Friday, 9 May 2014

Cuti Sem 2- Part 3 *berjalan2*

Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Jyeah... Sudahkah anda membaca entry saya yang lepas???
Yang ini, maksudnya-->  Cuti Sem 2- Part 2

Remember part nii?
"""--> JALAN2 BERCUTI DENGAN FAMILY???
 ***kalau yang nii, depend dengan takdir dan nasib aku laa jugak ann... orang bawak, aku pi... kalau orang tak bawak......??? =_= """


 Sooo... Ditakdirkan...
Cuti sem nii aku pon dibawa berjalan2, bersiar2 melawat Malaysia... ^_^

And jyeah... Sepanjang perjalanan*time aku berjaga xberjaya lena*, asal nampak signboard tempat budak2 UiTm jaa, aku akan straightforward teringatkan mereka2, dan tersenyum sendiri... Ngeheheee....

Contohnya, Slim River- Kema
Rembau- Lea dan Mr. A dan W.a.r.i.s
Kajang- DaiYanNa
Shah Alam- Kira... And jyeah... Entah macam mana, kitorang exit highway dekat Shah Alam, Seksyen 22, and sesat dekat sana around sejam laa jugak....
Dan banyak jaa lagi....

So... Cuti kali niii....
Aku, pertama kalinya melawat Melaka....~!! Jyeah.. Congrate me~!
Melaka... "Yana..." Tuu jaa yang aku terpikir... Dalam kelas aku ada sorang nama Yana, and she is kind of my own Pororo... Aku tak tau kenapa... =_= Tapi, xlaa aku pernah panggil dia Pororo, directly... Indirectly tuu pernah laa jugak... Reason kenapa dia 'Pororo' adalah simple... Sebab dia kecil, dan comel...

Kitorang bertolak pagi Khamis, 1/5/2014....

Masa ontheway naek Selatan...

Orait...
So, kitorang menapak dekat Batu Berendam masa dekat Melaka nii... Homestay...
Then aku jugak pertama kalinya melangkah ke Permata Selatan, Johor...
Kitorang pergi lepak Danga Bay, yang sedang diubah suai, so permandangannya adalah bagaikan padang jarak padang terkukur.....

Danga Bay... Tapi aku xtau apa nama bangunan ala2 Opera House dekat belakang tuu~

Dengan lawatan aku kali niii, dengan ini, mengumumkan, pada usia aku 21 tahun, aku dah complete melawat Semenanjung Malaysia~~~ ^_^
Superb much thanks to my dear sista, Selmah Azizan and family....
Ini ialah insan yang bagi nama penoh aku, Nur Farhani Husna, dan dia jugak ialah antara insan yang paling banyak bawak aku pi jalan2 pusing Malaysia... Boleh cakap 3/4 semenanjung mesia nii aku rempuh, dia yang bawak... ^_^ Kamsahamnida... Mucho gracias...~! Much love~!

 Actually, turun Melaka nii bukanlah dengan tujuan utama- nak makan angin...
Actually lagi, turun melaka nii sebab nak pergi kenduri kawen adeq ipaq kak aku, which is adeq kepada abang ipaq saye~~~.....
Faham? Senang jaa kann nak paham....
So, sekarang nii pasangan pengantin, Acu and Kak Mas dah pon selamat dinikahkan... Tahniah~!!! ^_^ Kenduri pihak perempuan dah, knduri pihak laki this end of May...

The three of us got the same baju, which is annoying'oh tidak~!!!' bila orang dok tengok2 kitorang~!
OTW turun kedah, singgah Low Yat... Dapat Cover Phone, and powerbank~! ^_^


Done~! Salam.. Bubbubbye~!!!



No comments: