Sunday, 9 August 2015

HitLeap- Traffic Exchange Site

Posted by Nina Zizan at 8/09/2015 05:44:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Wanna get lot of traffic on your website?
Well3.... *big-satisfied smile ^_^

I just found a website that can help us *blogger* to get our traffic instantly...

Just try it out for about half an hour...
And you know what?
I got another campaign from Nuffnang... ^_^
Seems like this HitLeap gonna really REALLY help me with my traffic...
Thank you HitLeap!


See? Around 300 hits, after using HitLeap...!!!





Register HitLeap here and got your visitors, double-triple-MUCHMOREple times!!!


Free Traffic


Don't forget to sign up!!! ^_^

Monday, 3 August 2015

WANT TO SIGN UP? DI SINI! ☆_☆

Posted by Nina Zizan at 8/03/2015 10:21:00 am
Reactions: 
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Klik jer:
Sila { Sign Up } ← di sini

Sunday, 2 August 2015

Praktikal Meltechian- Setengah Jalan Lagi

Posted by Nina Zizan at 8/02/2015 05:45:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Tak adalaa goodday sangat sebenarnya...
 Hmm.... Aku masih dalam kesedihan...
Rituu balek raya seminggu...
Seminggu??? Setelah tiga bulan tak balek rumah!
Seriusly! Sangat tak cukop masa yang diberi... ='(

So... Merujuk tajuk di atas... Dah setengah jalan kitorang di perantauan...
Half way-to-go... ='((

1- Microbiology
 

 Dekat Microb... Alhamdulillah... Seronok... =) Nak sebut satu2 nama staff memang tak laa... Ramai benau...
Dari Media Preparation, Myco, Bacte, Immuno dan Viro...
Hmm... Tak terkira laa banyaknya...
Tapi, yang pasti, Kak Azim adalah staff faveret aku dekat Microb...
Sebab dia sllu cakap, "Alaa... Buat je macam rumah sendiri..."
Jadi, kitorang pon ke Cool Room dengan happy dan bangganya masuk bilik 2'C tuu untuk bershopping segala jenis agar yang diperlukan... ^_^ Bahagia... Bahagia ddalam bilik sejuk itu... Ala2 ddok dekat Korea jaa...


2- Chemical Pathology

Next lab, Chempath... Chempath nii dah hampir ke fully automation... So, tak banyak sangat benda yang kitorang boleh hands on... Dekat sini, yang kitorang perform pon, UPT(urine pregnancy test), Urine Dipstick tuu, and ESR(erythrocyte sedimentation rate)... Tuu pun kitorang setakat masokkan benda2 yang ada tuu dalam mesin, mesin yang keluarkan result...


 3- Cytology

Sampai pula ke Cytology lab... Dekat Cyto hampir semua benda kitorang hands-on... Dari receive specimen sampailaa ke mounting... Kecuali cell block jaa... Kitorang sekadar observe, sebab tak banyak sample request nak buat cell block tuu... Staff dekat cyto rasanya mmang boleh dikira dengan jari... Semuanya baik2 dan ramah2 belaka... Terubatlaa jugak rindu dekat family... Cyto lab last kitorang sebelum balek raya... N kitorang dapat duit raya dari Inche Amin dan Kak Wati!!! Jyeah... Bahagia....



 4- Parasite

Dekat Parasite, kitorang attach seminggu jaa... So, sempat laa jugak bermain2 dengan stool positive parasite... Gambar sebelah tuu, Ascaris lumbricoides... Si gemuk panjang kanan itu betina, manakala di kecil ekor bengkok itu jantan...





5- Histology


Kitorang baru attach dekat sini seminggu... Dua section aku dah masok... Microtome, n sekarang dekat Haematoxylin & Eosin section(pewarnaan)... Dan bak kata Pegawai Sains yang ramah serta baek hati, Puan Azlin, lab histo boleh tahan boring laa... Bukan sebab apa, cuma kami2 budak2 praktikal xboleh hands-on benda2... Risky kan... Takpaa... Kitorang faham tentang hal nii... =)






Dah laa... Aku dah ngantok... Lapaq....
Annyeong... Assalamualaikum...
 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez