Friday, 30 December 2011

Lama Tak Update, ann?

Posted by Nina Zizan at 12/30/2011 10:39:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

seandainya ada reader blog ni, means ada rr yang perasan aku xupdate blog ni, ann...
Progressif?
1-Be Mine, Sudi Tak aku tak sentuh hampir dua minggu. Rasa macam dah sebulan xjengok file BMST tu...
2-Cerita Geng Kecik? Ni agak bnyak rr progress. Coz watak2 utama dah demand macam2 dekat aku. Kalau tengok entry aku yang ni, ada ann gambar2 watak. Now, gambar watak tu dah btukar hampir 80%, kot? Nama watak? Pon dah ada yang tukaq. So many changes on so many things.
3-Freak's Story? Aku tak tambah, aku tak kurangkan hatta sikit pon. Bila aku baca balik story tu, cam x logik rr pulak. Tapi, ada aku kesah? *p/s: aku kesah la! dah macam out of mind ja cerita tu.

Lagi? Ntah???

Nak entry geng kecik? Kejap, aku masok micr word jap. Nak copy... =]

2minit berlalu...
Shusshh... Tak jadi rr. Pening ja aku tengok file tu. Tapi, aku upload gak gambar tbaru diorang tu..
Hahaaa... Ni gambarnya...

Sunday, 25 December 2011

Sambungan Panah Arjuna... Hee~

Posted by Nina Zizan at 12/25/2011 09:33:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

n3 ni sambung dari entry yang lepas. Nak baca klik link tu.

Then, pak aku wat panah arjuna.
Ayat dia cemana?
Ayat dia lebih kurang camni(p/s: aku xley citer detail2 sgt cemana cara buat dia, aku bagi ayat ja.)
-->"Aku lukis dengan lukisan laksamana, aku panah dengan panah arjuna."
NO DETAIL CEMANA NAK BUAT ERK. NAK TAU, KENA BELAJAR DENGAN ORANG YANG TERE(means bukan aku rr tu)... Orang yang sakit tu pun teroz pengsan xsilap aku lepas pak buat macam tu.



Pak aku berubat orang tu, pak aku tak gitau dekat mak aku.


Bangun pagi esok tu, mak aku pun cerita dekat pak aku yang malam tadi dia mimpi. Mimpi pelik.
Mimpi mak aku cam ni.


Korang bayangkan dulu yang korang tengah nampak laut. Laut luas, okey...?
Then, tetiba dari arah kiri ada orang terbang dgn api. Then, tetiba dari sebelah kanan ada panah terbang n panah laki yang terbang dengan api. Then, laki tu pun jatoh dalam laut. Ada laki number 2 pulak terbang. Tapi kena panah jugak, then jatoh. Sampai rr laki yang ke3, benda sama yang jadi.


Bila mak aku cerita macam tu, pak aku pun cerita yang kelmarin dia ada berubat, guna panah arjuna. Then, mak+pak aku tau rr yang mimpi tu lebih kurang macam nak tunjuk panah arjuna tu dah bhasil rr.

hahaa... macam tu lah cerita dia..

then, aku tanya rr pak aku, "Panah Arjuna tu dia baik ka dak?"
Pak aku dgn slamber ckap, "Ikut niat la. Kalau yang baik, jadi baik. Kalau jahat, jadi jahat rr."

Then, aku pon cakap dalam hati, "Ape jenis soalan yang aku tanya tadi? Tak berotak betol."

Then pak aku pon sambung, "Kalau panah dekat sapa2, orang yang kena panah tu akan teroz suka dekat orang yang panah tadi tu.."

Thursday, 22 December 2011

Panah Arjuna??? Whats that?? Tau ke?

Posted by Nina Zizan at 12/22/2011 12:38:00 pm
Reactions: 
1 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

 Panah Arjuna?
Actually, aku start guna word ni lepas baca Tunas- Hlovate punya buku.
So, bagi aku, Panah Arjuna tu kind of yang spread love, cam Acid rr.
Then, satu malam tu, aku dengaq2 rr pak aku sembang.
Aku lupa cemana ntah aku boleh tdengaq depa sembang.

Tapi, yang pasti time tu kami semua dok tengah sembang pasal asal-usul family kami rr.
Sembang pasal arwah Wan Chan, arwah Wan Ayah, arwah Tok Yah, arwah Tok Kiah.
p/s: bsyukurlah kpada kamu yang sempat spent time dgn wan+tok korang. Aku tak ingat pon time2 aku dengan depa. =( hargai diorang...

shushhh...
Masa tu rr pak aku cerita pasal arwah wan. Wan Chan. Pak aku cerita yang wan dulu pandai berubat. Maybe sebab tu abang aku pon skunk bleh berubat orang.
Pak aku pulak? Dia mmg reti brubat, tapi tak aktif. Dia kata, susah. Nanti orang dok cari.

Then, cerita punya cerita, pak sebut pasal panah arjuna. Time tu aku start rr pasang telinga. Selama ni, dalam bayangan aku asyik Acid ja yang muncul dengan panah dia tu.

Berdasarkan cerita pak pada malam itu:
Dulu dekat umah (......, aku tak tau rr nama apa yang pak aku sebut, sebab aku tak kenal.
Time ni stay dekat Sg. Bogak, Bagan Serai, Perak lagi. Aku pon tak tau aku ada dah ka belum time tu)... Dekat rumah tu ada orang orang kena sampok something macam tu rr. Dia meracau-racau. Budak ppuan.

Then, pak aku pon pi rr tgk. Jiran ja pon. Selang dua tiga umah ja kot dari umah. Paztu, pak tgk-tgk rr. Then, pak cam dapat kesan somthing* ala2 scan gitu. Pak cakap budak ppuan tu kena panah arjuna. Ada sorang laki suka kat dia, tapi dia tak suka dekat laki tu. Lebih kurang macam tu rr introduction cerita ni...

Then...
Bersambung...

P/s: Penat la menulis. Nanti aku smbung. Tgk n3 ni dah pnjang bjela dah(bagi aku ni dah ckp pnjang dah ni..)
Salam, bubbubbye...

Wednesday, 21 December 2011

Baron Soulmates- Aduh Lirik

Posted by Nina Zizan at 12/21/2011 11:21:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...



Hey, kau yang ada di sana
ku tak ingin melukai hatimu
kadang hatiku bertanya
akan arti cinta kita

hey kau yang ada di sebrang
yakinilah kau hanya untukku
ku ku hanya inginkan kau (inginkan kau)
tapi bukan untuk saat ini (saat ini)

aduh aduh aduh aduh
aku takut jatuh cinta lagi
aduh aduh aduh aduh
aku takut jatuh cinta lagi

hei ku kan selalu di sini
menunggumu dan kau tahu itu
maaf maafkanlah aku
karna ku tak dapat
karna kau masih miliknya

aduh aduh aduh aduh
aku takut jatuh cinta lagi
aduh aduh aduh aduh
aku takut kau sakiti lagi

aduh aduh aduh aduh
aku takut jatuh cinta lagi
aduh aduh aduh aduh
aku takut jatuh cinta
aku takut kau sakiti lagi
aku takut jatuh cinta padamu, padamu

Seventeen- Selalu Mengalah Lirik

Posted by Nina Zizan at 12/21/2011 11:16:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...





jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

pertengkaran yang terjadi
seperti semua salahku

reff:
mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berpikir
sedikit tentang hatiku

mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku
masih bisa bersamamu
***

jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

Hoo.....
Haa.....

reff:
mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berpikir
sedikit tentang hatiku

mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku
masih bisa bersamamu

reff:
mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berpikir
sedikit tentang hatiku

mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku
masih bisa bersamamu

Hoo... Yeah
Hoo...
Hoo... Yeah
Hoo... Yeah

Jason Mraz- I'm Yours Lyric

Posted by Nina Zizan at 12/21/2011 10:55:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...




"I'm Yours"

Well you've done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks
and now I'm trying to get back

Before the cool done run out
I'll be giving it my bestest
Nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon its again my turn to win some or learn some

But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours
***

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love love

Listen to the music of the moment people dance and sing, we're just one big family
And it's our God-forsaken right to be loved loved loved loved loved

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure

There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

Do you want to, come on, scootch over closer dear
And I will nibble your ear

I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
But my breath fogged up the glass
And so I drew a new face and I laughed

I guess what I'll be saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanities and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is our virtue

But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find that The sky is yours
so please don't, please don't, please don't.
There's no need to complicate
'cause our time is short
This is, this oh, this is our fate, I'm yours...

Ungu- Percaya Padaku Lirik

Posted by Nina Zizan at 12/21/2011 10:53:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu
(ingin dirimu)

agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

repeat reff
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku
***

tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

repeat reff
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku

Monday, 19 December 2011

C, A-, F, G <--- "Apa tu?"

Posted by Nina Zizan at 12/19/2011 11:13:00 pm
Reactions: 
2 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

C, Am, F, G~

Apa kah itu?
*bunyi drum strumming*

Hee,,, memain ja..
Actually, tu chord.
Just nak kongsi dengan reader, yang berbekalkan 4 chord tu sahaja, beginners macam aku boleh main gitar(rhythm) punyalah bnyak lagu...
*Dan kalau ada orang nak belajar main gitar dengan aku, memang aku hanya akan ajar 4chord basic ni dulu. Nak kasi diorang dapat rentak rhythm tuu dulu rr.*


Sini aku kasi list lagu yang boleh play gitar dengan 4 chord tu ja.

1-Percaya Padaku- Ungu  *C, G, Am, F*
2- Untuk Dia- SleeQ
3- Carta Hati- Najwa Latif
4- I'm Yours- Jason Mraz
5- Memori Di Sini- Encik Mimpi
6- Seventeen- Selalu Mengalah
7-Baron Soulmates- Aduh

Actually, bnyak lagi lagu boleh play guna chord tu. Tapi, x ingat rr.. =_='
hee..........

Lagi, boleh play lagu Maafkan Aku, *ost Setia Hujung Nyawa*.

Dan kalau korang rajin buat penyelidikan dalam dunia youtube, ramai u-tubers yang compose*cipta* lagu sendiri menggunakan 4 chord nii...
Tak caye? Try laa kaji >_<

So, beginners, dah tau nak play gitar lagu apa?
p/s: ulang ja chord tu untuk kseluruhan lagu. =]

ni aku kasi contoh...

C                      Am
 Dia penuh gaya, semua pun upaya
F                                G
 Memang slalu belanja, mungkin anak orang kaya
C                             Am
 Kadang-kala pabila, dia ke Singapura
F                                      G
 Tak duduk rumah sedara, dia inginkan Shangri-La

lebih kurang camtu rr...
So, selamat mencuba!!! =]

Encik Mimpi- Memori Di Sini Lirik

Posted by Nina Zizan at 12/19/2011 11:10:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...


saat ku disini kau
sentiasa ada menemani..
bersama lalui pahit
dan manis kita disini..
kuingin kau tahu kenangan
ini sungguh bererti..
namun ku fahami semua yang
datang kan jua pergi..

izinkan diriku mengatur
kata-kata hatiku..
mungkin yang terakhir
sebelum kamu melangkah pergi..
usah ada dendam
mahupun ada rasa benci..
ku kan slalu merindui dirimu

maafkan segala silapku
bukan ku mahu megguris kamu
sungguh bermakna punya dirimu
takkan ku mampu melupakanmu

andai kau harus melangkah pergi
suburkan segala memori
andai tidak ketemu lagi
tawamu sering kuingati
kan selalu abadi


Geng Kecik Cerita 1 =)

Posted by Nina Zizan at 12/19/2011 09:44:00 pm
Reactions: 
2 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

p/s: ini pendahuluan... Cerita ini ditulis hanya atas dasar suka2.
Kerana mendapat permintaan yang sgt ramai.*huahuahuaaa-gelakkan diri dulu~

Lagi, cerita ni ada kena mengena dengan yang hidup, *yang dah meninggal tak sure =S

Ryte =] here we go...





CERITA SATU

“Amacam? Dapat?” Azizi atau lebih senang dengan nama pendeknya, ‘Ayie’,  menyoal dengan senyum segaris, menampakkan barisan gigi putihnya. Dia di apit oleh Amer dan Nazrul. Irfand di hujung sebelah kiri hanya tersenyum.

“Dapat! Hampa? Dapat jugak, ann?” Nurin turut mengoyakkan senyum. Nurin sering dipanggil ‘Kak Cik’ bukanlah kerana dia merupakan ahli geng yang paling muda, cuma nama Kak Cik itu sering dipanggil oleh ahli keluarganya sehinggakan kawan-kawan lain turut terikut dengan panggilan itu. Bersama Nurin ada Syaz, Fahima dan Farni.

Mereka berlapan merupakan pelajar lepasan STPM. Dah bebas! Tak kan masuk sekolah lagi. Tak kan pakai pakaian seragam lagi. Tak kan!!! Yahooo!

“Hampa dapat apa?” Fahima menyoal sambil memandang kepada Irfand. Fahima? Selalu dipanggil Faema.

“Aku dengan Ayie jadi kaunter boy dekat panggung wayang.” Amirul pantas menjawab bagi pihak dia dan Ayie.

“Aku dengan  Irfand pulak jadi pop corn boy.” Nazrul menjawab bagi pihak Irfand. Irfand hanya mengangguk sambil tersenyum.

            “Ek-e-na... Muka macam ni? Kerja dekat panggung wayang? Wey, pempuan jalah yang sesuai buat kerja macam tu.” Syaz pangkah mereka berempat.

            “Woi. Kami ni muka baby face tau ark? Kalau muka kami dekat depan kaunter tu, maknanya lagi ramailah orang akan datang ke panggung wayang, beli tiket wayang, beli pop corn. Sebabnya, nak tengok muka hensem kami ni. Hang jealous habaq rr.” Nazrul pertahankan dirinya, sekaligus mempertahankan para sahabat sejatinya yang lagi tiga itu.

            “Dah dah dah... Tak payah nak gaduh. Buang masa. Ni... Hampa dapat kerja apa? Kat mana?” Irfand yang hanya diam dari tadi bersuara juga.

            “Aku dengan Syaz dapat dekat Secret Recipe.” Nurin bersuara.

            “Aku dengan Fahima pulak dapat dekat Popular.” Farni pula menjawab.

            Demi mendengarkan ayat Farni sebentar tadi, jejaka yang berempat itu gelak semahu-mahunya. Ternyata, tawa gaAyie mereka menarik perhatian ahli shopping complek tersebut yang berada berdekatan.

            “Hampa ni pasai pa? Gila?” Nurin menyoal tak puas hati.

            “Ni? Muka ni?” Amirul meluruskan jari telunjuknya ke arah muka Fahima, kemudian kepada muka Farni, kemudian ke muka Fahima semula. “Muka ni kerja dekat kedai buku? Lawak rr!” Ketawa meledak lagi dari empat orang lelaki tersebut.

            “Harim sungguh hampa ni. Depa bukan pi baca buku. Depa pi kerja ja dekat situ.” Syaz mencelah. Mempertahankan maruah dua rakan baiknya itu.

            “Hurm... Yelah. Sorry.” Ayie, manusia yang paling kuat gelak sebentar tadi memohon maaf bagi pihak kumpulan lelaki. “No hal. Dari tadi kami dah agak hampa semua mesti akan gelak tak ingat dunia.” Farni menjawab. Farni memandang Fahima, dan mereka berdua tersenyum.

            “Bila start kerja?” Farni menyoal. “Minggu depan.” Amirul menjawab.

            “Gaji macam mana?” Nazrul pula bertanya. “Basic lebih kurang RM900. Tak masuk elaun yang lain.” Syaz menjawab.

            “Gaji hampa pulak macam mana?” Nurin menyoal. “Kami pun lebih kurang macam hampa ja.” Ayie menjawab.

            “Wei, jom makan. Aku lapaq rr.” Irfand memegang perutnya berserta riak muka kesian. “McD jom...” Fahima bagi cadangan.

            “Orait.....” Lapan suara bergabung tenaga.

            Itulah permulaan bagi kisah geng mereka. Geng yang mula menginjak ke alam dewasa. Geng yang baru ingin mengenal akan ertinya dunia.

*****



 p/s: cerita ni aku buat untuk budak2. DEPA tu kecik2 lagi. sebab tu tajok cerita ni geng kecik. hahaa...
Layan jalah sapa yang terbaca erk.
Post ni actually untuk Fahima yang jaoh d Penang sana... =D
Cewwah, Fahima tgh senyum rr tu.
Senyum D sikit.
Apa?
Tak tau camna nak senyum D?
Camni.
=D <--- senyum tunjuk gigi la maknanya tu...
Ish ish ish...
Tak paham pulak...
hee...
Amacam pic?
Pic ni la yang nak upload semalam, tapi xboleh2...
=]
Ryte, sampai situ ja postnya.
Salam~
Fahima... Ok x? =P haha

Thursday, 15 December 2011

"Post a Comment"

Posted by Nina Zizan at 12/15/2011 10:29:00 pm
Reactions: 
2 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

baca dah ann tajok kat atas.
Okey, story dia camni...

Sejak 2 3 hari ni, time aku dok belek2 blog aku, aku terperasan button post comment aku xdak dekat bawah tu. Aku pun dengan gaya tak faham dunia blog ni pikir, "Blog seniri, maybe sebab tu xnampak button post a comment."
Ala, macam fb, dekat profile kita xdak button add friend, so aku pon pikir camtu rr.

 Tapi kemusykilan tu macam dah sampai paras melampau, aku pun tnya dengan akak AS,
-->Akak, button post a comment xley nampak erk kalau owner yang bukak blog seniri.
<--Tak lah. Kalau owner xley tgk, means visitor pon xley tgk jugak.

Masa tu baru aku terasa, ish, bongek sunggoh la. Asal aku tak tnya je awal2.

Then, akak AS suruh buat macam2. Tapi suma tu nina dah buat.
Lama gak rr akak tolong nina ann.. =] hee...
Jasamu ku kenang... =D

Last sekali, aku pun pergilah dekat Blogger Help(*or anything yang bunyi camtu rr.)
Aku tulis soalan 'post a comment' doesnt appear on blog."
Banyak jugak option. Option ke tiga aku baca, dia ada suruh tgk benda ni..

See this...

 See? Reader comments aku tak allow. Cemana la button post a comment tu nak wujud ann???
ISH-ISH-ISH....

Dan akhirnya, problem aku dah settle skunk.
So, dah boleh senyum.
Jom senyum 'D'. Senyum 'D'? Maknanya senyum nampak gigi..
Macam ni, =D

Done! Salam... =]

Again, Another Family Member =]

Posted by Nina Zizan at 12/15/2011 09:59:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

Eherm...
Okie, anak aku yang ke... Err, jap(nak kira balek)... Yang ke, 18...
Sepuluh ppuan, 8 lelaki...
Amacam?
Hehee.... =]]

Okie, thiz one, boboiboy...

Name?
Hakhak...
Okie, aku buat biodata kelahiran anak baru aku ni...

Nama: Muhammad Haziq Faiz bin Hamizi(abang aku rr ni)
Tarikh lahir: 29/10/2011(muda 14 hari ja dari Julisya)
Berat: 3.1kg(ringan 0.1kg dari Julisya)
IC num: ??? err, aku still tak sempat ambek nmber IC...
hehee...
Still, aku xde gmbar baby...

Kalau ikut crita abang aku, nurse yang sambut tu sampai tnya,
"Ish3... Ikut spa ni, punyalah putih!"
Auww.... Anak aku tu... Hehee.... =P

Well, anak aku yang ni, aku tak sure mata satu bulat satu sepet ke x macam Zafri+Julisya..
Kalau satu bulat, satu sepet, ikut gene aku rr tu!
Tu rr, kawen g melayu cina. Kan mata tak stabil, =P

Ryte, kalau dah ada gmbaq Paish(Faiz rr mksudnya/baby baru tu rr), t aku hapdate blog ni ngan gambar my latest 3cutie niece/nephews.
Zafri(dah umur 1tahun dah), Julisya(14 hari), Faiz(baru 1hari).

Kay?
Gtg...
Salam... =]

Encik Mimpi-(skrang, aku seorang dReaMer) =]

Posted by Nina Zizan at 12/15/2011 09:59:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

Okie...
Malam ni aku nak share pasal satu blog ni.
Aku jumpa nama ni pon dari wall akak Alyaa Shahirah(skodeng3..)
Rasanya dah lama akak x update blog akak ann??
Memandangkan aku sendiri sukakan word 'encik', aku memang klik terus nama tu(tak jadi teroz nak skodeng wall akak).

Then, aku tengok rr wall fb Encik Mimpi.
Hehe...
Dari first sight tengok pon memang menarik, so, komennya, dia ni memang menarik.
Nak kenai dia boleh rr p Facebook Encik Mimpi, atau pi teroz Blog Encik Mimpi. Encik Mimpi ada Twitta(twitter), tapi aku takdak. So, bolehlah cari sendiri erk... =P

Antara lagu yang memang rasa betul2 kena dengan aku lagu Selamat Malam Cinta, Memori Di Sini dengan Hadapi Dengan Senyuman. Perghh.... Sora dia memang type aku! Hakhakk... Lagu2 yang dia cover pon bez. Encik Mimpi-Price Tag(Tag Harga)  Lagu ni rr paling bez dia cover, kot? Power dowh.Hakhak... Seriusly, dia best...!

See, dekat atas pon aku dah cakap ann yang start tonight, i am a dReaMer.

In dreams, we enter a world that's entirely our own. 
~Steven Kloves, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (movie)





Lagu Best(blogwalking time)

Posted by Nina Zizan at 12/15/2011 09:58:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

Tadi blogwalkinh.. Well, aku dah gtaw dekat atas.. =_=''

Hee... Jumpak 2 lagu best...

1-Vierra- Bersamamu...
2-Nur Jannah Alia- You...

Memang best lagu2 nii.. (kalau x, xkan rr aku suka..)

lirik??? malam ni xpost lyric kot...
xdak mood.. dah copy lirik..
Tapi x semak g lirik tu.. (aku mmg akan semak dulu lirik yang aku copy...)

Well, katna aku jumpak 2 lagu tu?

Vierra- Bersamamu dekat blog Kak Alyaa...
Nur Jannah Alia- You dekat blog Aenis...

tq 4 both of you!
=D

Taylor Swift- Mine Lyrics

Posted by Nina Zizan at 12/15/2011 09:51:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

Oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh

You were in college working part time waitin' tables.
Left a small town, never looked back
I was a flight risk
With the fear of falling
Wonderin' why we botherd with love.
If it never lasts.

I say, can you believe it?
As we're lying on the couch
The moment I can see it
Yes, yes
I can see it now

Do you remember we were sittin' there by the water
You put your arm around me for the first time
You made a rebel of a careless mans careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Flashforward and we're takin' on the world together
And there's a drawer of my things at your place
You learn my secrets and you figure out why I'm guarded.
You say we'll never make my parents mistakes.

But we got bills to pay
We got nothing figured out
When it was hard to take
Yes, yes
This is what I thought about
  
Do you remember we were sittin' there by the water
You put your arm around me for the first time
You made a rebel of a careless mans careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Do you remember all the city lights on the water
You saw me, start to believe for the first time
You made a rebel of a careless mans careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Oh oh oh oh oh

And I remember that fight 2:30 AM
'Cause everything was slipping right out of our hands
I ran out crying and you followed me out into the street

Braced myself for the goodbye
'Cause it's all I've ever known
And you took me by surprise
You said I'll never leave you alone

You said,
I remember how we felt sittin' by the water
And every time I look at you, it's like the first time
I fell in love with a careless mans careful daughter
She is the best thing that's ever been mine

Hold on, make it last
Hold on, never turn back

You made a rebel of a careless mans careful daughter.
(Hold on, make it last)
You are the best thing that's ever been mine
(Hold on)

Hold on

Do you believe it
Hold on
We're gonna make it now
Hold on

And I can see it
Yeah, yeah
See it now (x3)

Tuesday, 13 December 2011

Tangisan Rindu-New Song From Us

Posted by Nina Zizan at 12/13/2011 05:29:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... "...Curi Masa Untuk Lepak..."


*First sekali, nak cakap...
 Lagu ni kami dan buat 1shoot ja...
Untuk reader blog Nina.. Tau ann mp3 nina dah rosak??
Sebab tu kami xboleh nak shoot laen..
Nak shoot guna fon, xsedap mcm mp3. Tu maleh tu...
Kalau ada chance, kami shoot yang baru punya..'
Kenapa aku xbuat video?
Aku xreti.
Aku wat dengan Windows Live Movie Maker.
Tapi, xboleh convert dari wmvp ke wmv.
Sebab tu aku xbuat video.
Susah betol!
Sapa boleh tlg tutorialkan aku camna nak wat video?
Tolonglah! Bantuan anda sangat diperlukan!

Orait... Dah penat merepek...
Ni lirik dia...

Engku- Tangisan Rindu (.mp3 --> 4shared file)...

Malam ini ku sendiri lagi
Seperti malam-malam yang biasa
Hanya rembulan yang setia menanti
Bagi yang bakal menjelma

Mengapa kau dustai cinta
Yang murni
Sedang kau tahu cinta ku suci
Kau robekkan jiwaku
Dan tak peduli ku lagi
Owh aku terluka

Bukan kemahuanku
Bukan kehendak, kehendakku
Atas kegagalan cinta ini
Ku turuti atas kehendak kamu
Walaupun aku sedar
Pahitnya menantiku

Aku rela apa yang berlaku
Berbahagialah owh sayangku
Kelukaan ini usah kau peduli
Biar aku berduka
Di dalam tangisan rindu

Mengapa kau dustai cinta
Owh cintaku yang murni
Sedang kau tahu cinta ku suci
Kau robekkan jiwaku
Dan tak peduli ku terluka

Bukan kemahuanku
Bukan kehendakku
Atas kegagalan cinta ini
Ku turuti atas, kehendak kamu
Walaupun ku sedar
Pahit menantiku

Aku rela apa yang berlaku
Berbahgialah owh sayangku
Kelukaan ini usah kau peduli
Biar ku terluka
Di dalam tangisan rinduku

Ku biar kau pergi
Bukan kehendakku
Tapi turuti kamu
Itulah kamu

Ku biarkan kamu
Terus berlalu
Jangan hampiriku lagi
*****


Lirik: =| saya tak tau ini lagu sapa. kepada lyrycist, kalau tjumpak entry blog ni, tolong claim ini lagu awak tau... then, baru boleh credit...
Lagu: Engku

Enjoy!

p/s.--> ini versi update.. 12/03/12
korang boleh klik sini untuk ke video youtube lagu ni... =)
http://youtu.be/PjvEG6KLokY

Monday, 12 December 2011

Nur Jannah Alia- You lyric

Posted by Nina Zizan at 12/12/2011 11:20:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine

never will forget the day
how we've met and came this far
we all know we got this feeling
but somehow it has to end up here

i know it's me who said goodbye
and that's the hardest thing to do
cause you mean so much to me
and guide, the truth from me to you

for all the things i've done and said
for all the hurt that i've caused you
i hope you will forgive me baby
cause that wasn't what i meant to do

you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine
***

you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine
***

for all the things i've done and said
for all the hurt that i've caused you
i hope you will forgive me baby
cause that wasn't what i meant to do

you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine

Thursday, 8 December 2011

mengenali seorang 'NINA' =P

Posted by Nina Zizan at 12/08/2011 12:04:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... "...Curi Masa Untuk Lepak..."





untuk pengetahuan kamu-kamu..
saya ini seorang yang sangat malas untuk update blog.
jadi, sorry kepada follower2 saya...
ngee... =P
sorry...

salam....
*mood masih merindui Sansa saya... =(

Tuesday, 6 December 2011

Aku Nak Dia Balek... =(

Posted by Nina Zizan at 12/06/2011 09:37:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

='( betul... Aku sedih...Tak tipu...
Napa dia tinggai aku? Aku nak dia...
Tak patut nangeh untuk yang sudah meninggalkan kita?
Sapa cakap macam tu? Meh sini aku cepuk dia!

Dia penting dalam hidup aku...
Berapa tahap pentingnya dia?
Bayangkan...
Tengah2 hari aku bangun, mesti aku akan cari dia dulu.
Makesure dia ada dengan aku...
Then, sampailah ke malam, dia yang nyanyikan lullaby aku...

Sedih sungguh bila dia tak dak....
Dengaq lagu Terlalu-ST12 dekat lappy, teringat dia.
Dengaq lagu Tanpamu Ku Tak Bisa dekat Ericsson pun teringat dia...
Apatah lagi kalau lagu Memori Di Sini... Lagilah aku teringat dia!!!

Macam mana aku nak dapat dia balek?
Cemana?
Ngee...!!!










Aku nak mp3 player aku balek la!!!!!!!!!!!!!!!
=(


see this one??? Ni lah buah hati aku sejak tiga bulan yang lepas. Sampai ati dia buat aku sedih camni?! Tak dak sapa nak singing lullaby aku... =(
Sedihnya...

Wednesday, 30 November 2011

-_-

Posted by Nina Zizan at 11/30/2011 01:36:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

cerita BMST tu tak siap pun sampai hari ni. sebok sungguh dgn anak2 dekat rumah...
=P anak2? jika anda sering mbaca blog saya, anda akan faham anak mnakah yang dmaksudkan saya.

conclusion aku: aku tak boleh siapkan citer tu(part 1) dalam bulan ni jugak.. -_-'
penat ja aku berangan nak siapkan cita tu scepat mungkin.. hampeh sungguh!

Friday, 25 November 2011

Tu Semua... Aku Panggil, Kenangan...

Posted by Nina Zizan at 11/25/2011 06:45:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

okey... dah lima hari no posting at all, ann?
aku g sedim, umah kak eton. please, tak payah tanya, aku memang pening.
nak2 pulak tayar keta pecah pegi+balik. bak kata abg man, "Dugaan... Cobaan..."

ngee....~~~!

kami pi Sedim, hari Sabtu.
Sabtu tengah hari tu kami bertolak rr.
kami 5 orang.
Abg man(abg), Kak Eton(kak ipaq), Ida(adik), dgn Julia(anak mnkan aku)
On the way pi sana tu... (flashback, flashback...)

aku pening!
aku memang pening yang amat-amat...
tetiba ja, abg man benti keta tepi jalan, then cakap, "Tayar keta pecah."
Kak Eton pun mara2 rr... "Tu la, tadi orang dah cakap dah.. Tayar tu nak pecah. Tadi tak mau tukaq."

Huahuahua...
Kereta benti ja, Kak Eton pun tarik benda kat bawah tu, nak tarik bangku keta jalan depan rr(kami naik Satria), aku terus capai botol mineral, keluar, xsempat pakai kasut dah(dlm keta aku suka dduk satu kaki atas       bangku), aku terus lari keluar keta, then mengeluarkan apa yang ada dalam perut aku. huaaa, pening!

lepas tukar tayar keta(guna tayar spare-part), 10minit kemudian, kami pun sampai dekat umah Sedim tu...

then, tgk tv. bola... Malaysia lawan Myammar. boleh rr...

pukul 12...
aku macam besa rr... tidur dgn adek ida...
tapi aku tak boleh tido. aku sakit perut!
ida pulak tak ley tido sebab lapar.
kami pun stlah bsembang2,,, akhirnya kami capai kata persetujuan...
"Jom p dapur..." kami pun p rr dapur.

aku straight 4ward ke toilet, ida stay dekat dapur...
aku keluar2 ja dari toilet, teruz termati teruz langkah kakiku(macam novel... jeng3), ida mai cari aku dekat dapuq. urghh,,, takde keja btol dia ni! mai cari aku dekat toilet!

then, keluar2 ja, aku g sinki. basuh2 tangan. then, aku pusing badan ke arah kanan... jeng3.... aku ambik chipsmore! lapar... setelah memerut, terasa lapar...

then, aku bukak rr tupperware tu... aku ambik 3keping chipsmore... paztu ida tetiba marah aku, "Woi kak! Cepat rr....!" dengan suara perlahan tapi terdengar tegas... aku pelik gak rr, apasal ida tetiba kena sindrom marah tak tentu pasai. waktu aku nak angkat chipsmore tu... tiba2, aku tdengar.. "huaaaaa....." dengan nada sedih. hampa tau ann macam mana bunyi hantu menangis? ngee! bunyi tu rr aku dengar. kiranya, badan aku terkaku 2saat. tapi, aku tak tegoq rr, aku takut nanti ida ter-takut pulak ann...

the nex day, masa kami dok tengah makan tu ann(pukul 9 kot?), ida tanya rr aku, "kak, semalam masa kita mai dapoq ang dengaq apa2 x?"
aku excited terus cakap, 'ada... ang pun dengaq ka?'

then ida cakap yang dia dengaq mula2 tu, teruz dia pi cari aku dekat toilet. baru rr aku tau kenapa ida p cari aku dekat toilet. second tyme masa aku dok ambek chpsmore tu rr..

masa kami sembang2 tu, kak eton tdengar kami sembang. paztu kami abaq rr kat k.eton. kak eton pun abaq, sebelum ni mmg selalu btoi air jatuh sendiri masa dia dgn abg man dok tgk tv kat depan.

then, kak eton pun call rr abg lan(abng yang ataz pada aku). k.eton pun ckp rr ngan abg(aku pngl abg alan tu abg ja), then aku dengaq2 gak rr abg dok ckp dalam tepon(abg aku ni ckp style kedah betoi, orang dok dekat pon dia cakap kuat), abang tanya pukui brpa kami dengar? aku cakap rr kat kak eton, dalam pukui 12 setengah dah... paztu abg diam bbrapa saat, dia tanya, dekat dapoq ka? then aku pun angguk rr kpala(angguk dekat kak eton rr, abg aku ada kat umah). then, dia suruh ambek garam letak atas meja... and the rest is history. aku rasa tu first tyme kot aku ada direct connection dgn unseen world. even tak nampak, tapi tetap ada... ngee... tu kenangan...

then, the nex day, kami pi mandi ayaq terjun sedim. ayaq dia deraih rr... anak jari kaki kiri aku luka. pedih. tapi, best... itu pun kenangan. kami pi dengan kak mah and family. coz tgh hari tu diorang sampai. so, kami p dua bijik keta rr.

petang tu, keta kak mah gerak balik kampung dulu. tinggal aku, abg man, dgn kak eton ja. dalam pukul 8, kami pun gerak nak balik. dah 20 minit pjalan, tayar pecah lagi!!! ngerr.... mmg dugaan. dua bijik keta mai, bawak tayar spare diorang. tapi xley masok, coz keta Satria perlukan rim keta 14 ke atas. tapi tayar keta diorang tu 13. so, dalam pukul sepuluh, kami sampai dekat umah sedim balik. tak jadi balik kampung lagi.

nex day, kami p pekan Sg. Kob(aku anti sungguh dgn sg kob sejak2 game silat dekat skolah dulu), p Silverstone, tukar tayar, then balik. p pekan tu dgn pak cik kak eton. nasib baik pak cik tu baik ann...

then, hari rabu, game mesia indon untuk sea. game paling menakutkan aku. urgh... first time kot aku tgk bola sampaikan kena stop makan, smata2 nak kena fokuz dekat game diorang. mmg mdebarkan dari awai sampai last kick tu.. best!!!

then? hari ni, sepatotnya kami outing. tapi ada masalah, so, tak ley outing. sedih... sepatotnya kami p jalan2 dekat pB. pi naik bas... dah lama tak naik bas.

macam besa, aku tetap pening kepala... actually, hari ni pun aku pening! tak cukup pening, demam ngan selsema pulak... aaachummm.....! ngee... hidung merah.. =(
kay rr... aku rasa tu jalah kot kenangan aku...?
salam... bubbubbye... =)

panjang erk post aku kali ni? =)

Friday, 18 November 2011

Err, Rafia betul -_-'

Posted by Nina Zizan at 11/18/2011 06:02:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

semalam masa check balik citer Be Mine tu, baru perasan ada babak yang tak siap. Jadi, posting semalam tu memang salah!!!!! Aku memang terkechewa tau tak?! Kenapa aku kechewa-kan diri aku seniri??? Tak pahamnya! Urghh... Memang rafia betoool!

(akuakancubasiapkanpart1tuharinijugak!!!)


Salam...... Bubbubbye....

Thursday, 17 November 2011

Eherm... Eppynya! hakhak =P

Posted by Nina Zizan at 11/17/2011 11:13:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

actually, cerita Be Mine, Sudi Tak? Part 1 dah complete. Bez dowh... Xpenahnya aku excited tulis cita macam ni. Cita 'Freak' pon x excited macam ni. Hakhakk...

Bubbye... Salam
(aku memang nak tulis yang tu ja.. Haha...)

Tuesday, 15 November 2011

Sheila On7- Hari Bersamanya Lirik

Posted by Nina Zizan at 11/15/2011 01:35:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."




Hari telah terganti
Tak bisa ku hindari
Tibalah saat ini bertemu dengannya

Jantungku berdegup cepat
Kaki bergetar hebat
Akankah aku ulangi merusak harinya

Mohon Tuhan
Untuk kali ini saja
Beri aku kekuatan
‘tuk menatap matanya

Mohon Tuhan
Untuk kali ini saja
Lancarkanlah hariku
Hariku bersamanya
Hariku bersamanya

Kau tahu betapa aku
Lemah dihadapannya
Kau tahu berapa lama
Aku mendambanya

Mohon Tuhan
Untuk kali ini saja
Beri aku kekuatan
‘tuk menatap matanya

Mohon Tuhan
Untuk kali ini saja
Lancarkanlah hariku
Hariku bersamanya
Hariku bersamanya

Tuhan tolonglah (beri kesempatan)
Tuhan tolonglah (beri kesempatan)

Mohon Tuhan
Untuk kali ini saja
Beri aku kekuatan
‘tuk menatap matanya

Mohon Tuhan
Untuk kali ini saja
Lancarkanlah hariku
Hariku bersamanya
Hariku bersamanya

Hariku bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya

Tuhan tolonglah
(Hari bersamanya)
Tuhan tolonglah
(Hari bersamanya hahahaa)



Sheila On7- Sephia Lirik

Posted by Nina Zizan at 11/15/2011 01:31:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."



Hey Sephia
Malam ini ku takkan datang
Mencoba tuk berpaling sayang
Dari cintamu

Hey Sephia
Malam ini ku takkan pulang
Tak usah kau mencari aku
Demi cintamu

Hadapilah ini
Kisah kita takkan abadi

Selamat tidur kekasih gelapku
Semoga cepat kau lupakan aku
Kekasih sejati mu
Takkan pernah sanggup untuk melupakanmu

Selamat tinggal kasih tak terungkap
Semoga kau lupakan aku cepat
Kekasih sejati mu
Takkan pernah sanggup untuk meningggalkanmu

Hey Sephia
Jangan pernah panggil namaku
Bila kita bertemu lagi
Di lain hari

Hadapilah ini
Kisah kita takkan abadi

Selamat tidur kekasih gelapku
(Sephia)
Semoga cepat kau lupakan aku
(Sephia)
Kekasih sejati mu
Takkan pernah sanggup untuk melupakanmu

Selamat tinggal kasih tak terungkap
(Sephia)
Semoga kau lupakan aku cepat
(Sephia)
Kekasih sejati mu
Takkan pernah sanggup untuk meningggalkanmu

Selamat tidur kekasih gelapku
(Sephia)
Semoga cepat kau lupakan aku
(Sephia)
Kekasih sejati mu
Takkan pernah sanggup untuk melupakanmu

Selamat tinggal kasih tak terungkap
(Sephia)
Semoga kau lupakan aku cepat
(Sephia)
Kekasih sejati mu
Takkan pernah sanggup untuk meningggalkanmu




Richard Marx-I Will Be Right Here Waiting For You Lyric

Posted by Nina Zizan at 11/15/2011 01:26:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."



Oceans apart day after day
And I slowly go insane
I hear your voice on the line
But it doesn't stop the pain

If I see you next to never
How can we say forever

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I took for granted, all the times
That I though would last somehow
I hear the laughter, I taste the tears
But I can't get near you now

Oh, can't you see it baby
You've got me goin' crazy

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I wonder how we can survive
This romance
But in the end if I'm with you
I'll take the chance

Oh, can't you see it baby
You've got me goin' crazy

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you




Sunday, 13 November 2011

Apasal aku post banyak lirik hari ni?

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 10:19:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

Okay. Senang cakap macam ni ja lah erk.
Aku ni orang yang jenis susah nak posting hari2 dekat blog.
Kkadang buzy(jangan ingat orang yg xskol/xkeja xbuzy erk.)
So, memang susah rr nak posting.

Lagu2 yang aku post tu kebanyakkannya dari cerita Be Mine, Sudi Tak?
So, nanti(kalau ada rezeki aku publish cerita tu dekat sini), senang rr aku bagi link lirik lagu tu.
Senang jugak rr sesapa yang baca nak dengar2 lagu2 2(tu).

Orait. tu jelah reasonnya. macam lagu ni. The Reason-Hoobastank.

Takat tu ja explaination kurang penting ni.
Salam.

Hoobastank- The Reason Lyric

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 10:12:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."



I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to
you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with
everyday
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your
tears
Thats why i need you to hear

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is You

and the reason is You [x3]

I'm not a perfect person
I never meant to do those things to
you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you


P.Ramlee- Madu Tiga Lirik

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 10:08:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."


Senangnya dalam hati
Kalau beristeri dua
Terasa dunia ini
Ana yang punya

Kepada isteri tua
Ana sayang padanya
Kepada isteri muda
I say i love you

( korus )
Isteri tua merajuk
Balik kerumah isteri muda
Kalau dua-dua merajuk
Ana kahwin tiga

Mesti pandai pembohong
Mesti pandai temberang
Tetapi jangan sampai
Hai pecah tembelang

Isteri tua merajuk
Balik kerumah isteri muda
Kalau dua-dua merajuk
Ana kahwin tiga

Mesti pandai pembohong
Mesti pandai temberang
Tetapi jangan sampai
Hai pecah tembelang


Creed- My Sacrifice Lyric

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 10:04:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."


Hello my friend, we meet again
It's been a while, where should we begin?
Feels like forever

Within my heart are memories
Of perfect love
That you gave to we
Oh I remember

When you are with me, I'm free
I'm careless, I believe
Above all the others, we'll fly
This brings tears to my eyes
My sacrifice

We've seen our share of ups and downs
Oh, how quickly life can turn around
In an instant

It feels so good to reunite
Within yourself
And within your mind
Let's find peace there

'Cause when you are with me, I'm free
I'm careless, I believe
Above all the others, we'll fly
This brings tears to my eyes
My sacrifice

I just want to say hello again
I just want to say hello again

When you are with me, I'm free
I'm careless, I believe
Above all the others, we'll fly
This brings tears to my eyes
My sacrifice

'Cause when you are with me, I'm free
I'm careless, I believe
Above all the others, we'll fly
This brings tears to my eyes
My sacrifice
My sacrifice

(I just want to say hello again)
I just want to say hello again
My sacrifice



P.Ramlee- Jangan Tinggal Daku Lirik

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 10:04:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."


Jangan tinggal daku
Oh adik oh juwita
Kanda sedang rindu
Pada mu yang manis jelita

Hanya dikau seorang
Oh bintang oh pujaan
Tempat kasih sayang
Harapan di masa hadapan

Andai dinda pergi
Daku teman tiada
Meratap sunyi
Hampa merana

O o o jangan tinggal daku
O dewi O manisku
Kanda rindu selalu
Senyuman yang manis bermadu

Andai dinda pergi
Daju teman tiada
Meratap sunyi
Hampa merana

O o o jangan tinggal daku
O dewi O manisku
Kanda rindu selalu
Senyuman yang manis bermadu



Hazama AF- Cinta Teragung Lirik

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 09:59:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."


Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Chorus
Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku

M2M- Mirror-mirror

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 09:57:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."


Mirror, mirror, lie to me
Show me what I wanna see
Mirror, mirror, lie to me

Why don't I like the girl I see?
The one that's standing right in front of me
Why don't I think before I speak?
I should have listened to that voice inside me

I must be stupid
Must be crazy
Must be out of my mind
To say the kind of things I said last night

Mirror, mirror, hanging on the wall
You don't have to tell me
Who's the biggest fool of all
Mirror, mirror I wish you could lie to me
And bring my baby back
Bring my baby back to me

Mirror, mirror,lie to me
Show me what I wanna see, to me
Mirror, mirror, lie to me
Show me what I wanna see

Why did I let you walk away?
When all I had to do was say I'm sorry
I let my pride get in the way, the way
And in the heat of the moment I was to blame

I must be stupid
Must be crazy
Must be out of my mind
Now in the cold light of the day I realize

Mirror, mirror, hanging on the wall
You don't have to tell me
Who's the biggest fool of all
Mirror, mirror I wish you could lie to me
And bring my baby back
Bring my baby back to me

If only wishes could be dreams
And all my dreams could come true
There would be two of us standing here in front of you
If you could show me that someone that I used to be
Bring back my baby, my baby, my baby to me

Mirror, mirror, hanging on the wall
You don't have to tell me
Who's the biggest fool of all
Mirror, mirror I wish you could lie to me
And bring my baby back
Bring my baby back

Mirror, mirror hanging on the wall
You don't have to tell me
Who's the biggest fool of all
Mirror, mirror I wish you could lie to me
And bring my baby back
Bring my baby back, baby back, baby back to me

Mirror, mirror, lie to me
Show me what I wanna see
Mirror mirror, lie to me, to me
Mirror, mirror, lie to me
Show me what I wanna see
Mirror mirror, lie to me



Aerosmith- I Don't Want To Miss A Thing Lyric

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 09:38:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."


I could stay awake just to hear you
breathing
Watch you smile while you are
sleeping
While you're far away and dreaming
I could spend my life in this sweet
surrender
I could stay lost in this moment
forever
Well, every moment spent with you
Is a moment I treasure

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream would never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

Lying close to you
Feeling your heart beating
And I'm wondering what you're
dreaming
Wondering if it's me you're seeing
Then I kiss your eyes and thank God
we're together
And I just wanna stay with you
In this moment forever, forever and
ever

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, baby
And I don't wanna miss a thing

'Cause even when I dream of you
The sweetest dream would never do
I'd still miss you, baby
And I don't wanna miss a thing

I don't wanna miss one smile
I don't wanna miss one kiss
Well, I just wanna be with you
Right here with you, just like this
I just wanna hold you close
Feel your heart so close to mine
And just stay here in this moment
For all the rest of time

Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

'Cause even when I dream of you
The sweetest dream would never do
'Cause I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

'Cause even when I dream of you
The sweetest dream would never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

Don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep, yeah
I don't wanna miss a thing...




Aizat- Lagu Kita Lirik

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 09:07:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Lirik Lagu Kita - Aizat

Deras hatiku berdetar
Di langit aku terlihat kamu
Terang malam, teman kita
Dengan angin meniup sayu

Ku petik gitar akustik ini
Dengan harapan dia mendengar
Melodi indah yang ku cipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya

Dan aku terus,
Menyanyi lagu ini untukmu,
Walau berjuta mendengar,
Lagu ini hanya untukmu,
Arah hidup kita,
Digambar bintang di angkasa
Dan berkelip melukis cinta
Terciptalah lagu kita

Melodi indah yang ku cipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya

Dan aku terus,
Menyanyi lagu ini untukmu,
Walau berjuta mendengar,
Lagu ini hanya untukmu,
Arah hidup kita,
Digambar bintang di angkasa
Dan berkelip melukis cinta
Terciptalah lagu kita

Terciptalah lagu kita...

Aizat- Sungai Lui lirik

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 09:07:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."



Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya

Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya

Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya

Buka matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya

Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini

Brahmachari-Aaj Kal Tere Mere Pyar lyric

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 09:07:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."




(GUY)
Aaj kal tere mere pyar ke charche har zabaan par
Sab ko maloom hai aur sabko khabar ho gayi
Aaj kal tere mere pyar ke charche har zabaan par (accha)
Sab ko maloom hai aur sabko khabar ho gayi (tho kya)

(GIRL)
Aaj kal tere mere pyar ke charche har zabaan par
Sab ko maloom hai aur sabko khabar ho gayi

(GUY)
Humne to pyar mein
Aisa kaam kar liya
Pyar ki raah mein
Apna naam kar liya
Humne to pyar mein
Aisa kaam kar liya
Pyar ki raah mein
Apna naam kar liya
Pyar ki raah mein
Apna naam kar liya

(GIRL)
Aaj kal tere mere pyar ke charche har zabaan par (accha)
Sab ko maloom hai aur sabko khabar ho gayi (tho kya)

(GUY)
Aaj kal tere mere pyar ke charche har zabaan par
Sab ko maloom hai aur sabko khabar ho gayi

(GIRL)
Do badan ek dil
Ek jaan ho gaye
Manzilen ek hui
Humsafar ban gaye
Do badan ek dil
Ek jaan ho gaye
Manzilen ek hui
Humsafar ban gaye
Manzilen ek hui
Humsafar ban gaye

(GUY)
Aaj kal tere mere pyar ke charche har zabaan par (accha)
Sab ko maloom hai aur sabko khabar ho gayi (tho kya)

(GIRL)
Aaj kal tere mere pyar ke charche har zabaan par
Sab ko maloom hai aur sabko khabar ho gayi

(GUY)
Kyon bhala hum daren
Dil ke malik hain hum
Har janam mein tujhe
Apna mana sanam
Kyon bhala hum daren
Dil ke malik hain hum
Har janam mein tujhe
Apna mana sanam
Har janam mein tujhe
Apna mana sanam

(GIRL)
Aaj kal tere mere pyar ke charche har zabaan par (accha)
Sab ko maloom hai aur sabko khabar ho gayi (tho kya)

(GUY)
Aaj kal tere mere pyar ke charche har zabaan par
Sab ko maloom hai aur sabko khabar ho gayi

(BOTH)
Aaj kal tere mere pyar ke charche har zabaan par
Sab ko maloom hai aur sabko khabar ho gayi

Unic-Kau,Kawan,Sahabat&Teman

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 04:04:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."



Ketika mula bertemu
Terasa bagai telah lama bersua
Kau sambut hulur tanganku
Bertegur sapa penuh mesra

Masa terus berlalu
Dan kita tetap seiringan berjalan
Menempuh onak liku
Lalui semua suka dan duka bersama

Biarlah apapun rahsia
Dan kelemahanmu tetap engkau temanku

Riangnya saat kita ketawa
Asyik senda dan bercerita
Walau sesekali pandangan kita berbeza
Angannya tetap serupa

Adakalanya kita juga saling terluka
Namun di akhirnya kita tetap bersama

Dan kini dipisahkan dua benua
Saling mengejar cita
Tak pernah ku lupakan
Detik yang indah bersamamu temanku

Huuuu....aaaaa.....

(ulang dari mula)

Ku pasti suatu masa
Engkau dan aku kan bertemu semula
Kembali menjalinkan detik nan indah
Untuk kenangan bersama



Taylor Swift- Speak Now Lyric

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 04:04:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."



I am not the kind of girl
Who should be rudely barging in
On a white veil occasion
But you are not the kind of boy
Who should be marrying the wrong girl

I sneak in and see your friends
And her snotty little family
All dressed in pastel
And she is yelling at a bridesmaid
Somewhere back inside a room
Wearing a gown shaped like a pastry

This is
Surely not what you thought it would be
I lose myself in a daydream
Where I stand and say

Don't say yes, run away now
I'll meet you when you're out
Of the church at the back door
Don't wait or say a single vow
You need to hear me out
And they said "speak now"

Fond gestures are exchanged
And the organ starts to play
A song that sounds like a deathmarch

And I am hiding in the curtains
It seems that I was uninvited
By your lovely bride-to-be

She floats down the aisle
Like a pageant queen.
But I know you wish it was me
You wish it was me (Don't cha?)

Don't say yes, run away now
I'll meet you when you're out
Of the church at the back door
Don't wait or say a single vow
You need to hear me out
And they said "speak now"

Don't say yes, run away now
I'll meet you when you're out
Of the church at the back door
Don't wait or say a single vow
Your time is running out
And they said, "speak now"

Oh Oh Oh! ( said speak now.... )

I hear the preacher say
"Speak now or forever hold your peace"
There's the silence, there's my last chance
I stand up with shaking hands
All eyes on me

Horrified looks from
Everyone in the room
But I'm only looking at you.

I am not the kind of girl
Who should be rudely barging in
On a white veil occasion
But you are not the kind of boy
Who should be marrying the wrong girl!

( Ha! )

So don't say yes, run away now
I'll meet you when you're out
Of the church at the back door
Don't wait or say a single vow
You need to hear me out
And they said, "speak now!"

And you say
Let's run away now
I'll meet you when I'm out
Of my tux at the back door
Baby, I didn't say my vows
So glad you were around
When they said Speak Now



Bunkface- You and Me Lyric

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 04:04:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."


Baby are you ok
I hope that you are in good shape
And you're not tied up in stress
And if it's my luck you'll wear a dress
10 minutes past your birthday
Kept you waiting for me
Well I got stuck finding the cake
And that's why I was late
Asbie-asiente

Deep see diving forever
Under the pressure
If it's too much to ask

And kiss this rip off the rumors
Light up the humor
Hitch a Nadia ride

The story sings and the chemistry wins
For both of us a dream
Just let them go and turn off the lights
Cause it's you and me tonight

You and me tonight

Super magic fever adopted
Desperate desire for the queen
I'll be bubbling in between

And roll the dice
Twice if you want too
Red light to break down kick me out
To the end without a doubt

The story sings and the chemistry wins
For both of us a dream
Just let them go and turn off the lights
Cause it's you and me tonight

You and me tonight

Now the times a machine
Just like the scene
Glory of the morning makes me sing
It makes me sing

And if you wanna go
Just take it slow
Crack a joke and walk right out the door
It's who you know

The story sings and the chemistry wins
For both of us a dream
Just let them go and turn off the lights
Cause it's you and me tonight



Green Day- Castaway

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 04:00:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."



I'm on a sentimental journey
Into sight and sound
Of no return and no looking back or down
A consciences objector to the
War that's in my mind
Leaving in the lurch and I'm
Taking back what's mine

I'm on a mission
In the destination unknown
An expedition
In the desolation road
Where I'm a...

Castaway - going at it alone
Castaway - now I'm on my own
Castaway - going at it alone
Castaway - now I'm on my own
Lost and found, trouble bound
Castaway

I'm riding on the night train and
Driving stolen cars
Testing my nerves out of the blvd.
Spontaneous combustion on the
Corners of my mind
Leaving in the lurch
And I'm taking back what's mine

I'm on a mission
In the destination unknown
An expedition
In the desolation road
Where I'm a...

Castaway - going at it alone
Castaway - now I'm on my own
Castaway - going at it alone
Castaway - now I'm on my own
Lost and found, trouble bound
Castaway


Goliath-Masih Disini Masih Denganmu

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 04:00:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."



Ku pergi hanya sebentar saja
Bukannya untuk menjauhimu
Mencoba 'tuk cari bagaimana
Baiknya untuk berdua

Setelah kuputuskan kembali
Ku pulang mencarimu kekasih
Tetapi kau bukan dirimu lagi
Kau telah jauh berubah
Apakah kau sudah temukan yang baru?

Tolong jangan kau katakan
Kau sudah
Jangan-jangan kau fikirkan
Egomu saja
Aku... Masih di sini

Biar kau tahu betapa
Sulitnya aku selama ini
Cintai kamu
Aku masih denganmu

Cobalah kau ingat kembali
Masa-masa indah denganku
Dan jujur apakah semua
Kini sudah terlambat
Ataukah kau sudah temukan yang baru?

Tolong jangan kau katakan
Kau sudah
Jangan-jangan kau fikirkan egomu saja
Aku masih di sini
Biar kau tahu betapa sulitnya
Ku selama ini cintai kamu
Aku masih denganmu

Tolong jangan kau katakan
Kau sudah
Jangan-jangan kau fikirkan egomu saja
Aku masih di sini

Dia tak tahu betapa sulitnya aku
Selama ini cintai kamu
Aku... Masih denganmu



Sleeq- Cun Saja Lirik

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 03:55:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."



Lirik Lagu Cun Saja - Sleeq

Chorus:-
Lagu ini bukan di radio setiap hari untukmu
Lagu ini tidak perlu kau kembali kepadaku
Lagu ini hanya ingin kau fahami
Ku sudah teruskan hidupku
Semuanya cun saja

Semuanya cun saja...

Tak perlu tinggalkan pesanan
(di pintu rumahku)
Tak perlu buat panggilan
(di telefonku)
Oh tak perlu lagi kalau kau cuba minta maaf
Lupakan sahaja
Diriku cun saja

Duduk di rumah seorang saja
Menulis lagu cinta
Menggunakan kisah ini tuk ceritakan

Chorus:-
Lagu ini bukan di radio setiap hari untukmu
Lagu ini tidak perlu kau kembali kepadaku
Lagu ini hanya ingin kau fahami
Ku sudah teruskan hidupku
Semuanya cun saja

Semuanya cun saja...

Alyph:
Cun hidupku kini cun saja
Sejak kita memang cun semuanya
Sejak pisah itulah permulaannya
Untukku berhati-hati dengan buaya
Ngap ngap pendirianku tegap
Jumlah kali kita bertengkar memang genap
Untuk aku ke tahap ini
Silap kita memang patut sama-sama
 kene sepak pak pak

Tapi bukan niat ku salahkan dirimu
Aku sedar ku juga ada kekuranganku
Tapi kalau bersifat mementingkan diri
sendiri untuk kebaikkan mu kan
kurang ajar tu!

Duduk di rumah seorang saja
Mengarang lagu cinta
Dengan mengembalikan kisah kitakan
tapi jangan perasa-an
Ohh..

Walaupun ini bab yang baru
Ada masa arah ku tak tentu
Tetap rindu kehadiranmu, tidak patut
Kerna ku takut

Lagu ini bukan di radio setiap hari untukmu
Lagu ini tidak perlu kau kembali kepadaku

Lagu ini,
Tandanya kamu masih sayangkan ku
Walaupun sudah tidak bersama lagi

Lagu ini,
Tandanya ku masih rindukanmu
Walaupun sudah tidak bersama lagi

Lagu ini,
Dengan lagu ini ku ingin memberitahu
kamu bahawa ku okay
Aku okay

Lagu ini,
Dengan lagu ini ku ingin memberitahu
kamu jangan cakap tak boleh

Chorus:-
Lagu ini bukan di radio setiap hari untukmu
Lagu ini tidak perlu kau kembali kepadaku
Lagu ini hanya ingin kau fahami
Ku sudah teruskan hidupku
Semuanya cun saja

Semuanya cun saja...



Najwa Latif-I Love You Lirik

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 03:33:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."


Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita,
Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,
Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu...

I'm sorry but i love you,
I'm sorry if i miss you,
Even if i can't have you,
You know i'll always be there for you...

Mungkin kita tak bersama itu takdirNya,
Tak mengapa asal kau bahagia,
Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu...

I'm sorry but i love you,
I'm sorry if i miss you,
Even if i can't have you,
You know i'll always be there for you...

I'm sorry but i love you

Mine(xde kena mngena dgn be mine, sudi tak)

Posted by Nina Zizan at 11/13/2011 03:24:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

Ermm... Macam yang aku pernah cakap dekat last entry dulu, t aku  da dapat gmbaq baby3, aku akan update dekat sini, ann...
So, here we goes...







First(3rd last)
Muhamad Zaid Zafri bin Zaidi                                  
1tahun
13/10/2010
<---masa umur seminggu tak silap. aku namakan picture ni adeq doraemon. see, mcm doraemon kan?

time raya Aidilfitri lepas, dah besor dah anak saya--->



 Second(2nd last)
Nur Julisya Afrina binti Redzuan
??hari(malas kira)
15/10/2011

ni time awal2 g. hari ni dah 30 hari(aku baru teringat coz pagi tadi kakak bwak p klinik untuk cucuk yang 30hari tu)


Last(betul2last)
Muhamad Haziq Faiz bin Hamizi
??hari(still malas kira)
29/10/2011
yang ni memang aku malas nak kira. kalau nak tau, kira seniri jalah.








That's my baby... =D urgh...
taksukasungguhbuatentrykenamasukkangambarni


Orait. Done. bubbubbye... =D
 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez