Nuffnang Leaderboard

Wednesday, 3 August 2011

Today...

eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... Another post here... =] ...Curi Masa Untuk Lepak... =P

Okie... nak cerita pasai aku pi skol. One of those sweet memories yang akan aku ingat sampai bebila. bukan nak bangga, just untuk kenangan aku ja.

Macam yang aku dah cakap, aku+tikah+eira kena present bab 2 sejarah.
So, tadi dah present rr.

Memang semua tu buat aci redah. aku jenis yang makin aku practise dkat rumah, nanti sampai skol aku akan jadi lagi nervous. so, aku biaq ja diri+otak aku follow the flow. so, kami pon bentang rr Bab 2, Sejarah 2, Bahagian A; Sejarah Malaysia, tentang Hukum Adat, Peraturan dan Undang2.

Serius, masa mula2 aku start presentation tu, aku tengok2 rr cikgu dekat meja guru tu. aku tengok cikgu dok bukak macam2 buku. mmg waktu tu aku expect yang cikgu boring dgn nota yang aku buat+diedarkan pada kawan sekelas, sebab ckgu x rujuk pon nota tu waktu aku present. dah la nota tu padat+colourless. nota yang aku print tu(untuk aku) mmg la ada colour. tapi, 2mka surat sja pon dah RM6. macam mana nak buat 40copy untuk kelas. sesak tu. so, nota yang hitam putih tu mmg menyakitkan mata aku actually, apatah lagi mata kekawan sekelas.

key, bebalik  pada masa aku presnt, sungguh aku ingat ckgu boring dgn presentation aku. fine, next, atikah ambek balik. cerita psai undang2 btulis dkt TM sblm B mai rr. pnjang gak rr. masa tu mmg aku pikiaq, atikah ni sebijik macam x nervous langsung. aku salute+respect dia. dia dah macam ckgu aku tgk. pastu dia lukis gambar struktur pentadbiran dkt dalam kapal. lawa! aku suka. atikah budak seni! =D

next, aku ambek balik, cerita psai pranan undang2 btulis tu dekat TM.

Then, eyra ambek alih cerita pasai undang2 Adat dekat Sabah+Sarawak.

Then, habiz.

Bukak soalan dekat kelas...
First, hawa tnya pasai Raja Nursyirwan+Menteri Barzughmihr... Actually, kami satu kumpulan mmg xtaw apa kaitan raja tu dgn Undang2 99 Perak. nasib baik ckgu teroz jawab kaitan raja tu dgn undang2 perak. lega gegilaa bila ckgu dah tolong jawab soalan tu.
then ada lagi 2/3 soalan. common quest rr.

Then presentation kami pon habiz.

cikgu cakap cikgu xsangka ada 6rendah yg boleh buat presentation cam group kami. Alhamdulillah rr. masa ckgu masok tu, masa baca doa, mmg aku doa ssgat moga2 kerja yang kami nak buat ni dpermudahkan. Alhamdulillah, ALLAH senangkan kerja kami. paztu cikgu mleraikan kkusutan aku awai2 tadi, masa aku start bentang.

ckgu cakap, "Memang tadi saya dok buat kerja. tapi saya dengaq apa yang depa dok cerita." Masa tu aku dah dapat satu kelegaan. lepas tu ckgu cakap pulak, "Nota yang kami edarkan ni, lain daripd student lain pernah buat. kami buat nota dalam bentuk jadual@peta minda)

TAPiii... yang paling aku cuak, bila ckgu cakap, kalau bbudak 6ataz nak suruh ckgu ulang balik pasai tajok awai2 bab 2 kertas 2, ckgu akan panggil group kami. serius, aku xmo! ada ka patot nak kena p kelz kak2 abang2 tu, p bentang pasai sj dekat depan. xmo!

mmg xmo!!!
PEA belajar pasai kabinet. sumpah aku mengantuk. penat sunggoh....
then, hari ni dah transfer ke PP2. PP1 dah habiz bljaq stengah.
paztu masok kelaz MUET. group 9 buat oral test. paztu student asrama, tingkatan 4+ 6rendah kena turun dewan. time tu mmg senyum habiz rr.

and, dekat dewan, ckgu kaunselor bagi surat, kena attend program 3R(pasai Ramadhan), kena tidoq dekat skol. xmo... xdak mood.. kena tidoq skoll... x mo...
paztu dah daftar untuk xtra claz MUET dekat Kolej Komuniti BB. hari jumaat+sabtu. start pukui 9am.
do sacrifice to achieve success.

Done, done, done...
Salam =D
nightio