Monday, 27 June 2011

MENCURI MASA

Posted by Nina Zizan at 6/27/2011 10:32:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Salam+Nyte...
Nak tulis cecepat jak ni.

Ryte, second day kembali ke skol. Rasa macam sat ja masa jalan ann... ryte, xpa.

Kay, actually, skunk mmg tgh curi masa. tgh wat Jadual Kesembilan Perlembagaan ni. Hakhak, nanti cakap pon ala-ala lawyer x bertauliah la gamaknya erk...

Pasal life, novel Rooftop Rant mmg xterdaya lagi nak habiskan. means, aku mmang la xkenai lagi mr.Jade john lennon tu. Versi buku pun xkenai, apatah lagi mr.Jade versi sis Alyaa. Rasa macam tak cukup tanah nak berlari mengejar masa. Adeyhh, x tau rr apa yg cebok sgt actually.

Muet? Hah, ni lagi satu. Aku cukup tak suka kalau nak wat essay yang bformat, especially report rr. Sungguh, x minat. (habis, apa yang hang minat?) (-hee... Aku minat xbuat apa. amacam? macam nak layangkan flying kick x?) hakhakk... whateve, sungguh, aku xkesah.

N now, aku dah xdak along. hakhak.. So funny, mmang dari dulu aku xdak along. teringin ada along, then dah dapat. tapi dsebabkan 'along' yang sorang ni suka mcabar, then aku pulak jnis yang pantang dcabar(especially kalau sangkut paut dgn ego rr), mmg cepat ja dia d'remove'. then padan muka u. (padan muka aku actually. haha, padan muka!) stop psai tu.

lagi? okie, tntang study. aku rasa form 6 dah makin mcabar bila subjek dah makin meningkat dari satu bab ke bab lain. banyak benda nak kena ingat, hafal terutamanya. (macam nak remove ja benda2 yang xperlu dalam otak, then akan ada banyak mmory space lagi. macam aku dok update memory stick aku, refresh dgn lagu2 yang aku suka. seandainya bisa. tapi nak kena cuba gak rr. xley automatik, wat cara manual. ann? -gila x idea ni? aku suka ja)

udah2 le dulu. banyak keja. kerja perniagaan? ada jugak. on blog ni pun sebab nak kena surf tntang term2 dalam pniagaan. kalau x, blum tentu aku mampu nak main lappy. alang2 myeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. tapi aku masih x reti sambil mnyelam minum air.

rightio. its make a wrap. bubbubbye... Salam+nightio.

Sunday, 19 June 2011

Sekadar Mengisi Entry

Posted by Nina Zizan at 6/19/2011 11:03:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
SALAM+NYTE.

SERI0USLY, AQU SEDANG MCURI MASA TID0R AQ.

0kie. msih ceb0k. tlalu bnyk presentatiΘn yg prlu dsediakan. tlalu byk msa senggang yg x terasa kebebasannya. dh trasa mcm dri ni terikat x b0leh gerak merata.

kalaw tnya aq psal life f0rm 6, jujur aq ckp, best! yes, best! walau penat+rasa tseksa, s0meh0w ada sweetnya yg terasa. s0und mcm everyting n n0thng rr lebey kurang.

yes, f0rm 6. bnyak dugaan. s0 far, alhamdulillah. subjek2, msih b0leh catch up. tdy p0n dh da4 kump muet yg sah. n dh da4 jgk tj0k presentti0n sjrah.

lagy?

tdy gr0up 'muet 2011' present. di0wg ny antara best english stdent rr. nk cari grammar err0r susah dkt di0wg. tp msa present+discussi0n, ada yg stuck. n aq tpikiaq, kalaw di0wg yg best ny p0n b0ley stuck, ntah2 aq nty wktu nk present tr0z xkuaq s0ra. h0pe+wish x rr, ameen..

lagy? d0ne. aq dh penat. bes0k sk0l, tp ada sukan, acara padang. hehee... agak2 cekgu2 ceb0k x? *d0uble jerk*

well, its make a wrap,

SALAM+NYTE

Friday, 17 June 2011

Esok Cuti :)

Posted by Nina Zizan at 6/17/2011 01:16:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
Salam, goodnyte...

Ryte, seminggu akademik yang menarik.
Pengenalan untuk subjek2 yang bakal ambek pon mmg dah nampak btapa interesting.

Yes, aku nak ambik STPM, insyaAllah.
Aku akan ambik BM, SJ, PEA, PP.
Muet pulak aku mmg minat nak ambek last year ni. Tapi dah xsempat nak daftar.

BM? Aku dah penah gitaw, BM ni subjek yang kedekut. So, mmg susah rr nak skor. Antara paper tersusah bagi aku.

SJ? Memang aku dari dulu suka SJ. Yang aku 50/50 skunk ni, ada 4buku tebal 3kg masing2nya perlu d-study. Just x confident boleh skor untuk both paper.

PEA? Frankly speaking, aku ni mmg bukan kaki newspapaer, bukan kaki tgk berita. Macam dah tertanam dalam diri aku yang PEA ni subjek yg susah. Somehow, aku rasa PEA tu best, sebab boleh bercakap ala2 peguam. Hakhak... Adek aku yang bongek tu suka kata aku bongek padahal dia yg bongek bila dengaq aku cakap sorang2, untuk cuba mhafal akta2 yg perlu di ingati.

PP? Okie rr. Actually, aku tak minat sgt biznez2 ni. Tapi, sebab paper tu aku kena ambek untuk STPM, so, belajar jela.

MUET? MUET ni penting untuk graduet bila dah dekat U. So, kalau ambek awai2 masa sek men ni, t dekat U xpayah nak ambek dah. Tapi, syarat dia, mesti dapat paling kurang Band 3

Tuesday, 14 June 2011

Sedang Diselenggara

Posted by Nina Zizan at 6/14/2011 12:16:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
Salam, nightio.

Yes, kalau ada sesapa yg TERsinggah blog ni buat masa la, mmg akan nampak blog ni quite serabot. mmg tak dinafikan. dah terasa macam nak buat banner, 'Harap maaf. Blog ini sedang diselenggara. Sila jengok next time. Harap maaf atas kesulitan yang berlaku. Sekian, harap maklum. Thank you.'

Okie. Bubbye.
Salam, nyte.

Sunday, 12 June 2011

KeSiBukKan

Posted by Nina Zizan at 6/12/2011 10:10:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Salam and Greatgoodnyte...

Okie. Menghurai mengenai tajuk.
Yes, aku sibuk.
Tau...
Aku bukan budak U.
Tapi, aku budak Pra-U.

Rightio, sekarang ni memang dah start belajar bebetul, tak macam sebelum cuti hari tu.
Baju school, besok petang, insyaAllah, siap.
Next? Hari ni ada homework PEA(Pengajian Am), then MUET aku tak siap lagi, and ada kerja BM.

Sungguh, aku rasa BM tu macam subjek yang sungguh kedekut markah. salah sikit, tolak markah, salah sikit, tolak markah. Meluat aku! Betul, BM kedekut markah sesangat!!!

Hmm... Actually, aku nak kena buat homework hari ni, sebab aku tak buat pun lagi. Jadual ja yang dah ikut.

Okie2...

Salam, bubbubbye....

Wednesday, 8 June 2011

B?0?S?A?N

Posted by Nina Zizan at 6/08/2011 11:37:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Salam..
yeah, saya b0san.
kenapa?
sebab sy xdak idea nk c0nteng apa dkt sini..

0kie.
bes0k?
bes0k nk g penang, nk g cari buku rujukan utk stpm.

dh la mahal, byk plak tu!
c0nclusi0n, nk g cri 2nd hand b0ok pnya. then nk g jual gak bku2 spm aq yg xkn guna dh tu.

mybe es0k jgk nk p cari bju+kas0t. mybe jalah erk.

then, nk balek, kna naek bas dr jetty. adeyh. malaeh den. dgq p0n dh penat :p

paztu,(ttba byk plak bnda nk cita) h0mew0rk aq yg bk0yan2 tu even scebis bkteria p0n aq x sent0h lgi.

then, psal g jejalan kl minggu lpaz, rasanya mmg xdak entry k0t nk share dkt sini.

ahaa!
3ngat s0meting. rmember x aq ad ckp yg aqu nk suruh abg aq try cri balek ceritas2 yg aqu tliz dlu2 tu? yes, dya dh cari, dn tnyata fail2 tu dh xdak. sedih d0wh!

ner0 8+y0utube d0wnl0ader versi t0rnad0x 2 p0n x d0wnl0ad g. line cm ciput! cmna aq nk edit fail2 rkaman jamming?

then, dsebabkan aqu dh ada C0ntengan Jalanan, aqu suruh la zarif buatkan mel0dy utk lgu Chi, lirik Hlovate cipta. versi rncak, wlawp0n kal0 ik0t dscribti0n dari H, lagu 2 spt0tny sl0w m0ti0n jiwang pnya lgu. tpi xsempat siap lgi, sbab zarif buzy t0l0ng pak buat almari tv. almari tu dh siap dh hri ni. tngal nk pasang cermin ja lagi.

R0oft0p Rant p0n, aq dh da4. pengumuman2..
dgn ini, lengkaplah k0leksi n0vels my fav0urite writer, HloVatE.. credits n much02 tq 2 my sis, kAk mAH yg byk mbantu aq dlm h0bi mgumpul n0vel aq ini. l0t 0f l0ve, muahhhss5..! tq s0 much!!!

buku mR.fENd+mr.JAde 2 masih xsempat nk bca lagy, busy. paztu pncarian mR.jaDe versi miSz aLIya sYAhiRAh terpaksa dhentikan juga dsebabkan kseb0kkn yg d alami dn x da4 di elakkn.

cuty dh nk hbez, lpaz ny suma 0rang akn busy balek, sedihnya.
sunyi rumah kal0 suma balik umah msing2. tinggallah aqu..(sedih ni)
bila lgi la nk cuti ni?
sure la aq akn kb0sanan dh x b0leh maen nty. pazny nk kena mngadap buku pulak. nk kena sdiakn 0tak utk d cl0r0x stelah skian lma tperam. adess. caiy0k2 nina!

err..
rasanya dh byk k0t?

righti0..
salam+greatg0odnyte+bubbubbye..

Saturday, 4 June 2011

No Entry For This Time Being

Posted by Nina Zizan at 6/04/2011 09:35:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
Salam, h0lla...
n0 entry..
ceb0k..
tid0q p0n aci curik..
ngant0k!
still dkt kl..
ik0t plan, hri ni p sunway..
0kie, tid0q j0m!
 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez