Nuffnang Leaderboard

Friday, 30 November 2012

CRUSH ;-) *kenyit mate sikit

Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Pada suatu hari...
Sedang asyik sorang 'budak' tuu bermain Facebook, tiba-tiba dia bertanya kepada aku...

Dengan mukanya yang boleh tahan macho+hensem dan kachak --> "Crush tuu apa?"
Paztuu aku buat muka pathetic. Dalam hati --> "Hamende ntah? Dulu aku tau."
Lama jugak aku pikir... Cemana aku nak terangkan dekat dia erk?


Paztu aku cakap dkt budak tuu --> "Try search google translate."
 

Budak konon2nya hot tuu pun menekan butang 'Google Translate' yang memang dah di-bookmark kan dalam Mozilla Firefox saye tuu...

Paztu, Encik Google pon cakap, 'crush' tuu 'menghancurkan'...




Serentak, aku dan budak tuu muka blurr...

Ape kene mengene 'crush' bercinta dan menghancurkan?

Terus aku teringat --> "Haa!" Mentol menyala tepi kepala dengan senyuman 'D' yang sangat e-class...
"Crush tuu... Tau tak org slalu cerita kereta ni crush dgn krta depan dia?"
Budak tuu angguk dgn muka yang masih blurr...
 Aku pun sambung semula kata-kataku, "Senang cerita macam hang jmpak dgn sorang pempuan ni, kiranya ang ter-'crush ' dgn dia rr... Paztu hati hang pun TERJATUH dekat dia... So, hati hang pun crush... Tadi kan hati hang jatuh. Tuu yang crush tuu."
Paztu budak tuu pun senyum dgn muka poyo dia... Tak boleh blah... =D


Hahaa...
Sekian, terima kasih...
=D Salam

No comments: