Nuffnang Leaderboard

Friday, 17 June 2011

Esok Cuti :)

Salam, goodnyte...

Ryte, seminggu akademik yang menarik.
Pengenalan untuk subjek2 yang bakal ambek pon mmg dah nampak btapa interesting.

Yes, aku nak ambik STPM, insyaAllah.
Aku akan ambik BM, SJ, PEA, PP.
Muet pulak aku mmg minat nak ambek last year ni. Tapi dah xsempat nak daftar.

BM? Aku dah penah gitaw, BM ni subjek yang kedekut. So, mmg susah rr nak skor. Antara paper tersusah bagi aku.

SJ? Memang aku dari dulu suka SJ. Yang aku 50/50 skunk ni, ada 4buku tebal 3kg masing2nya perlu d-study. Just x confident boleh skor untuk both paper.

PEA? Frankly speaking, aku ni mmg bukan kaki newspapaer, bukan kaki tgk berita. Macam dah tertanam dalam diri aku yang PEA ni subjek yg susah. Somehow, aku rasa PEA tu best, sebab boleh bercakap ala2 peguam. Hakhak... Adek aku yang bongek tu suka kata aku bongek padahal dia yg bongek bila dengaq aku cakap sorang2, untuk cuba mhafal akta2 yg perlu di ingati.

PP? Okie rr. Actually, aku tak minat sgt biznez2 ni. Tapi, sebab paper tu aku kena ambek untuk STPM, so, belajar jela.

MUET? MUET ni penting untuk graduet bila dah dekat U. So, kalau ambek awai2 masa sek men ni, t dekat U xpayah nak ambek dah. Tapi, syarat dia, mesti dapat paling kurang Band 3

No comments: