Sunday, 14 July 2013

SIT-REP*situation report*

Posted by Nina Zizan at 7/14/2013 11:24:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Kembali lagi~
1st of all, Salam Ramadhan, selamat berpuasa yee~
Hari ni dah hari ke???
Hari ke-5 Ramadhan...
>_<

Okkey...
Sit-rep..

Bila cakap sit-rep, sepatutnya report adalah PANJANG berjela, right?

But, as for me, sit-rep dalam otak, seriusly memang panjang tak cukup kertas, tapi bila menaip, memang ini-ini jelah yang mampu.

Dah masok minggu ke-5 kot study as a Medical Laboratory Technology UiTM student...
Apa yang saya perasan kali ni ialah, saya sangat JARANG study di bilik...
Kalau dulu time Pra Diploma, sill ok, masih boleh tahan, esok malas tuu tetap ada.
Tapi kali ni.......
Macam tidor jaa yang banyak???? >_< aigoo!!!

And yes!!!
Minggu ni, TEST segala punya TEST akan bermula...
Bukak FB tadi, madam ada update dekat group, 'Get ready for your test'. This Tuesday...
Paper MLT, CSI101... Rasanya aku macam tak faham apa-apa jaa untuk subjek tuu..?
Macam mana niii????
Apa lagi?
STUDY laa kan!!!!

Then?
Then?
Sit-rep?

Jyeah, kelmarin, Sabtu, 13/07/2013, done with PTPTN.
At first tuu, document saya ada masalah. Dekat 2 jam jugak laa terpaksa bertarung perasaan...
*Chuak gilaa-gilaaaaaa time tuu!!!*
But, ALLAH make thing ease on me. Dapat jugak selesaikan urusan tuu kelmarin...
ALHAMDULILLAH!!!!!!! :')

Diorang cakap, dalam masa 2 minggu, duit akan di-bank-in.
And, pak sendiri dah cakap dekat kakak@abang, "Nanti Nina dapat duit PTPTN dia, tolong cari laptop dekat dia."
Pak memang sangat-sangat-sangat memahami saya! <3
Mak okey jaa, eventhough mak tak minat IT2 nii...
Well, laptop tuu something yang essential 4 student nowadays, kan?

And, laptop yang saya guna sekarang, tiga empat hari nii mula buat problem...
Itu tak boleh, ini tak boleh..
Bukak program nii, automatik dia kick.
*Tau x CCleaner tuu PENTING untuk tuan kamu bukak?*

Aishh...
Tapi seriusly, kalau skrin laptop nii tak crack macam nak terPATAH dua, rasanya memang tak laa saya nak beli laptop baru...
*nak beli handphone, yang Android... Boleh dload game banyak2*
TERINGIN MAIN GAME LAGI<<<
DAH LAA MAIAIH BELAJAQ!!!!!


Hurmmm,..,
Untuk adik2 PD yang cari saya, sorry...
Actually, kakak*takberapanakkakaksangat* sibuk sikit sekarang ni.
Bukan sikit actually...
Sebab saya sekarang nii dah jadi student Diploma PART1...
Part 1 memang yee laa sebok.

Dulu time PD, senyum sampai ke telinga jee tengok orang2 berKESAT kawad2 bagai...
Sekarang dah tak boleh senyum2, sebab terpaksa menjalaninya...
So, PD student, hargai masa PD ni!!! Nanti korang kena KESAT jugak!
*Tapi, saya BPC!!! -->Badan Pertolongan Cemas. Pernah kawad sekali jee. Then kitorang ada kuliah jee sekarang nii...* ^_^

Baju raya...

Baju raya...

Cerita tuu next time jelah.
Nak iron baju, esok Isnin, so, kena pakai baju kurung...
Salam, bubbubbye~ >_<

 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez