Wednesday, 25 June 2014

Kwang Soo belanja saya hari ni ^_^

Posted by Nina Zizan at 6/25/2014 09:31:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Heyya...
Hari nii kelas habez dalam pkol 5.15 cenggitu...
*actually xsure pon pkol bapaa...

Last class hari nii ialah, Microbiology Lab~!!
*huuuu~!!! tepok tangan beramai2! >_<

 Hari nii kitorang buat isolation of organisms a.k.a bacteria di atas 5 agar plate yang berbeza, iaitu Mannitol Salt Agar(MSA), Blood Agar(BA), MacConkey Agar(MAC), Eosin Methylene Blue Agar(EMB), dan Hektoen Enteric Agar(HEA)....

Esok baru boleh dapat result...

Tetapi, hari ini...
Saya telah hampir kesesakkan duit...
Dekat dewan makan tadi, tengok2 dompet, tinggal RM7 jaa...
Dan muka sedih pon terpamer- as an involuntary action...~!!!

Dan Kwang Soo pon tetiba cakap, "Jom laa Kak Nina... Kita belanja..."

Dan dengan hampir terlompat keriangan, saya pon teroz bangun dari duduk...
Kedai cucur udang menjadi tujuan...
Dan kwang soo pon membelanja saya hari ini~!!!!

Yeeee~!!!
Sila cakap thank u dekat kwang soo..~!!!!!
"Kamsahamnida Kwang Soo Betrayer~!!!"
<3 ^_^

Monday, 23 June 2014

Saya Dapat Kohai~

Posted by Nina Zizan at 6/23/2014 11:44:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Saya telah pon mendapat kohai*junior*...
Seorang perempuan...
WargaNegeri Kelantan~
 Dan dari first impression, dia macam budak baek....

Owh my god~! Astaghfirullah hal 'azhim...~

Yo yo yooo dude~!
Kalau budak baek yang sopan santun dan ayu,
macam mana aku nak kekalkan ke-henseman aku...
dan..... ke-pelekkan aku?
****Perlu 'pelek' disitu?????

 Dan yang paling penting, macam mana aku nak bermain
a.k.a membuli dia????

Huarghh~!!!!
Paras ke-stress-an disitu makin menaik...~!!!!

Jyeahh....
Repleys believe it or not...
Saya sedang bermesej meminta tips dari senpai, cara2 nak jaga kohai....
Seriusly! memang fail laaaahhhh bab jaga menjaga nii...
Jaga diri sendiri pon xlepaz lagi, cemananya nak jaga kohai?????

Chiawww....
Assalamualaikum...
Saya nak pergi mengadu dekat senpai...
Bubbubbyeb~~~



Saturday, 7 June 2014

Cuti Sem 2- Part 5 * ESOK BALEK UiTM DAH!!!!

Posted by Nina Zizan at 6/07/2014 01:53:00 pm
Reactions: 
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =) 

Hendak dinyatakan, hari ini, entry ini sangatlah tidak goodday ....


Hari ni hari last aku tidoq dekat umah untuk cuti sem...
Esok pagi2 dah nak bergerak balek UiTM...

Aku sebenaqnya sangat tak faham macam mana ada orang yang sangat excited untuk pulang ke asrama... Sebab asrama is peraturan, peraturan is urghhhh..... Sangat bukan saya~!!!

Beg??? Nope... Maseh belom packing....
Kasut sport masok makmal aku, baru tengah hari tadi aku cari, then basuh...
Surat perjanjian kolej semua tuu, pon aku tak print lagi.... Lepas habez maen internet nii kot baru nak print....

Lagi???
Weyh~!!!
Aku sangat tak bersemangat nak balek itm....~!!!!
Bagi laa aku reason/s supaya aku lebih bersemangat nak balek itm sana... >_<

Actually, this last couple weeks of sem break, i got a non-stop trip, holiDAY....
Seriusly, FUN at all!!!
Dan kali nii, aku dengan rasminya meletak jawatan sebagai photographer, n seize those every moments!!! Sangat nak menikmati cuti di akhir2 sem nii..
=(
Dan cerita pasal 2 minggu terakhir cuti aku, dekat itm baru aku update, sebab time tuu maybe dah xdak perasaan sedih touching2 nervous malas meluat nak balik itm... ~_~

Salam

 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez