Nuffnang Leaderboard

Friday, 10 August 2012

My Life

eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

Dah lama gila tak update pasal my life dekat sini ann???
Jap2, nak ushar bila last time Nina update 'my life' dekat blog ni...
***

080712 adalah last time blog ni di-update dengan entry 'my life'...
Lebih kurang sebulan yang lalu rr...
Agakla lama ann...
Tapi, entry 080712 tu pun spatutnya diupdate time bulan 6.
And last time update bulan 6 ialah pada tarikh 100612...

Sekarang dah bulan 08.
Dalam dua bulan jugak lah reader langsung tak ikut kisah hidup saya yee... *ayat takleyh blah!

Okey... Nak update apa?

What if update pasal tempat tinggal saya sekarang?
Well, saya masih lagi Bandar Baharu-ian...
Tapi, saya dah duduk asrama sekarang.
*xcaya kot aku boleh duduk asrama!

Komen pasal duduk asrama for the very first time?
*dulu PLKN, Nina pi 5hari jaa. Then, dapat sijil diKECUALIkan dari PLKN. =D

Duduk asrama?
Not-half bad rr..
Maybe sebab duduk asrama U ann...
Kalau asrama sekolah peraturan dia ketat sikit.
Leceh! Dah laa eden suka ikut law seniri...


Nak-nak lagi dapat roomate yang 'RIBENA-RIBENA' nii ann... Terus not bad at all...
*well, actually, diorang ni jelah reason kenapa hidup saya*saya tu! dekat asrama ni tak menyeksakan. Bukan cakap hidup dekat asrama ja, tapi actually diorang ni jelah reason kenapa saya mampu untuk melangkah semula ke asrama dari rumah untuk minggu2 yang lalu... Kalau tak, memang berat rr nak datang balek UiTM nii...

Dear roomate, walaupun awak-awak RIBENA, ketahuilah, bahawa, sesungguhnya...

SITUASI DI SUATU HARI
"Duduklah..." Tuan rumah tersenyum sambil mempersilakan tetamunya agar duduk. Meja makan kelihatan sudah penuh dengan pelbagai juadah yang kelihatan sungguh menyelerakan.=P Tetamu pun duduk di bangku yang disediakan itu. "Eyh, kejap... Lupa pulak nak ambik air..." Tuan rumah minta pamit, kemudian dia pun berlalu ke dapur. Sementara itu, tetamunya pula memulakan perbualan antara mereka berdua.
--> "Air sirap la tuu.."
--> "Apa kelas???" Muka boring.
***Seminit kemudian
Tuan rumah datang ke ruang makan sambil menatang dulang yang mengandungi jug kaca transparent. Wajah tetamunya yang 'bosan' tadi mula bercahaya. "Wah... RIBENA! Kelas kau!!!" Tuan rumah tersenyum gembira. 'Macam dalam iklan kat tv laa!' Bisik hati si tuan rumah.*well, sila gelak. =P Mereka bertiga kemudiannya menikmati kesedapan makanan yang disediakan oleh si tuan rumah.
Cerita pun tamat... =P

RIBENA??? Kelas kau!!! "Apa tak cukup keren(grand) lagi ka buah tuu???
Bersyukur lah anda...


Let me introduce to you*nama jelah yeee... =P to my roomates...
1st; Cik Yana bakal doctor, *xkira, doktor jugak!
2nd; Cik Nieza... *inilah reason diorang semua digelar ribena =P
3rd; Cik Alin, ini grundge girl, dia sgt sukakan lagu grundge.

Done there...
Kay, actually Nina belajaq dekat UiTM Permatang Pauh sekarang ni..
Ambek Pra-Diploma Sains.
Ada 6subjek-Chemy, Physics, Math1&Math2, BEL, CITU...
Jadual kitorang sangat dan sangat-sangatlah pack. Penat!

*Dan para RIBENA-lah yang selalu refresh me back from the whole tiring day.
 TQ... =D

p/s--> ini first week saya stayback dekat hostel Kristal A UiTM Matang Pauh...
Dah dekat dua bulan study sini mana pernah stayback! Hahaa... =))
 ____________________________________________________________________________________

Update pasal stories pulak...
Boleh cakap all of my stories dah diupdate dalam simpanan saya*saya lagi...*sigh....* Just wait 4 de right time nak reveal dekat blog. Tapi, macam biasa rr... 'Lambat daripada biasa...'

Rasanya done 4 right now...
Nak sambung buat slide presentation untuk CITU pulak ni...

=D Salam...
And Salam Ramadhan!!!
*late is better than never, right?
Semoga Ramadhan kali ni akan jadi Ramadhan yang lebih baik dari Ramadhan yang lepas, and hopefully, lepas keluaq dari Ramadhan ni pun, all of us will gets better, ameen...

Assalamualaikum and, nightio... =))

No comments: