Tuesday, 31 March 2015

Final Exam Sem 4

Posted by Nina Zizan at 3/31/2015 01:04:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Not gonna talk much...

Tick-tock-tick-tock

Masa tengah memotong aku, LAJU!
Aku terpaksa rushing untuk ligan(kejar) dia semula
Tapi yang aku tau, aku memang tak kan menang

*Tetiba

Ryte...

See? Final Exam, Sem 4 already...
 Untuk student diploma yang lain, Sem 4 mungkin masih terlalu awal?
Terlalu awal?

Jyeah... Maksud aku...
Diploma in Medical Lab Technology and Diploma in Pharmacy student jaa yang akan ada perasaan nii masa Sem 4...

Sebab...
Sem 4 ialah sem terakhir kitorang di UiTM...

Last week, aku ah say goodbye to UiTM of Bertam Campus.

Anyyeongg~~~ Bertam...

 Now, staying dekat UiTM of Permatang Pauh Campus.
Tak lama...
Sampai last paper of this final exam, only...

Our Final Exam Schedule gonna be like this...

1/4 Microbiology
2/4 Hematology

6/4 Chemical Pathology

12/4 Cytology
13/4 Blood Bank
15/4 Virology

See? Kitorang ada few paper yang memang xada gap langsung.
The fact actually is killing us, before now n then...

 15/4, akan pulang ke rumah. Time to say goodbye pulak dekat UiTMPP...
Kampus yang dah teman aku sepanjang aku bgelar 'pelajar UiTM'.
Sejak zaman aku pra-diploma.
Sejak first day aku jejak kaki ke UiTM.
Time to go....

Gonna say goodbye to, soon enough~

15/4 pulang ke rumah...
Not staying long actually sebab 17/4 akan bergerak ke Cheras, Selangor...
Gonna rent a house at Prisma Perdana Condomium, with other 5 friends.
Dayah, Mie, Bella, Ina and Tim...
*even tak sampai sana lagi dah ada banyak masalah =_=
dan Alhamdulillah, telah ditangani oleh adik-adik *mie n dayah* yang baek hati itu...
Kamsahamnidaa~ <3

Jyeah... Ke Cheras...
Actually ke sana adalah bertujuan untuk menjalani Sesi Latihan Industri kitorang.
Dalam erti kata lain, untuk practical session.
Sem 5, Practical...
Dan tempat yang kitorang telah dicampakkan ialah, di

PPUKM...

Gonna say Hi, even dengan berat hati, sedih, dan nak menangis jugaa

See? Medical Center...
Bila cakap center, aku rasa aku dah boleh bayangkan berapa banyak specimen yang kitorang kena haap dalam sehari...
Even sekarang nii pun, aku dah cuba kumpulkan kekuatan untuk stay-up...
Sebab, kalau terjatuh, mesti susah nak bangun ='(

Dan ber-praktikal dekat PPUKM actually akan jadi pengalaman bekerja aku yang pertama...

Hmmm.... First time bekerja selama 22 tahun hidup...
It should teach me lot of things.
Lot.

Done here...
Besok paper Microb, so nak menghadap Microb sekarang.
*walaupun perut sebenarnya sangat lapar =_=

Ryte...
Assalamualaikum...
 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez