Sunday, 19 April 2015

Latihan Industri / Practical Session

Posted by Nina Zizan at 4/19/2015 09:15:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Heyya...
Hati? Agaklaa berat, sakit dan pedih...
*hyper sangat kan ayat nii* =_=

Now, dekat Citin Hotel, Masjid Jamek, KL...

Last day sebelum masok dan mnetap di Prisma Perdana, Cheras, Selangor.

Seriusly... Sedddyhhh...

Malam nii kitorang serumah akan round table and disscussion.
Huarghhhh!!!!!!!!!!!!
I'm not ready for this...

Sangat berdoa dan berharap sepanjang praktikal nii, xdak masalah dan dipermudah, ameen...

Bab practical, insyaALLAH nanti akan diupdate...
*kalau ada masa, and rajin menaip*

Haigoooo...
=_=

dah laa...
anyyeong...

Saturday, 11 April 2015

Histiocyte / Histiocytes

Posted by Nina Zizan at 4/11/2015 10:16:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

"Histiocyte tu apa?"

Itulah keyword yang aku gunakan dekat google.

Setelah mencari2, dan terjumpak website yang membantu.

"Histiocytes adalah sebahagian drpd sistem pertahanan badan- sejenis sel.
Kerjanya macam PacMan dalam game- asyik menelan apa yang ada didepannya.
Sel ini kerjanya memusnahkan virus, bakteria dan juga protein berbahaya dalam badan. 
Sel ini sepatutnya ada di kulit dan saluran pernafasan sahaja.
Apabila ianya masuk dalam darah dan merebak ke seluruh badan, boleh mengakibatkan penyakit yang dipanggil Langerhan Cell Histocytosis (LCH)." retrieved 11/4/15 from Aku dan Kehidupanku: Aku dan Pesakit Hari Ini. Untuk info lebih tentang LCH pon boleh tengok dekat link itu~
 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez