Tuesday, 31 May 2011

GENG!!!

Posted by Nina Zizan at 5/31/2011 01:50:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Hari ni aku nak cerita pasai geng aku...


Depa ni semua weng...
Asyik otak mereng..
Aku tak paham kenapa..
Asyik aku ja kena buli...
Tu rr! Aku ni baek sangat(masok locker).

Penat tau aku layan depan...

Okie..
Ni kisah pasai member geng aku..

(PENEGASAN! NI BUKAN GENG 'KITORANGKAN-GENG'. NI GENG SEHIDUP SEMATI NAMANYA.)

1)My dear sister is it, Ida...
-Ni kira geng aku yang paling penting dalam hidup aku.
-Merangkap kembar tua aku(even dia adik aku, nak wat camna? Dia ni matured sangat, opah-opah rr katakan, paham2 jalah.)
-Ni kira musuh dalam kasih sayang aku rr ni. =D

2) Anak menakan kedua aku, Zarif. Dia ni Head boy. Sebab dia boy yang senior...
-Dia ni lebih kurang macam Gitarist rasmi aku rr. Aku kan Miss Vokalist dia. hahaha...
-Dia ini juga Mr.Cartoon.  Nak buat macam mana, dah cute sangat! Hakhakk... =]


3)Ini anak menakan yang ke-tiga, Fahmi...
-Err, dia ni xbetul sikit... Suka tershuffle-shuffle. Aku suka tekto lah!!!
-Dia ni drummer aku, ketok ja apa yang mampu diketok. =)
4)Anak menakan aku yang ke-empat, Pieja...
-Err... Dia ni gila2(anak aku kan?)...
-Dia ni jenis yang suka layan jiwang, emo bak kata aku, suka karaoke.
--But please, position sbg vokalist geng tetap xboleh drampas dari aku!!! =P











5) Anak menakan aku yang paling senior(tapi umor sama ja dengan aku.)
-Nama dia Eira... Dia ni LC gurl... Minah rempit yang ayu!
-Tukang ayat orang. Kalau mengayat, jarang tak dapat. Well, anak aku kan? Hakhak.. =P

*
 *
  *
   *
    *
     *
          (*_* )



That's Us... <3

Monday, 30 May 2011

Awi Rafael-Pulanglah Lirik

Posted by Nina Zizan at 5/30/2011 01:47:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Lirik Pulanglah Awi Rafael

Bukalah mata dan lihat di hadapanmu
Aku berdiri dekat tapi kau tak nampak
Hodohkah aku ‘tuk sering kau campak saja
Apanya yang dia ada yang aku tak ada

Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menantikan mu
Berikan jawapan

Pulanglah sebelum ku runaway
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu

Pulanglah sebelum ku runaway
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu
Aku dah bingung

Aku berjalan di kota Kuala Lumpur
Semuanya nampak berbeza tapi ku sama

Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menantikan mu
Berikan jawapan

Pulanglah sebelum ku runaway
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu

Pulanglah sebelum ku runaway
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu
Aku dah bingung

*Gitar Solo

Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menantikan mu
Berikan jawapan

Runaway…
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu

Pulanglah sebelum ku runaway
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu

Pulanglah sebelum ku runaway
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu
Aku dah bingung..

Sunday, 29 May 2011

Aizat=(Kau Pergi)+(I Go)

Posted by Nina Zizan at 5/29/2011 12:25:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara



Lirik I Go - Aizat
So long, fare thee well
The dancer and the dancing days have taken leave and fell
So turn down this bed of stone
Quench me with the deadly nightshade from the rose that you belong
The long December rain is falling now
Running down on streets to nowhere
Music is my life youre my sweetest nightingale
But I cant hear it here no more
And I go
I go
Hush now, dont shake or break
Words have fallen silent like soldiers to the grave
No matter what they do or say
Lay me on the sleepy meadow by the tracks upon your face
The long December rain is falling now
Running down on streets to nowhere
Music is my life youre my sweetest nightingale
But I cant hear it here no more
And I go
I go
*****
The long December rain is falling now
Running down on streets to nowhere
Music is my life youre my sweetest nightingale
But I cant hear it here no more
And I go
I go
Lirik Kau Pergi - Aizat

Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian

kasihmu

Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi
Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau ku lupa
Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting

usia


Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi

Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi
Kau pergi
Pergi
Pergi

Wednesday, 25 May 2011

=,=”

Posted by Nina Zizan at 5/25/2011 07:13:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Yes, saya xdak m0od. kenapa? jgn dtanya. Serius. Aku penat. Sorry, run 0ut 0f m0od.
Salam+bubbye

Thursday, 19 May 2011

formspring.me

Posted by Nina Zizan at 5/19/2011 06:34:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Anything you wanna know? http://formspring.me/Ninazizan93

Wednesday, 18 May 2011

EppY buRfdaY juLiA :)

Posted by Nina Zizan at 5/18/2011 10:34:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Harini burfday anak aq(xtaw rr yg k brpa, c0z anak aq rmai sgt)..

burfday dy yg ke 5ta0n la. juz wish ja, c0z mak depa ny p0n mama depa ja yg d0k blanja.. hakhak.. aq dbawah tnggungan ibu+bpa dan kakak+abg aq ye...

ank aq? anak menakan a.k.a ank sedara lah...

ryte, 2 ja..
salam+enj0y y0ur day... greatg0odnyte..

(aq sakit pinggang!)

P.E.N.A.T

Posted by Nina Zizan at 5/18/2011 08:19:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Salam.. huarghhh....(mengeliat)

Sangatlah penat... Tadi Atikah mai umah, nak siapkan slide power point untuk esok... Duh, duh, duh... Cape deyh....

Conclusion sepanjang dua minggu bergelar pelajar Pra-U: PENAT!!!

Monday, 16 May 2011

Avril-What The Hell Lyric

Posted by Nina Zizan at 5/16/2011 02:33:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
You say that I'm messing with your head
(yeah, yeah, yeah, yeah)
All 'cause I was making out with your friend
(yeah, yeah, yeah, yeah)
Love hurts, whether it's right or wrong
(yeah, yeah, yeah, yeah)
I can't stop 'cause I'm having too much fun
(yeah, yeah, yeah, yeah)

You're on your knees,
beggin' please 'stay with me',
But honestly,
I just need to be a little crazy

All my life I've been good but now,
I'm thinking 'What the hell'
All I want is to mess around,
and I don't really care about
If you love me, if you hate me,
you can't save me, baby, baby
All my life I've been good but now,
whoa 'What the hell'

What,
What,
What,
What the hell

So what if I go out on a million dates
(yeah, yeah, yeah, yeah)
You never call or listen to me anyway
(yeah, yeah, yeah, yeah)
I'd rather rage than sit around and wait all day
(yeah, yeah, yeah, yeah)
Don't get me wrong,
I just need some time to play (yeah)

You're on your knees,
beggin' please 'stay with me',
But honestly,
I just need to be a little crazy

All my life I've been good but now,
I'm thinking 'What the hell'
All I want is to mess around,
and I don't really care about
If you love me, if you hate me,
you can't save me, baby, baby
All my life I've been good but now,
whoa 'What the hell'

La la la la la la la la, whoa, whoa
La la la la la la la la, whoa, whoa

You say that I'm messing with your head
Boy, I like messing in your bed
Yeah, I am messing with your head
When I'm messing with you in bed

All my life I've been good but now,
I'm thinking what the hell (what the hell)
All I want is to mess around and I don't really care about (I don't care about)
All my life I've been good but now, I'm thinking what the hell
All I want is to mess around and I don't really care about. (if you love me)
If you love me (no), if you hate me (no)
You can't save me, baby, baby (if you love me)
All my life I've been good but now, whoa, what the hell

La la, La la la la la la, La la, La la la la la la la

Eppy buRFday+ePPy teacHer's Day

Posted by Nina Zizan at 5/16/2011 02:26:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum, GreatGoodDay...

Errr... Hari ni my nephews burfday. Amirul+Amrghi...

Eppy burfday n Eppy Teacher's Day...
Besok hari wesak... means, cuty.. dah la hari ni ambek cuti sendiri...

Aku actually dah tak dak benda nak postkan pon...
mmg blur, xdak benda... jap gi aku post link lagu+ lirik...
lagu apa? ntah.. aku pon xtau...
Juz wait n see.. =]]

Salam+bubbubbye.... =]

Saturday, 14 May 2011

Burfday Fahmi =]]

Posted by Nina Zizan at 5/14/2011 08:51:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Eherm2...
Salam+GreatGoodnyte...

Okey, mulakan dgn masalah.. Aku ada masalah dgn homework Pengajian Am aku. nak kena cari parti pemerintah bagi setiap negeri di Malaysia untuk tahun 2011. Ada ka pat0t? Memangla pat0t, masalhnya aku xreti!!! Sampai skunk kerja PEA aku xsiap... Essay Muet, "Experience Is The Best Teacher," dah siap dah.

Okie. Cerita tentang hari ni. Tadi pagi, aku pi Billion dgn Abg Jan, pi beli buku. Then terus pi umah Kak Na, pi ambek ubat apa ntah. My Cartoon adalah. Hehee... Mr. Chef Tere Masak Hangit. aku rasa mmg gelaran tu sesuai untuk dia sampai bila2. Hari ni, 14May burfday pakwe ke2 tak rasmi aku. Cartoon tadi tu pakwe pertama tak rasmi aku. By the way, kitorangkan geng.. =]
But please, tolong tau, pakwe2 aku tu actually my nephew yang bila masa kami tersentuh dari kulit ke kulit, air smyang xkan batal. So, no harm. Cuma, kami ni, "Kitorangkan Geng..."

Next, balik dari umah Kak Na, terus pi umah Kak Ilah. Then, Kak Ilah tanya nak pi tgk adeq Ida x? Aku teruz ja kata nak. Paztu kami p rr MRSM. Tapi esok adeq Ida balik umah. So, okie2 jalah. Aku bawak balik mp3 player dia. Dah lama aku xdgq lagu guna player. boleh sasau gak rr.

Aku rasa sampai situ jalah. Salam+Enjoy Your Day =]]

Wednesday, 11 May 2011

Bunkface-Through My Window Lyric

Posted by Nina Zizan at 5/11/2011 09:33:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Lirik Bunkface - Through My Window

I don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it's just another day
Telling me why, I'll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me

Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me

Now there’s me and you,
 you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

((We are not alone and we are (so real), We are not alone and we are together))

Take a That-Back For Good Lyric

Posted by Nina Zizan at 5/11/2011 09:32:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
I guess now it's time for me to give up
I feel it's time
Got a picture of you beside me
Got your lipstick mark still on your coffee cup
Got a fist of pure emotion
Got a head of shattered dreams
Gotta leave it, gotta leave it all behind now

Whatever I said, whatever I did I didn't mean it
I just want you back for good
Whenever I'm wrong just tell me the song and I'll sing it
You'll be right and understood

Unaware but underlined I figured out this story
It wasn't good
But in the corner of my mind I celebrated glory
But that was not to be
In the twist of separation you excelled at being free
Can't you find a little room inside for me

Whatever I said, whatever I did I didn't mean it
I just want you back for good
Whenever I'm wrong just tell me the song and I'll sing it
You'll be right and understood

And we'll be together, this time is forever
We'll be fighting and forever we will be
So complete in our love
We will never be uncovered again

Whatever I said, whatever I did I didn't mean it
I just want you back for good
Whenever I'm wrong just tell me the song and I'll sing it
You'll be right and understood

I guess now it's time, that you came back for good

Melda Ahmad-Kimia Lirik

Posted by Nina Zizan at 5/11/2011 09:32:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
aku mula jatuh hati kepadamu,
setelah kau kata cinta padaku..
masing-masing dulu punya pasangan,
akhirnya kita, bersama...

pertama kali kita bersua bertentang mata,
terasa ada kimia diantara kita,
kau kucup pipiku, kau bisikkan cintamu,
kau kata baby i love you, kau cairkan hatiku..

bahagia...
ku rasa...
disaat kita berdua bersama..

memandang bulan terang,
menyaksi bintang-bintang...
kau seru akulah pelangi cintamu...

kau kucup pipiku, kau bisikkan cintamu,
kau kata baby i love you, kau cairkan hatiku..

bahagia...
ku rasa...
disaat kita berdua bersama..

memandang bulan terang,
menyaksi bintang-bintang...
kau seru akulah pelangi cintamu...

M2M-The Day You Went Away Lyric

Posted by Nina Zizan at 5/11/2011 09:32:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
 Well I wonder,
Could it be?
When I was dreaming 'bout you baby
You were dreaming of me
Call me crazy,
Call me blind,
To still be suffering is stupid after all of this time

Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do, I do
You know I really really do

Well hey... so much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true
For me theres only you,
been lonely since the day
The day you went away.
Go On, Yay... Oh...

I remember - date and time
September 22nd Sunday twenty-five after nine
In the doorway
With your case
No longer shouting at each other
There were tears on our faces

And we were letting go of something special
Something we'll never have again, I know
I guess I really really know

Well hey, so much i need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true, for me there's only you
Been crying since the day
The day you went away
(The Day you went away)
The Day you went away
Go on, Yay...

Oh oh oh
Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do, I do
You know i really really do

Well hey, so much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true, for me there's only you
Been crying since the day
The day you went away

Why do we never know what we've got till it's gone
How could I carry on
The day you went away

Cause I've been missing you so much I have to say
Been crying since the day
The day you went away
The day you went away
The Day you went away...
Go on, Yay... Oh...

Ungu-Tercipta Untukku Lirik

Posted by Nina Zizan at 5/11/2011 09:32:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Tercipta Untukku

Menatap indahnya senyuman di wajahmu
Membuatku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cerita terindah
Di saat kau peluk mesra tubuhku
Banyak kata yang tak mampu
Ku ucapkan kepada dirimu

Aku ingin engkau selalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku
.............................................

Aku ingin engkau selalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh jiwa ragaku
Kuingin kau tahu ku slalu milikmu
Yang mencintaimu sepanjang hidupku

Aku ingin engkau selalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh jiwa ragaku
Kuingin kau tahu ku slalu milikmu
Yang mencintaimu sepanjang hidupku

Green Day- Good Riddance Lyric

Posted by Nina Zizan at 5/11/2011 09:32:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
"Good Riddance (Time Of Your Life)"

Another turning point, a fork stuck in the road
Time grabs you by the wrist, directs you where to go
So make the best of this test, and don't ask why
It's not a question, but a lesson learned in time

It's something unpredictable, but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.

So take the photographs, and still frames in your mind
Hang it on a shelf in good health and good time
Tattoos of memories and dead skin on trial
For what it's worth it was worth all the while

It's something unpredictable, but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.

It's something unpredictable, but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.

It's something unpredictable, but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.

Hari ke-3 as Pra-U student =D

Posted by Nina Zizan at 5/11/2011 06:23:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Eherm...
Salam and have a very good day dear blogger...

Err... Aku tak reti cakap BI banyak2. Takat nak dapat MUET band 3 pun, aku tak berani nak angkat tangan...

Rightio... What i have to say? What i got to say? What should I say actually?

Nothing... :p

Ryte... Aku pelajar Pra-Universiti, atau nama biasanya pelajar tingkatan 6. yes, im gonna seat STPM 2012, InsyaALLAH...

Kenapa aku nak ambik STPM?

Ryte, sebelum aku crita bnda tu, biaq aku crita dulu kelas pertama MUET tadi. sapew g kalau bukan Sir Husnisham? Bagi aku, sir salah sorang cikgu yg sgt3 educated. Class x boring. Best rr snang crita. Macam biasa rr, kelas sir tak boleh 'cakap in bahasa', sir sorang ja boleh cakap bhasa melayu. Student? Nehi never jawabnya.

Disebabkan ada studentss dari skol lain, sir buat sesi perkenalkan diri.

Soalannya, Nama, akan stay dekat SMKSAT atau tak, dan sebab utama nak stay sini?

Aku jawab cara aku rr. Tapi, tketaq2 gak rr, coz aku ni xdak skill cakap dgn penuh kyakinan macam Sonia yg tak dterima kerja sebab dia cakap sngat2 bkeyakinan, yg mmg tak mnampakkan dia tu student lepasan SPM. orang pun takut. tapi, kalau aku ada confident level macam dia, sah aku bahagia. atlez ada kyakinan nak zahirkan suara hati.

Macam2 jawapan yg aku dengaq dari orang2 yg jawab sblum aku. ada yg cakap sebab depa suka blajaq dekat SMKSAT. Macam2 gak rr. Atikah, my bestie duduk sbelah kiri aku, dia pkenalkan diri dulu rr. Tetiba pulak dia bagi jwapan yg sama dgn yg aku nak bagi, yg STPM ni ada byak faedah.

Jawapan aku untuk soalan2 sir lebey kurang camny rr...

"My name Nur Farhani Husna Azizan. Im gonna stay here until STPM cause I got no other choice..." Yes, aku budak first yg bagi jawapan yg aku tak dapat tawaran ke tmpat lain.

"Really? You got no offer?"

"No... " sambil geleng pala... "And I think STPM got lots of advantages." Aku otw nak duduk, then sir tanya lagi,

"Advantage? How?" Adehh... Tadi Atikah bagi jawapan ni sir tak tanya dia pun...

"When I further study after STPM i can go for degree..."

And now, apa yang aku nampak lebihnya STPM?
-Masa. boleh save 1 1/2 tahun daripada stdent diploma.
-Peluang ke IPTA, lepasan STPM+matrik yang akan diutamakan, bout 80%, 20% untuk student diploma.
-Kos. untuk STPM, yuran dalam 80rm macam tu ja. yuran untuk blajr dekat U banyak. tu tak kira lagi kalau nak sambong degree. Kalau aku ambik diploma,(if rayuan aku hari tu dterima,) aku akan byk berhutang. let say untuk ambik diploma, 30k, untuk degree 30k. means aku dah hutang 60k. tu xkira interest lagi. kalau aku ambik STPM then sambung degree, aku akan hutang 30k ja.

Aku ambik subjek Pengajian Am(wajib, dan wajib dapat paling kurang C untuk ke apply IPTA), Sejarah, Pengajian Perniagaan dan Bahasa Melayu.


So, aku hope yg aku akan lulus STPM. even tak flying color, biarlah lulus. (Think for the worst, hope for the better)

Aku rasa takat tu dulu rr contengan aku kali ni.

Salam, enjoy your day with not forgetting Who You Are... =]

*BTW, kepada anda2 yang buat friend request dekat fb nina pasal nak tanya pra-dip/ apa2, mohon hantar chat@msj@inbox nina dulu taw... sebab nina malas nak approve friend request yang nina xkenal... hahaa, sorry... thank u... ^_^

Tish+SomeOne

Posted by Nina Zizan at 5/11/2011 04:50:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
INTRO

Dah lama rasanya aku tak happy macam ni. Dah lima tahun. Lima tahun di bumi asing banyak mengajar aku. Sesejuk manapun winter sonata, sehangat manapun summer dekat sana, masih tak dapat menandingi ke-normal-an dan ke-khatulistiwa-an Malaysia negara tercinta.

Jarak mengajar aku erti kemanisan satu kerinduan, keindahan suatu perhubungan, dan erti sebuah kesyukuran.

Aku mula merindui mereka-mereka yang suatu tika dulu tidak pernah menapak nama dalam diari hidupku. Kerinduan terhadap keluarga yang sentiasa menjadi penyokong setiaku. Merindui mereka yang bergelar musuhku. Merindui dia yang sering bertingkah bicara denganku.

Aku mula berkenalan dengan mereka yang majoritinya bukan sebangsa dan seagama denganku. Mengenali hati budi mereka. Aku berhubung dengan mereka-mereka yang jauh dari mata hanya melalui alam maya. Very mucho thanks to Skype dan sewaktu dengannya yang banyak membantu. Mula menghantar e-mail kepada mereka yang dahulunya banyak menyakitkan hati aku. Tapi aku masih tak mampu memhantar walau sepatah perkataan kepada dia kerana terlalu gugup rasanya. Sehinggalah menjangkaui benua, hubungan aku dengan mere dushmen(musuhku-dalam bahasa Urdu) berbunga indah (walaupun tak lama sebenarnya cause pergaduhan yang tercetus sejak dulu memang sukar nak mendinginkan keadaan semula) sejak aku menjejak kaki ke tanah yang pernah suatu ketika dulu bergelar Tanah Malaya.

Aku memanjat sebanyak-banyak kesyukuran kepada DIA YANG MAHA ESA kerana telah meredhai usahaku. Dalam genggamanku kini ada selembar sijil yang menjadi kebanggaan aku dan keluarga. Tak lupa guru-guru yang mengajar hanya untuk memastikan anak didiknya menjadi seorang insan yang penuh dengan modal insan seperti yang diingini negara. Transformasi ku kini lebih ketara. Dari seorang pelajar kepada seorang pekerja. Dan dari alam remaja menginjak ke alam dewasa.

Itulah dia, seorang gadis berusia 23 tahun yang punya misi untuk berjaya. Punya gelaran Tish untuk serangkai nama Balqis Batrisya.





SATU
“Ibu, mana kasut Tish, Nike hitam putih. Last sekali Tish letak atas almari. Asal takde?” soalan dari Batrisya terus menjengah gegendang telinga ibunya, Puan Siti Zulaikha. “Tanya Along. Ibu tengok dia yang selalu keluar masuk bilik Akak.” Jawapan dari ibunya cukup untuk membuatkan bom nukler yang bertapak di voice box Tish untuk meledak dalam masa kurang dari tiga saat selepas itu.

“ALONG!!!”

“Opocot mak kau jatuh tangga.” Refleks Endry melatah. Tangannya cepat memaut pada koridor tangga. “Fuhh... Nasib baik tak jatuh.” Endry membetulkan anak rambutnya yang terkedepan. Tish terlihat sedang menantinya di bawah. Bercekak pinggang! Bala apakah yang sedang menanti ini?

Endry meneruskan langkahnya ke tingkat bawah. “Morning babe! Ni apa gaya komander tunggu anak buah datang practice lambat ni?” Dia melintasi Tish. Sempat tangannya menarik tocang Tish yang diikat ekor kuda. Tish menjerit, refleks.

Lima saat kemudian berlakunya pertandingan aci kejar. “ALONG!!! Mere dushmen!!! Nak lari mana? Dah dapat nanti, siaplah!” Bantal kecil di tangan Tish melayang tepat ke belakang badan Endry. Endry tersungkur.

“Akak! Along! Ada apa tu?” Ibu bertanya dari arah dapur. “Tak ada apa ibu. Tengah check stamina kami berdua je ni.” Tish menjawab bagi pihaknya dan musuhnya itu. Tish melangkah ke arah dushmen-nya a.k.a Endry. Baju tanpa lengan musuhnya itu ditarik. Setelah Endry tegak dihadapannya, dilihatnya lelaki itu menjungkit kening kirinya. Konon hensem paras melampau lah tu. Sah anak Pak Hassan, PERASAN!!!

“Yes my babe? Any problemo?” Endry memecah kesepian antara mereka. “Where’s my Nike’s shoe? White-black one.” The most I love one!!! “Erk? Yang tu ke?” Endry menggaru belakang kepala yang tak gatal. “Yup!!!” Tish membalas dengan hentakan genggamannya ke atas meja telefon disisi. “Along pinjam. Nanti Along bagi balik, kay? Bye. Gotta go.” Endry memusing badannya, mengarah ke anak tangga. Dia berlari ke arah tangga, dan...

“Along. Makan dulu. Breakfast dah siap ni. Panggil Akak sekali.” Ibu melaung dari meja makan. “Along naik atas dulu. Nanti Along turun. Ibu makan dengan Akak dulu.” Kakinya cepat di atur ke biliknya; sisi kiri tangga.

“Along! I want my shoe back!” Tish menjerit dari bawah. “Akak, makan dulu.” Ibu memanggilnya. Dengan bibir yang muncung, Tish menuju ke arah meja makan. Abah ada meeting dekat KB. Lusa baru balik. E-cha pulak tengah bertapa dekat rumah Che-E. Sepupu mereka yang sebaya dengan adik bongsunya itu. Tahun depan nak ambil SPM!

“Ibu, Along ambil kasut Akak. Dia tak minta izin pon.” Tish memulakan sesi ‘menghasut’ ibunya. Biar Along kena marah! Ibu hanya menggeleng kepala sambil tersenyum. Tish dengan Endry memang tak boleh duduk dekat-dekat. Kalau tak, mesti meletus Perang Saudara. Ibu menyenduk mee goreng ke dalam pinggan.

“Morning mom.” Endry menyapa. “Assalamualaikum.” Ibu membalas dengan senyuman sinis. Salam berbalas, tetapi dibalas dengan senyuman nak tutup malu!

Huh! Bila masa mamat ni turun tangga? Tish mengerutkan dahinya. “Sudah-sudah la kedutkan dahi tu. Kalah dahi nenek-nenek tau.” Endry menegur Tish. Tish menjeling. Sudu di tangan melayang ke arah Endry yang duduk bertentang dengannya.

“Akak, besi tu. Kalau kena kepala Along tadi macam mana?” Ibu menegur. “Ibu... Janganlah risau. Ibu dah lupa? Akak kan bakal doktor. Mestilah dia tolong cure Along kalau jadi apa-apa.” Endry cepat menjawab. Tish buat muka. “Erk? You wish.”

Lima minit berlalu.

“Ibu, Along nak keluar ni. jumpa kawan. Babe, join jom. Diorang tak tau pon honey dah balik. Mesti kecoh nanti.” Endry mempelawa Tish. “My shoe?” Tish menyoal. “Drop the subject. Jom.” Endry menarik pergelangan tangan Tish.

Sampai di hadapan pintu, Tish mengambil tudung hitamnya yang disangkut di penyangkut sut abah. Satu suit hitam hari ni! Seluar track Adidas hitam-merah dipadankan dengan baju Adidas longsleve hitam-putih yang telah di-modify olehnya sendiri. Along disebelah; seluar jean entah jenama apa entah dengan jersey Nike putihnya. Ditambah pula dengan cap hitam-putih Adidas-nya. Antara Jejaka Pilihan Wanita Malaya lah dia ni!





DUA

“Alamak. My baby lah!” Ejad menyapa setelah pandangan matanya menangkap susuk tubuh Tish. Tiga orang lelaki yang bersama Ejad menghala pandangan ke sisi kiri mereka. Semua mengukir senyum, melompat dari duduk dan berlari ke arah Tish dan Endry.

Endry dan lelaki-lelaki tersebut bersalaman. “Rie, kau rahsiakan kepulangan my secreto de amor dari kami semua! Bongek lah kau ni!” Apit menyampuk setelah berjabat dengan Endry. “Bongek-bongek kau jangan sebut!” Endry menaikkan suaranya; marah. “Opps, sorry.” Apit minta maaf. Bongek? Ada sejarah di sebalik perkataan tu. Sejarahnya? Sejarahnya ada seorang budak perempuan ni yang suka cop Endry, “Hang ni bongek lah!” Sejak tu memang Endry anti dengan perkataan ‘bongek’ ni.

“Bila kau balik Tish? Tak inform kitorang pon?” Bad mencelah. “Aku baru balik tiga hari lepas. Penat pon tak habis lagi, tetiba Mister Endry heret aku keluar rumah.” Tish menjawab selamba. “Eleh. Tak nak lah konon-kononnya. Ni bukan malu tapi mahu, Mizz Tish kita sorang ni..dah masuk kes segan tapi nak!” Endry membidas.

“Orang lari balik rumah sekarang jugak!” Tish memalingkan badan dan mula menapak. “Wait wait wait!” Cham berlari dan mendepangkan kedua-dua tangannya menghadap Tish. “Kalau ye pon kau penat, celebrate lah dengan kitorang dulu. Nanti dah jadi doktor, tak de masa pulak kau nak spend masa dengan kitorang mat-mat street ni.” Cham mengangkat double-jerk. “Merepek!” Tish cepat membalas.Tawa mereka berenam pecah. Once again, ice is breaking setelah lima tahun tidak bertemu!






(Cerita ni aku baru tulis. Dan yes, aku mmg tak jumpak pun lagi nama yg okie untuk watak hero dia.)

Nurul+Zafril

Posted by Nina Zizan at 5/11/2011 04:49:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara

 BAB 1

“Nurul tak nak,mak. Janganlah paksa Nurul. Ini bukan soal kecil, benda ini melibatkan seluruh hidup Nurul. Nurul tak nak hidup Nurul tak bahagia nanti. Lagipun, SPM baru jew habis tiga minggu lepas. Apa mak ni?” Bantah Nurul pada permintaan orang tuanya itu. kita sekarang hidup dalam dunia globalisasi, kenapa harus berlaku kes seperti ini lagi? Ni aku nak start bersyarah. Kang free je aku bersyarah dekat sini. Tapi opps, Nurul tak berani bersyarah dekat mak. “Sebab mak nak anak mak bahagialah mak suruh Nurul kahwin dengan anak Pak Cik Hafiz kau tu. Lagipun, mereka tu orang berada, boleh tunaikan semua permintaan kau nanti.” Bela ibu Nurul. Sebenarnya, itu semua adalah permintaan ayah Nurul yang teringin benar berbesankan Pak Cik Hafiz. Huh! Tahulah ayah dah kawan lama dengan pak cik, tapi macam dah takde kerja je nak menjodohkan kami. Kenal? Tak langsung. Jumpa? Lagilah tak pernah.
 “Tapi mak…”
“Mak tak  tahu macam mana nak pujuk kau Nurul,kau pergilah bagi tahu ayah kau tentang keputusan kau ni.” Potong Raudah, ibu Nurul yang berusia 40 tahun itu. “Nurul tak nak. Nanti ayah marah Nurul.” Bantah Nurul. Tak nak, ayah garang. “Dah tu,kau nak mak yang kena marah. Bukan kau tak tahu ayah kau tu, pantang orang melanggar arahannya.” Kata Raudah dan berlalu pergi dengan wajah yang sugul. Tolonglah Nurul, permintaan pak cik kau yang terakhir.
 Mak,ayah, kenapa buat Nurul macam ni? Hati Nurul menyoal kecewa bersama airmata yang bergenang di kelopak matanya.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


“Mama tak boleh paksa Ril. Lagipun, Ril belum bersedia lagi lah ma. Orang enjoy pun tak puas lagi.” Bantah Zafril  pada permintaan mamanya itu. “Lagipun, apa lebihnya budak kampung tu hinggakan mak tolak Linda untuk jadi menantu mama?” Marah Zafril apabila teringatkan peristiwa minggu lepas,sewaktu dia membawa Linda, kekasihnya pulang ke rumah untuk dikenalkan pada keluarganya itu. Tapi papanya, Luqman Hafiz menolak Linda terang-terangan apabila melihat penampilan anak muda itu yang memakai baju ketat dan serba pendek akibat terbawa arus pemodenan.

“Zafril, mama pun asal dari kampung.” Kata ibunya sambil senyum sinis padanya. Kamu tu anak perempuan kampung, jangan lupa. “Mama lain,perempuan tu lain”, jawab Zafril melindungi kesilapannya itu. Sememangnya ibunya itu berasal dari kampung yang sama dengan papanya. Papanya adalah seorang ahli perniagaan yang berjaya. Namun,dia tidak pernah lupa daratan.

Setelah menamatkan pelajarannya di United Kingdom,papanya itu  kembali ke kampung yang suatu ketika dahulu pernah dia membesar. Tempat jatuh lagikan dikenang, apatah lagi tempat membesar.

Papanya  kemudian berkahwin dengan gadis pilihan datuk dan neneknya. Berkat perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan  lima orang cahaya mata,tiga putera,dua puteri yang sememangnya mempunyai penampilan yang amat tinggi.

 “Mama, Ril belum bersedia lagi untuk ke arah itu. Ril tak nak kahwin! Mama jangan paksa Ril!!” Sejurus kemudian, Zafril mencapai kunci keretanya dan meninggalkan Puan Zahrah,ibunya itu bersendirian.

“Astaghfirullah. Bertuah betul anak mama ni,mama belum selesai cakap, kau dah pun keluar”.
            Didalam kereta, mulut Zafril tidak pernah berhenti dari mengomel tentang rancangan ibu bapanya yang ingin menjodohkannya dengan anak kawan abahnya itu.
“Ada ke patut nak aku kahwin dengan budak kampung?” Zafril tersenyum sinis sendirian didalam kereta.





(actually cerita ni dah banyak dah tuliz... somehow, file tu hilang... sekarang ni, tgh cuba2 nk cari balik fail tu.)

Wednesday, 4 May 2011

5daysIn1paper

Posted by Nina Zizan at 5/04/2011 08:58:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
hakhakk... merepek punya tajok!
btw, Assalam+Greatgoodnyte...

Dah berapa hari aku tak update blog? Ngee, ntah... Yang pasti aku memang takdak masa+idea+cerita untuk dikongsi bersama...

Right... Start dari hari Sabtu..
-aku g Penang, Queensbay. Rembat Jet Jonah. Ika Madera punya cerita. Seperti biasa, keluaran Jemari Seni. Best gak rr citer tu.

Ahad
-ngee. Nothing kot, xdew agenda, coz petang tu hujan.

Isnin
-arghhh!!! My beloved guitarist akhirnya balik kamp0ng! punyalah best... Dan disebabkan dia sayang aku, *hakhak, mezti ada orang yg berapi kalau aku cakap camny* Dia pun nyanyi+men gitar untuk aku. Aku mintak dia tolong buatkan lagu untuk lirik Hlovate. lagipun, kan Hlovate sendiri bagi green light untuk fans buat lagu untuk lirik tu. hehee.. Best, tunggu rr lepas dapat Nero, aku edit recorded fail tu. hehee... Versi rancak auw... Bukan versi slow, coz aku suka versi rancak.

Selasa
-hmm... kuar pekan ngan Kak Mah, then terus hantar Ida balek oztel. tapi, lepas sampai rumah, baru aku teringat yang Ida tak bagi tau dekat mana dia letak novel2 aku yg dia bawak balek dari oztel. arghh... Kerja penyelenggaraan almari buku aku terpaksa dibatalkan buat sementara waktu.

Rabu(hari ni)
-hmm... actually, i know nothing. but, nak kongsi gak. rr...


Okey, so what? Tapi, aku tak minat STPM ni. dari dulu, form 6 memang aku tak pernah minat. tgk rr dulu keputusan UPU macam mana. kalau dapat, boleh proceed U. Ameen.... Dan aku memang sangat berharap, dapat. Coz aku tak minat form6. susah untuk buat benda yg kita tak minat, kan?

Ngeee!

Tadi aku 'date' dgn Atikah lagi. Hakhakk.. Ambek lagu, merepek. tgk gambar... Ambek gamee.... maen game... Macam2 rr... Ryte... Sampai sini ja...

Salam+Greatgoodday.... =]]

YOVIE+NUNO-MENJAGA HATI LIRIK

Posted by Nina Zizan at 5/04/2011 07:56:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti
seolah pertanda
cinta tak disini lagi
kau tlah berpaling

Biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta
yang telah kau beri
engkau pergi aku takkan pergi
kau menjauh aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

Masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu cerminkan hatimu
aku takkan bisa
menghapus dirimu
meski kulihat kini kau diseberang sana

Biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta
yang telah kau beri
engkau pergi aku takkan pergi
kau menjauh aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

Andai akhirnya
kau tak juga kembali
aku tetap sendiri
menjaga hati

(Girl)
Biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta
yang telah kau beri

Engkau pergi aku takkan pergi
kau menjauh aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu
(sejujurnya diriku masih mengharapkanmu)

Biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta
yang telah kau beri
engkau pergi aku takkan pergi
kau menjauh aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

Sejujurnya diriku masih mengharapkanmu...

Sunday, 1 May 2011

Wonder Girl- Nobody Lyric

Posted by Nina Zizan at 5/01/2011 10:51:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
you know i still love u baby,
and  it will never change,
saranghae!!

i want nobody2 but u ,
i want nobody2 but u,

how can i be with another ,
i dont want any other
i want nobody2,nobody2,

why are you trying to,
to make
me leave u,
i know what u're thinking,
baby why aren't you listening.

how can i just,
just love someone else and
forget u completely
when i know u still love me.

telling me u're  not good enough
my life with u is just to tought,
you know it's not right so
just stop and come back boy
how can this be
when we were meant to be.

i want nobody2 but u,
i want nobody2 but u,
how can i be with another,
i don't  want any other
i want nobody2,nobody2...

iwant nobody2 but u,
iwant nobody2 but u
how can i be with another,
i don't want any other

i want nobody2,nobody2

why cant we just,
just be like this cause
cause u that i need
and nothing else until the end

who else can never
make me feel the way i
i feel when'i'm with u
no  one will ever do

telling me u're not good enough
my life with u is just to tought
you know me enough so
u know what i need boy
that next to u is where i need to be

i want nobody2 but u,
i want nobody2 but u
how can i be with another
i don't  want any other

i want nobody2,nobody2

iwant nobody2 but u,
iwant nobody2 but u
how can i be with another
i don't want any other

i want nobody2,nobody2

i want no no body body,
i want no no body body,
honey u know
its u that i want,
its u that i need,
why cant u see

i want nobody2 but u,
i want nobody2 but u
how can i be with another,
i don't  want any other

i want nobody2,nobody2...

i want no body2 but u,(nobody!)
i want nobody2 but u,
how can i be with another
idon't want any other

iwant nobody2, nobody2...

back to the days,when we were so young,
and wild and free,
nothing else matters other,
then u and me..

so tell me why cant it be,
please let me live,
my live my way..
why do u push me away,
i dont want nobody nobody,
nobody nobody, but u...

Faizal Tahir-Selamat Malam Lirik

Posted by Nina Zizan at 5/01/2011 09:01:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu

Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku

Westlife - If I Let You Go Lyrics

Posted by Nina Zizan at 5/01/2011 08:59:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Day after day no matter way
And I just can't get you off my mind
Nobody knows I hide it inside
I keep on searching but I can't find
The courage to show to letting you know
I've never felt so much love before

And once again I'm thinking about
Taking the easy way out

But if I let you go I will never know
What my life would be holding you close to me
Will I ever see you smiling back at me (oh yeah)
How will I know if I let you go

Night after night I hear myself say
Why can't this feeling just fade away
There's no one like you (no one like you)
You speak to my heart (speak to my heart)
Its such a shame we're worlds apart
I'm too shy to ask I'm too proud to lose
But sooner or later I gotta choose

And once again I'm thinking about
Taking the easy way out

But if I let you go I will never know
What my life would be holding you close to me
Will I ever see you smiling back at me (oh yeah)
How will I know if I let you go

If I let you go (ooh baby)

Wooo...
Once again i'm think about
Taking the easy way out

But if I let you go I will never know
What my life would be holding you close to me
Will I ever see you smiling back at me (oh yeah)
How will I know if I let you go

But if I let you go I will never know(oh baby)

Will I ever see you smiling back at me (oh yeah)
How will I know

If I let you go?
 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez