Wednesday, 30 January 2013

Update Be Mine, Sudi Tak?

Posted by Nina Zizan at 1/30/2013 05:11:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara

Assalamualaikum...Hey! Goodday!=)
Hurmm...
Hari ni, saya nak bagi tau yang cerita Be Mine, Sudi Tak? Part1, alhamdulillah dah siap sepen0hnya!



Dan sekarang ini, sy sangat2 xsabar nak menghabiskan part 2, 3, dan 4 yang mewakili 60% daripada keseluruhan cerita...

Dalam cerita ni, nhna bnyk gunakan watak2 yg seriusly wujud dlm dunia ny...
Awal2 dulu, nina k0n0n2 nk kasi nama glam0ur utk di0rang, tapi last skali, dah dtukar kembali kpd nama asal a.k.a nama sebenar. Baru feel sikit bila nak baca! :D

Hurmm...
Setahu saya, sya pnya BM memang tunggang langgang, s0, sangatlah tak0t kalau 0rg xfaham apa yg sy ceritakan.
*nak lagy aku ni dah lah careless gilaa!*

Lagi?
Lagi?

Rasanya smpai sini ja k0t dulu..? Will update ab0ut pr0gressi0n b0ut this m0re, even seems like n0b0dy is currently waiting f0r this hikayat.

*aku menulis kerana h0bi dan minat*
*dan tugasmu adalah untuk membacanya, agar aku gembira*

Pergh!!! Demand! :P

Righti0... Salam

Monday, 28 January 2013

Bahasa Arab Senang*ayat mudah guna utk bcakap*

Posted by Nina Zizan at 1/28/2013 01:22:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara

Assalamualaikum...Hey! Goodday!=)

* Salam Ukhwah Fillah - salam persahabatan
kerana Allah
* ukhti - kakak / saudara perempuan
* akhi - abang / saudara lelaki
* zauj - suami
* zaujah - isteri
* assif jiiddan - i'm really sorry
* syukran / afwan - terima kasih / sama-sama
* ukhuwwah Fillah abadan abada - persaudaraan
kerana Allah selama-lamanya
* fa'iza 'azamta fatawakkal'alallah - setelah kamu
berazam maka bertawakkal lah
* inni akhafullah - sesungguhnya aku takutkan
Allah
* mafi qalbi ghairullah - tiada apa di dalam hati
selain Allah
* lau samantha - excuse me
* naltaqi ghadan - kita jumpa lagi esok
* ilalliqa' - moga bertemu lagi
* syafakallah - semoga Allah menyembuhkan
awak - lelaki )
* syafakillah - semoga Allah menyembuhkan awak
- perempuan )
* taffadhol - silakan
* la aadri - saya tak tahu
* ma fi musykilah - tiada masalah
* bitaufiq wannajah - semoga mencapai kejayaan
* jazakallahu khairan kathira - semoga Allah
memberi/ menambah kebaikkan yang bnyk
kpdamu :) - lelaki
* jazakillahu khoiran kathira - ( sama seperti di
atas ) - perempuan

*copy from fb*

F-R-A-S-A

Posted by Nina Zizan at 1/28/2013 01:15:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara

Assalamualaikum...Hey! Goodday!=)

Ingatlah teman, kita boleh melupakan kematian,
tetapi kematian tetap akan terjadi kepada kita.

PER-INGATAN

Posted by Nina Zizan at 1/28/2013 01:02:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara

Assalamualaikum...Hey! Goodday!=)

Rasulullah SAW bersabda : "Bahawa malaikat maut
memperhatikan wajah setiap manusia di muka
bumi ini 70 kali dalam sehari”.
Ketika Izrail datang memperlihatkan wajah manusia
di dapati ada yang sedang tertawa-tawa. Maka
berkatalah Izrail:”Alangkah hairannya aku melihat
orang ini, sedangkan aku diutus oleh Allah Ta’ala
untuk mencabut nyawanya, tetapi dia masih
bersenang-senang bergelak tawa”.

Sunday, 27 January 2013

Buat Kek? PENAT K0T?!!

Posted by Nina Zizan at 1/27/2013 12:45:00 am
Reactions: 
0 Berbicara

Assalamualaikum...Hey! Goodday!=)

Kalau teng0k taj0k, memang dah b0leh faham yang entry ny nina nak bercakap pasai, 'buat kek'...

Kek yang sangat c0mm0n, iaitu kek k0k0 basah dan kek belang...

Penat kan buat kek?

Wait!!!

Buat kek tu memang la senang dan tak de lah memenatkan sangat..
TAPI, kalau dah baking 7 jam tanpa henti, memang memenatkan sangat k0t?!

Yes, tadi baking dari pukul 5petang, dan pukul 12malam baru siap...

Badan sangat leng0h+kebas2...

Tapi, mcm x b0leh nak tid0q lagy jaa?
Cemana?

...
..
...
.....
..
.....
...

*aku dah xtau nak tulis apa*

Salam...

Nina- Bersabarlah lirik

Posted by Nina Zizan at 1/27/2013 12:31:00 am
Reactions: 
0 Berbicara

Assalamualaikum...Hey! Goodday!=)

Di suatu petang ku berjalan
Tiba-tiba terlihat seseorang
Ku melayarkan senyuman
Terkedu saat bertemu pandangan

Dia tersenyum
Ku tersenyum
Dan dia kata

Dia suka kepadaku
0h! Aku malu
Bagaimanakah cara untuk aku
Menghadapinya

Di keesokan harinya itu
Aku kembali bertemu dia
Dia masih tersenyum padaku
Ku menunduk
Dan terus berlalu

Wahai kamu
Ini, bukan waktunya

Jika benar rasa itu
Pendamkan saja
Biarkan masa berlalu dan takdir
Menentukannya

Bersabarlah.....

*0riginally by zarif, finished+edited by, me-nina*

Using such a pretty simple ch0rd, just D, Bm, G, A f0r the wh0le s0ng...

Tq f0r reading!
Assalamualaikum.. :-)

Saturday, 26 January 2013

Nina- Love You lyric

Posted by Nina Zizan at 1/26/2013 06:56:00 am
Reactions: 
0 Berbicara

Assalamualaikum...Hey! Goodday!=)

From the morning I wake up
You are the thing I think about
Can't wait to see you
Cant't wait to kiss you

Deep in my heart
You are the one

The presense of yourself
Give my life the sense of completeness
I can never imagine my life
Without you

Baby I love you
Baby I miss you

From the morning I wake up
Till day end and I sleep away
You are the only thing
I think about

*some part repeated*

Lagu ny baru siap minggu lepas :)
Using ch0rd E, C, G, D...

Thank y0u f0r reading...

*hak cipta terpelihara erk...*
:)

Nama Penuh Kereta

Posted by Nina Zizan at 1/26/2013 06:41:00 am
Reactions: 
0 Berbicara

Assalamualaikum...Hey! Goodday!=)

BMW : Brings Me Women
LEXUS : Luxury EXports to United States
FORD : For Only Romantic Drivers
HYUNDAI : Hope You Understand Nothing’s
Drivable And Inexpensive
VOLVO : Very Odd Looking Vehicular Object
PORSCHE : Proof Of Rich Spoiled Children Having
Everything
KIA : Kills In Accidents
TOYOTA : The One You Only Trust Always

*c0py fr0m fb

Friday, 25 January 2013

bila sakit...

Posted by Nina Zizan at 1/25/2013 10:56:00 am
Reactions: 
0 Berbicara

Assalamualaikum...Hey! Goodday!=)

Apabila seorang hamba Allah jatuh sakit, Allah akan
utuskan 4 orang malaikat :
1. Malaikat Pertama akan mengambil SELERA
MAKANNYA
2. Malaikat Kedua akan mengambil REZEKINYA
3. Malaikat Ketiga akan mengambil KECANTIKAN
WAJAH ( pucat )
4. Malaikat Keempat akan mengambil DOSANYA
Apabila telah sampai waktu yang telah Allah
tetapkan untuk hambaNya kembali sihat, Allah akan
menyuruh Malaikat Pertama, Malaikat Kedua dan
Malaikat Ketiga supaya memberi balik apa yang
telah diambil oleh mereka.
Akan tetapi Allah tidak menyuruh Malaikat Keempat
memberi balik dosa hambaNya tersebut.
Subhanallah, betapa Maha Mulia dan Baik Hati nya
Allah terhadap kita. Janganlah bersangka buruk
terhadap Allah ketika sakit, bersyukurlah dan
ucaplah Alhamdulillah ke atasNya. Sesungguhnya
setiap kesakitan itu adalah penghapus segala dosa.

:)

Thursday, 24 January 2013

ke-tidak-sihat-an

Posted by Nina Zizan at 1/24/2013 11:52:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara

Assalamualaikum...Hey! Goodday!=)

Wahai para bloggers...
Disebabkan cuaca yang tidak menentu beberapa hari ini, rasanya saya dah ter-demam...

Nak pergi date d0kt0r, ckp dekat dya...

''Doct0r, listen to me n0w...
Saya pening+sakit kepala, telinga macam pekak+gatal2 ja, hidung selesema penat dah bersin+gatal2 sgt tak selesa, saya batuk2 jugak, tekak pulak rasa sakit+gatal2. Nak mengeluarkan suara for the first time lepas bdiam tuu agak rr perit, dan saya sakit per0t...'

*sy xtau kenapa bnyk sgt yg gatal. Semasa tulis entry ny p0n terpaksa batuk2+bdeham utk hilangkan gatal tuu..*

0k x kalau bawak dial0g macam tuu ke klinik? 0k ann?
Senang skit d0kt0r nak faham...

-tapi, mmg xdak maknanya la kan klw kta aku nk p klinik! Aku xsuka k0t p klinik utk da4kan rawatan ny. Malas...

-apa2 p0n, di sebalik sakit tuu semua, ada 1 hikmah.
'Sakit tuu phapus d0sa, kan?' :)

-salam MaulidurRasul ya akhi wal ukhti...
Assalamualaikum...

Tuesday, 22 January 2013

Chord Gitar yang Mencuri Fokus

Posted by Nina Zizan at 1/22/2013 12:23:00 am
Reactions: 
0 Berbicara

Assalamualaikum...Hey! Goodday!=)

setiap kali ternampak ch0rd E-min0r, 0tak akan ckp 'Em Em Em...' then strumming mula salah, sbab 0tak tgh pikir, 'EM, Encik Mimpi...'
Nampak x mcm mana ch0rd Em tuu mcuri f0kus sy?
Hahaa! :)

Monday, 21 January 2013

My Kind of Guy

Posted by Nina Zizan at 1/21/2013 02:57:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara

My kind of guy?? =.=
Now, here's what you're supposed to do, and
please DO NOT spoil the fun. Copy and paste
this into your notes, delete my answers,
type in your answers and tag your friends
here in Facebook to answer this. Then see
what happens.
If you're a guy - Post this as "My Kind Of Girl"
If you're a girl - Post it as "My Kind Of Guy"
To whichever gender you prefer, really.
1. Do you need him/her to be good looking?
→ Err... Honestly, yes... Sapa yg x mau laki hensem btw?
2. Smart?
→ I say... yes??? Senang nk sembang! Smart in his way ;)
3. Preferred age?
→ Same age, older... perhaps... Tapi, klw lgy muda dr sy, maksudnya dy kena jdi matang, yg matang.. 0k x?
4. Preferred height?
→ tinggi dr sya 0fc0z! :D
5. How about sense of humor?
→ Guys, pastikan anda ada sifat ini yaa. Barulah hensem dlm mach0
6. How about piercings?
→ T0l0nglah! X minat lelaki btindik! I s0rang pakai subang, dah la erk -_-
7. Accepts you for who you are?
→ Awat s0alan dya mcm ny?! 0k, dsebabkan smua manusia akan jawab 'yes', meyh sini saya jawab 'N0!!!' *nada sarkastik gila!
8. Pink hair?
→ Pink? Xpayah nak gedik sgt laa kan?!
9. Mushy or no?
→ Little bit mushy??? Romantics. Auww! *hahaa!gegeh*
10. Thin or fat?
Not too fat, not too thin.. tengah2 laa erk.. Mcm afiq arash! ;)
11. Black, Brown, Yellow or White (skin
color)?
→ I say... White? Tapi, xpayah laa putih sgt... Susah nk jaga nanti :p
12. Long hair or short hair?
→ Prefer short please... Tapi, klw pnjg paras bahu p0n, mach0+hemmmsem jgk ann, mcm Encik Mimpi!!
13. Plastic or metal?
→ -_- *xtau rr pulak nk jwb apa!*
14. Smells good?
→ always n awes0me! :)
15. Smoker?
→ Xmach02x!!!
16. Drinker?
→ Ok, bubbye!
17. Girl/Boy-next-door type?
→ Errr... Apa maksudnya erk? Xphm.. B0y next d0or? Depan umah aqu xdak b0y :p
18. Muscular?
→ not THAT muscular.....
19. Plays piano?
→ maybe? Kalau dya reti maen pian0, then he sh0uld be g0od with keyboard, kan?
20. Plays bass and/or acoustic guitar?
→ disebabkan mr. Bassist baru kecewakan sy dgn jiwang tlebih, s0, fr0m n0w 0n, sy hanya akan suka mr.Ac0ustic. EM!!!
21. Plays violin?
→ Hahaa.. Y n0t? My dad p0n pernah jaa maen vi0lin ;)
22. Sings very well?
→ Huu... Jat0h cinta kali ke-5!
23. Vain?
→ Vain tuu, apa?
24. With glasses?
→ Tgk dya tanpa spect, 'huu! Hensem giler!'. Tgk dya kali ke2 dgn spect bdk rabun, 'pergh! Hensem 2x ganda!' :D
25. With braces?
→ Errr.. hentahlaa
26. Shy type?
→ Sya sndiri dh malu dgn lelaki xkenal. Klw 2 2 malu, mmg yelaa kita xkawan...
27. Rebel or good boy/girl?
→ Rebel+Good=Me... C0ol!
28. Active or passive?
→ not too active, not too passive...
29. Tight or bomb?
→ Err... Apa mksud s0alan ny?
30. Singer or dancer?
→ Both if he can. But, prefer penyanyi yg penggitar. Dude! Kamu perlu tahu maen gitar! Klw x, sy nk jamming dgn sp?!
31. Stunner?
→ Hahaa.. Nak jadi her0 ke awak?
32. Hiphop?
→ Maybe~???
33. Earrings?
→ Avoid it... Gay???
34. Mr/Ms. count-my-ex-girlfriends-until-you-
drop?
→ Mmg pergh laa klw dy buat cenggitu *speechless la teman jwbnya*
35. Dimples?
→ huhuu, menambahkan kdalaman suka sy dkt kamu :p
36. Bookworm?
→ sikit laa.. T b0leh layan k0mik sesama. B0okw0rm-k0mik xpe. :P
37. Mr/Ms. love letter?
→ Love letter to Allah...yes.. Love letter to me.. S0o0 suwwitt!
38. Playful?
→ not too playful...
39. Flirt?
→ no. lepak je. Mach03! Hahaa!
40. Poem writer?
→ Err, jgn guna bahasa dulu kala kalau kamu xnak teng0k sy lari maen giter dr layan kamu
41. Serious?
→ not too serious... Tapi, dlm benda2 penting, dya tau tngungjawab dy.
42. Campus crush?
→ hahaa.. Maybe???
43. Painter?
→ artistic? Huu.. Mesti best layan art di0rang!
44. Religious?
→ of course. then he'll be able to help me along.
make me a better person... :)
45. Someone who likes to tease people?
→ a little... B0leh tambah d0s kekachakkan kamu
46. Computer games geek? Or internet
freak?
→ hmmmm.... if he spends his time 24/7 on the PC then... NO! Tapi, klw dy ajak aku skali, xpa!
47. Speaks 20 languages?
→ Kalau boleh? J0m3! Ajar sy bbicara dgn plbagai bhsa.. Huuuu
48. Loyal or faithful?
→ Both!
49. Good kisser?
→ Err.. Sy p0n xtahu? -_-
50. Loves children?
→ Sure, definetely sure... Sy ada anak sdara 19+0rang.. J0m jadi geng!



*just f0r fun!* :D

Friday, 11 January 2013

Bila 0n9 Guna Phone

Posted by Nina Zizan at 1/11/2013 03:49:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara

Assalamualaikum...Hey! Goodday!=)

Hurmm...
sekarang ni hanya mampu online guna ph0ne.

knpa begitu?
actually, bnyk sebabnya...

1st-m0dem br0adband r0sak, s0, mmg xley 0n9.. tapi, klw ada wifii, sepat0tnya blh jaa 0n9.. mslahnya skrg, atas sebab yg memang tak diketahui, wifii kg x 0n.. 0r maybe, klw anak sdara blek kg, blh jaa guna wifii h0tsp0t. tapi, skrg ny dah musim sk0lah. s0, di0rang blek umah masing2 laa jawabnya.
2nd- charger lapt0p untuk yang kesekian kalinya, ROSAK LAGI. dah kali ke berapa entah charger tuu r0sak. setiap kali beli, rm80. dgn keadaan diri yg menganggur ny, memang ye sgt laa kan sy ada bnyk duit!!!
3rd- klw fikir balek, spend rm80 utk charger, kalau xtukaq batery lapt0p baru p0n, macam useless jugak. klw beli charger, maksudnya spanjang maen lapt0p kena pasang charger*batery lapt0p 0ver-charge, s0, mmg kind 0f r0sak dah rr. batery tuu hanya mampu tahan dlm 5minit tanpa charger.*
s0, lama2, mmg ya laa charger baru plak akan r0sak sebab 0ver-w0rk.

s0, macam2 mslah yg timbul.

1- minin0vel Encik Mimpi nina save dkt deskt0p. xsempat mas0k pendrife@harddisk. :( ini adlah hal yg pling sdih buat masa skrg.
2- xb0leh 0n9 dkt lapt0p!!! s0, xblh update bl0g guna lappy. sgt bnyk kekurangan klw update bl0g guna ph0ne..

kekurangannya ialah;
1-xb0leh insert link@picture
2-xb0leh label entry dgn label yg spt0tnya
3-xb0leh 0n k0men utk entry*see, entry ny xblh k0men, sbab xblh tukar setting guna ph0ne. bkn sngaja xkasi 0rg k0men*
4-0fc0z laa xb0leh update@publish entry st0ry..
*nak publish pr0l0g minin0vel EM, nak mintak k0men dya 0k x klw tulis gaya camtuu... sedih! :(*

sampai sini jalah dulu...
salam...
bubbye

Friday, 4 January 2013

Encik Mimpi cakap... ;D

Posted by Nina Zizan at 1/04/2013 03:33:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara

Assalamualaikum...Hey! Goodday!=)

0kkie... harituu ann, nina ada buat satu entry..

http://streetsof93story.blogspot.com/2013/01/encik-mimpi-b0leh-tak.html?m=1

entry tuu actually nina tulis jaa.. k0n0n2 nak mintak izin*actually bkn k0n0n2 ye* dari EM, utk jadikan dya her0 minin0vel nina..

tanpa sebarang harapan yg tinggi, nina p0st laa link entry tuu dkt 0fficial fb EM, mana tau EM TERbaca ann..

http://m.facebook.com/EncikMimpiMusic?id=181734098572747&_rdr

then, link yg nina p0st tu, akak AS ada k0men jgk. sembang2 rr dkt link tuu.. then, nina p0n tertidur*ngnt0k sgt dah tuu

next day, nina 0n ym dulu.. dkt ym akak AS ckp, '0n fb kamu, mesti hepy..'

agak rr musykil bila akak ckp cmtu..
then 0n fb, tgk 'Encik Mimpi and Alyaa Syahirah c0mment 0n y0ur p0st...' *kening kanan aut0matik terangkat

macam2 dah terpikiaq.. EM marah kaa? tapi kak AS ckp 'hepy'..

then, bila dh bukak n0tificte tu, tgk2 EM bgi PERMISSI0N d0wh!!! hepy giler k0t?! ingatkan EM yg seb0k tuu xde masa nk layan entry pathetic sy tu ;)

paztu, kira mcm dh bsemangat giler nak mula menulis. tapi, mcm biasa, sblm mnulis, kena research watak dulu.. s0, sy research dkt bl0g EM.

http://encikmimpi.blogspot.com/

Baca, baca n baca, tjumpak satu perenggan yg buat nina d0wn gilaa! :(

'As u knowed, en mimpi adalah
seorang yg berjiwa sgt sensitve. Sgt
mudah tersentuh,
sgt mudah kesian kat seseorang
kalau seseorang tu cam kesian
semcam je.
Kalau org mintak tlg , rse cam berat
je nak tolak permintaantolon gan
org
tu..maklum la,
sendiri rase mudah bersalah kalau
xtolong org yg memintak tolong.'
#c0py 4m EM bl0g

then, nina c0py ayat2 tuu, n tanya EM, ni ka reas0n dya kasi nina kbenaran ambek dya jadi her0...?
paztu dya ckp, 'xlah..'
n dya ckp, 'best pee...' :)

then, semangat yg d0wn tuu, ter0z up balek :D

Research b0ut EM d0ne, c0z bl0g EM xbnyak entry...
last entry p0n time 30dis2011..

s0, apa yg nina blh ckp lepas dh baca bl0g EM, rasanya agak rr susah nk tulis watak EM ny...
bputar-belit-je!

*tapi, sy jelez c0z EM sgt mnyayangi 'Baby'nya... :l

s0, f0r EM, tq sbab kasi permisi sy mgunakan 'diri' kamu as the her0 ;) TQ S0 MUCH, MUCH0 GRACIAS, KAMSAHAMNIDA, ALIGAT0R, and whats0evereverm0re...!
jgn marah kalau sy tulis cerita merepek... *k0men xpe, marah, xb0leh...

righti0.. till then...
salam jumaat! :)

Thursday, 3 January 2013

A Girl

Posted by Nina Zizan at 1/03/2013 12:08:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Well, it have been quiet a long time since my last entry about life, right?

Life?
Being a lifeless person?
Is it hard?
 Is it hard to live the life like the way you want?
 And to answer that question, then the answer should be 'Yes'...

Just now i finish my reading on Lyssa's Secret Entry about The Type of Single Girl

Hurmm... I think i am in a few categories...



Wednesday, 2 January 2013

Encik Mimpi.. B0leh tak?

Posted by Nina Zizan at 1/02/2013 10:20:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara

Assalamualaikum...Hey! Goodday!=)



EnciK Mimpi 2x...
b0leh tak kalau saya ambik awak jadi her0 minin0vel saya yang baru?

then kutuk@puji awak dalam hikayat tuu, b0leh tak?

lepas tuu, saya nak kahwinkan awak dengan saya!*berangankejap* si her0in hikayat tuu, b0leh tak?

lepas tuu pulak, saya nak bagi 's0-called' nama betul awak, b0leh tak?

b0leh ke tak? 3x

apa ke pathetic-nye aku niyh?!

tapi......
b0leh kaaa, dakkk???

t0l0ng lah jawap!
TQ...
:)
#muka penuh berharap..
 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez