Friday, 30 December 2011

Lama Tak Update, ann?

Posted by Nina Zizan at 12/30/2011 10:39:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

seandainya ada reader blog ni, means ada rr yang perasan aku xupdate blog ni, ann...
Progressif?
1-Be Mine, Sudi Tak aku tak sentuh hampir dua minggu. Rasa macam dah sebulan xjengok file BMST tu...
2-Cerita Geng Kecik? Ni agak bnyak rr progress. Coz watak2 utama dah demand macam2 dekat aku. Kalau tengok entry aku yang ni, ada ann gambar2 watak. Now, gambar watak tu dah btukar hampir 80%, kot? Nama watak? Pon dah ada yang tukaq. So many changes on so many things.
3-Freak's Story? Aku tak tambah, aku tak kurangkan hatta sikit pon. Bila aku baca balik story tu, cam x logik rr pulak. Tapi, ada aku kesah? *p/s: aku kesah la! dah macam out of mind ja cerita tu.

Lagi? Ntah???

Nak entry geng kecik? Kejap, aku masok micr word jap. Nak copy... =]

2minit berlalu...
Shusshh... Tak jadi rr. Pening ja aku tengok file tu. Tapi, aku upload gak gambar tbaru diorang tu..
Hahaaa... Ni gambarnya...

Sunday, 25 December 2011

Sambungan Panah Arjuna... Hee~

Posted by Nina Zizan at 12/25/2011 09:33:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

n3 ni sambung dari entry yang lepas. Nak baca klik link tu.

Then, pak aku wat panah arjuna.
Ayat dia cemana?
Ayat dia lebih kurang camni(p/s: aku xley citer detail2 sgt cemana cara buat dia, aku bagi ayat ja.)
-->"Aku lukis dengan lukisan laksamana, aku panah dengan panah arjuna."
NO DETAIL CEMANA NAK BUAT ERK. NAK TAU, KENA BELAJAR DENGAN ORANG YANG TERE(means bukan aku rr tu)... Orang yang sakit tu pun teroz pengsan xsilap aku lepas pak buat macam tu.



Pak aku berubat orang tu, pak aku tak gitau dekat mak aku.


Bangun pagi esok tu, mak aku pun cerita dekat pak aku yang malam tadi dia mimpi. Mimpi pelik.
Mimpi mak aku cam ni.


Korang bayangkan dulu yang korang tengah nampak laut. Laut luas, okey...?
Then, tetiba dari arah kiri ada orang terbang dgn api. Then, tetiba dari sebelah kanan ada panah terbang n panah laki yang terbang dengan api. Then, laki tu pun jatoh dalam laut. Ada laki number 2 pulak terbang. Tapi kena panah jugak, then jatoh. Sampai rr laki yang ke3, benda sama yang jadi.


Bila mak aku cerita macam tu, pak aku pun cerita yang kelmarin dia ada berubat, guna panah arjuna. Then, mak+pak aku tau rr yang mimpi tu lebih kurang macam nak tunjuk panah arjuna tu dah bhasil rr.

hahaa... macam tu lah cerita dia..

then, aku tanya rr pak aku, "Panah Arjuna tu dia baik ka dak?"
Pak aku dgn slamber ckap, "Ikut niat la. Kalau yang baik, jadi baik. Kalau jahat, jadi jahat rr."

Then, aku pon cakap dalam hati, "Ape jenis soalan yang aku tanya tadi? Tak berotak betol."

Then pak aku pon sambung, "Kalau panah dekat sapa2, orang yang kena panah tu akan teroz suka dekat orang yang panah tadi tu.."

Thursday, 22 December 2011

Panah Arjuna??? Whats that?? Tau ke?

Posted by Nina Zizan at 12/22/2011 12:38:00 pm
Reactions: 
1 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

 Panah Arjuna?
Actually, aku start guna word ni lepas baca Tunas- Hlovate punya buku.
So, bagi aku, Panah Arjuna tu kind of yang spread love, cam Acid rr.
Then, satu malam tu, aku dengaq2 rr pak aku sembang.
Aku lupa cemana ntah aku boleh tdengaq depa sembang.

Tapi, yang pasti time tu kami semua dok tengah sembang pasal asal-usul family kami rr.
Sembang pasal arwah Wan Chan, arwah Wan Ayah, arwah Tok Yah, arwah Tok Kiah.
p/s: bsyukurlah kpada kamu yang sempat spent time dgn wan+tok korang. Aku tak ingat pon time2 aku dengan depa. =( hargai diorang...

shushhh...
Masa tu rr pak aku cerita pasal arwah wan. Wan Chan. Pak aku cerita yang wan dulu pandai berubat. Maybe sebab tu abang aku pon skunk bleh berubat orang.
Pak aku pulak? Dia mmg reti brubat, tapi tak aktif. Dia kata, susah. Nanti orang dok cari.

Then, cerita punya cerita, pak sebut pasal panah arjuna. Time tu aku start rr pasang telinga. Selama ni, dalam bayangan aku asyik Acid ja yang muncul dengan panah dia tu.

Berdasarkan cerita pak pada malam itu:
Dulu dekat umah (......, aku tak tau rr nama apa yang pak aku sebut, sebab aku tak kenal.
Time ni stay dekat Sg. Bogak, Bagan Serai, Perak lagi. Aku pon tak tau aku ada dah ka belum time tu)... Dekat rumah tu ada orang orang kena sampok something macam tu rr. Dia meracau-racau. Budak ppuan.

Then, pak aku pon pi rr tgk. Jiran ja pon. Selang dua tiga umah ja kot dari umah. Paztu, pak tgk-tgk rr. Then, pak cam dapat kesan somthing* ala2 scan gitu. Pak cakap budak ppuan tu kena panah arjuna. Ada sorang laki suka kat dia, tapi dia tak suka dekat laki tu. Lebih kurang macam tu rr introduction cerita ni...

Then...
Bersambung...

P/s: Penat la menulis. Nanti aku smbung. Tgk n3 ni dah pnjang bjela dah(bagi aku ni dah ckp pnjang dah ni..)
Salam, bubbubbye...

Wednesday, 21 December 2011

Baron Soulmates- Aduh Lirik

Posted by Nina Zizan at 12/21/2011 11:21:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...



Hey, kau yang ada di sana
ku tak ingin melukai hatimu
kadang hatiku bertanya
akan arti cinta kita

hey kau yang ada di sebrang
yakinilah kau hanya untukku
ku ku hanya inginkan kau (inginkan kau)
tapi bukan untuk saat ini (saat ini)

aduh aduh aduh aduh
aku takut jatuh cinta lagi
aduh aduh aduh aduh
aku takut jatuh cinta lagi

hei ku kan selalu di sini
menunggumu dan kau tahu itu
maaf maafkanlah aku
karna ku tak dapat
karna kau masih miliknya

aduh aduh aduh aduh
aku takut jatuh cinta lagi
aduh aduh aduh aduh
aku takut kau sakiti lagi

aduh aduh aduh aduh
aku takut jatuh cinta lagi
aduh aduh aduh aduh
aku takut jatuh cinta
aku takut kau sakiti lagi
aku takut jatuh cinta padamu, padamu

Seventeen- Selalu Mengalah Lirik

Posted by Nina Zizan at 12/21/2011 11:16:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...





jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

pertengkaran yang terjadi
seperti semua salahku

reff:
mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berpikir
sedikit tentang hatiku

mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku
masih bisa bersamamu
***

jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

Hoo.....
Haa.....

reff:
mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berpikir
sedikit tentang hatiku

mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku
masih bisa bersamamu

reff:
mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berpikir
sedikit tentang hatiku

mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku
masih bisa bersamamu

Hoo... Yeah
Hoo...
Hoo... Yeah
Hoo... Yeah

Jason Mraz- I'm Yours Lyric

Posted by Nina Zizan at 12/21/2011 10:55:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...




"I'm Yours"

Well you've done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks
and now I'm trying to get back

Before the cool done run out
I'll be giving it my bestest
Nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon its again my turn to win some or learn some

But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours
***

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love love

Listen to the music of the moment people dance and sing, we're just one big family
And it's our God-forsaken right to be loved loved loved loved loved

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure

There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

Do you want to, come on, scootch over closer dear
And I will nibble your ear

I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
But my breath fogged up the glass
And so I drew a new face and I laughed

I guess what I'll be saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanities and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is our virtue

But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find that The sky is yours
so please don't, please don't, please don't.
There's no need to complicate
'cause our time is short
This is, this oh, this is our fate, I'm yours...

Ungu- Percaya Padaku Lirik

Posted by Nina Zizan at 12/21/2011 10:53:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu
(ingin dirimu)

agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

repeat reff
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku
***

tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

repeat reff
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku

Monday, 19 December 2011

C, A-, F, G <--- "Apa tu?"

Posted by Nina Zizan at 12/19/2011 11:13:00 pm
Reactions: 
2 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

C, Am, F, G~

Apa kah itu?
*bunyi drum strumming*

Hee,,, memain ja..
Actually, tu chord.
Just nak kongsi dengan reader, yang berbekalkan 4 chord tu sahaja, beginners macam aku boleh main gitar(rhythm) punyalah bnyak lagu...
*Dan kalau ada orang nak belajar main gitar dengan aku, memang aku hanya akan ajar 4chord basic ni dulu. Nak kasi diorang dapat rentak rhythm tuu dulu rr.*


Sini aku kasi list lagu yang boleh play gitar dengan 4 chord tu ja.

1-Percaya Padaku- Ungu  *C, G, Am, F*
2- Untuk Dia- SleeQ
3- Carta Hati- Najwa Latif
4- I'm Yours- Jason Mraz
5- Memori Di Sini- Encik Mimpi
6- Seventeen- Selalu Mengalah
7-Baron Soulmates- Aduh

Actually, bnyak lagi lagu boleh play guna chord tu. Tapi, x ingat rr.. =_='
hee..........

Lagi, boleh play lagu Maafkan Aku, *ost Setia Hujung Nyawa*.

Dan kalau korang rajin buat penyelidikan dalam dunia youtube, ramai u-tubers yang compose*cipta* lagu sendiri menggunakan 4 chord nii...
Tak caye? Try laa kaji >_<

So, beginners, dah tau nak play gitar lagu apa?
p/s: ulang ja chord tu untuk kseluruhan lagu. =]

ni aku kasi contoh...

C                      Am
 Dia penuh gaya, semua pun upaya
F                                G
 Memang slalu belanja, mungkin anak orang kaya
C                             Am
 Kadang-kala pabila, dia ke Singapura
F                                      G
 Tak duduk rumah sedara, dia inginkan Shangri-La

lebih kurang camtu rr...
So, selamat mencuba!!! =]

Encik Mimpi- Memori Di Sini Lirik

Posted by Nina Zizan at 12/19/2011 11:10:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...


saat ku disini kau
sentiasa ada menemani..
bersama lalui pahit
dan manis kita disini..
kuingin kau tahu kenangan
ini sungguh bererti..
namun ku fahami semua yang
datang kan jua pergi..

izinkan diriku mengatur
kata-kata hatiku..
mungkin yang terakhir
sebelum kamu melangkah pergi..
usah ada dendam
mahupun ada rasa benci..
ku kan slalu merindui dirimu

maafkan segala silapku
bukan ku mahu megguris kamu
sungguh bermakna punya dirimu
takkan ku mampu melupakanmu

andai kau harus melangkah pergi
suburkan segala memori
andai tidak ketemu lagi
tawamu sering kuingati
kan selalu abadi


Geng Kecik Cerita 1 =)

Posted by Nina Zizan at 12/19/2011 09:44:00 pm
Reactions: 
2 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

p/s: ini pendahuluan... Cerita ini ditulis hanya atas dasar suka2.
Kerana mendapat permintaan yang sgt ramai.*huahuahuaaa-gelakkan diri dulu~

Lagi, cerita ni ada kena mengena dengan yang hidup, *yang dah meninggal tak sure =S

Ryte =] here we go...





CERITA SATU

“Amacam? Dapat?” Azizi atau lebih senang dengan nama pendeknya, ‘Ayie’,  menyoal dengan senyum segaris, menampakkan barisan gigi putihnya. Dia di apit oleh Amer dan Nazrul. Irfand di hujung sebelah kiri hanya tersenyum.

“Dapat! Hampa? Dapat jugak, ann?” Nurin turut mengoyakkan senyum. Nurin sering dipanggil ‘Kak Cik’ bukanlah kerana dia merupakan ahli geng yang paling muda, cuma nama Kak Cik itu sering dipanggil oleh ahli keluarganya sehinggakan kawan-kawan lain turut terikut dengan panggilan itu. Bersama Nurin ada Syaz, Fahima dan Farni.

Mereka berlapan merupakan pelajar lepasan STPM. Dah bebas! Tak kan masuk sekolah lagi. Tak kan pakai pakaian seragam lagi. Tak kan!!! Yahooo!

“Hampa dapat apa?” Fahima menyoal sambil memandang kepada Irfand. Fahima? Selalu dipanggil Faema.

“Aku dengan Ayie jadi kaunter boy dekat panggung wayang.” Amirul pantas menjawab bagi pihak dia dan Ayie.

“Aku dengan  Irfand pulak jadi pop corn boy.” Nazrul menjawab bagi pihak Irfand. Irfand hanya mengangguk sambil tersenyum.

            “Ek-e-na... Muka macam ni? Kerja dekat panggung wayang? Wey, pempuan jalah yang sesuai buat kerja macam tu.” Syaz pangkah mereka berempat.

            “Woi. Kami ni muka baby face tau ark? Kalau muka kami dekat depan kaunter tu, maknanya lagi ramailah orang akan datang ke panggung wayang, beli tiket wayang, beli pop corn. Sebabnya, nak tengok muka hensem kami ni. Hang jealous habaq rr.” Nazrul pertahankan dirinya, sekaligus mempertahankan para sahabat sejatinya yang lagi tiga itu.

            “Dah dah dah... Tak payah nak gaduh. Buang masa. Ni... Hampa dapat kerja apa? Kat mana?” Irfand yang hanya diam dari tadi bersuara juga.

            “Aku dengan Syaz dapat dekat Secret Recipe.” Nurin bersuara.

            “Aku dengan Fahima pulak dapat dekat Popular.” Farni pula menjawab.

            Demi mendengarkan ayat Farni sebentar tadi, jejaka yang berempat itu gelak semahu-mahunya. Ternyata, tawa gaAyie mereka menarik perhatian ahli shopping complek tersebut yang berada berdekatan.

            “Hampa ni pasai pa? Gila?” Nurin menyoal tak puas hati.

            “Ni? Muka ni?” Amirul meluruskan jari telunjuknya ke arah muka Fahima, kemudian kepada muka Farni, kemudian ke muka Fahima semula. “Muka ni kerja dekat kedai buku? Lawak rr!” Ketawa meledak lagi dari empat orang lelaki tersebut.

            “Harim sungguh hampa ni. Depa bukan pi baca buku. Depa pi kerja ja dekat situ.” Syaz mencelah. Mempertahankan maruah dua rakan baiknya itu.

            “Hurm... Yelah. Sorry.” Ayie, manusia yang paling kuat gelak sebentar tadi memohon maaf bagi pihak kumpulan lelaki. “No hal. Dari tadi kami dah agak hampa semua mesti akan gelak tak ingat dunia.” Farni menjawab. Farni memandang Fahima, dan mereka berdua tersenyum.

            “Bila start kerja?” Farni menyoal. “Minggu depan.” Amirul menjawab.

            “Gaji macam mana?” Nazrul pula bertanya. “Basic lebih kurang RM900. Tak masuk elaun yang lain.” Syaz menjawab.

            “Gaji hampa pulak macam mana?” Nurin menyoal. “Kami pun lebih kurang macam hampa ja.” Ayie menjawab.

            “Wei, jom makan. Aku lapaq rr.” Irfand memegang perutnya berserta riak muka kesian. “McD jom...” Fahima bagi cadangan.

            “Orait.....” Lapan suara bergabung tenaga.

            Itulah permulaan bagi kisah geng mereka. Geng yang mula menginjak ke alam dewasa. Geng yang baru ingin mengenal akan ertinya dunia.

*****



 p/s: cerita ni aku buat untuk budak2. DEPA tu kecik2 lagi. sebab tu tajok cerita ni geng kecik. hahaa...
Layan jalah sapa yang terbaca erk.
Post ni actually untuk Fahima yang jaoh d Penang sana... =D
Cewwah, Fahima tgh senyum rr tu.
Senyum D sikit.
Apa?
Tak tau camna nak senyum D?
Camni.
=D <--- senyum tunjuk gigi la maknanya tu...
Ish ish ish...
Tak paham pulak...
hee...
Amacam pic?
Pic ni la yang nak upload semalam, tapi xboleh2...
=]
Ryte, sampai situ ja postnya.
Salam~
Fahima... Ok x? =P haha

Thursday, 15 December 2011

"Post a Comment"

Posted by Nina Zizan at 12/15/2011 10:29:00 pm
Reactions: 
2 Berbicara
eherm-eherm-eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... Selamat Sejahtera Ke Atas Kamu Semua...

baca dah ann tajok kat atas.
Okey, story dia camni...

Sejak 2 3 hari ni, time aku dok belek2 blog aku, aku terperasan button post comment aku xdak dekat bawah tu. Aku pun dengan gaya tak faham dunia blog ni pikir, "Blog seniri, maybe sebab tu xnampak button post a comment."
Ala, macam fb, dekat profile kita xdak button add friend, so aku pon pikir camtu rr.

 Tapi kemusykilan tu macam dah sampai paras melampau, aku pun tnya dengan akak AS,
-->Akak, button post a comment xley nampak erk kalau owner yang bukak blog seniri.
<--Tak lah. Kalau owner xley tgk, means visitor pon xley tgk jugak.

Masa tu baru aku terasa, ish, bongek sunggoh la. Asal aku tak tnya je awal2.

Then, akak AS suruh buat macam2. Tapi suma tu nina dah buat.
Lama gak rr akak tolong nina ann.. =] hee...
Jasamu ku kenang... =D

Last sekali, aku pun pergilah dekat Blogger Help(*or anything yang bunyi camtu rr.)
Aku tulis soalan 'post a comment' doesnt appear on blog."
Banyak jugak option. Option ke tiga aku baca, dia ada suruh tgk benda ni..

See this...

 See? Reader comments aku tak allow. Cemana la button post a comment tu nak wujud ann???
ISH-ISH-ISH....

Dan akhirnya, problem aku dah settle skunk.
So, dah boleh senyum.
Jom senyum 'D'. Senyum 'D'? Maknanya senyum nampak gigi..
Macam ni, =D

Done! Salam... =]

Again, Another Family Member =]

Posted by Nina Zizan at 12/15/2011 09:59:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

Eherm...
Okie, anak aku yang ke... Err, jap(nak kira balek)... Yang ke, 18...
Sepuluh ppuan, 8 lelaki...
Amacam?
Hehee.... =]]

Okie, thiz one, boboiboy...

Name?
Hakhak...
Okie, aku buat biodata kelahiran anak baru aku ni...

Nama: Muhammad Haziq Faiz bin Hamizi(abang aku rr ni)
Tarikh lahir: 29/10/2011(muda 14 hari ja dari Julisya)
Berat: 3.1kg(ringan 0.1kg dari Julisya)
IC num: ??? err, aku still tak sempat ambek nmber IC...
hehee...
Still, aku xde gmbar baby...

Kalau ikut crita abang aku, nurse yang sambut tu sampai tnya,
"Ish3... Ikut spa ni, punyalah putih!"
Auww.... Anak aku tu... Hehee.... =P

Well, anak aku yang ni, aku tak sure mata satu bulat satu sepet ke x macam Zafri+Julisya..
Kalau satu bulat, satu sepet, ikut gene aku rr tu!
Tu rr, kawen g melayu cina. Kan mata tak stabil, =P

Ryte, kalau dah ada gmbaq Paish(Faiz rr mksudnya/baby baru tu rr), t aku hapdate blog ni ngan gambar my latest 3cutie niece/nephews.
Zafri(dah umur 1tahun dah), Julisya(14 hari), Faiz(baru 1hari).

Kay?
Gtg...
Salam... =]

Encik Mimpi-(skrang, aku seorang dReaMer) =]

Posted by Nina Zizan at 12/15/2011 09:59:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

Okie...
Malam ni aku nak share pasal satu blog ni.
Aku jumpa nama ni pon dari wall akak Alyaa Shahirah(skodeng3..)
Rasanya dah lama akak x update blog akak ann??
Memandangkan aku sendiri sukakan word 'encik', aku memang klik terus nama tu(tak jadi teroz nak skodeng wall akak).

Then, aku tengok rr wall fb Encik Mimpi.
Hehe...
Dari first sight tengok pon memang menarik, so, komennya, dia ni memang menarik.
Nak kenai dia boleh rr p Facebook Encik Mimpi, atau pi teroz Blog Encik Mimpi. Encik Mimpi ada Twitta(twitter), tapi aku takdak. So, bolehlah cari sendiri erk... =P

Antara lagu yang memang rasa betul2 kena dengan aku lagu Selamat Malam Cinta, Memori Di Sini dengan Hadapi Dengan Senyuman. Perghh.... Sora dia memang type aku! Hakhakk... Lagu2 yang dia cover pon bez. Encik Mimpi-Price Tag(Tag Harga)  Lagu ni rr paling bez dia cover, kot? Power dowh.Hakhak... Seriusly, dia best...!

See, dekat atas pon aku dah cakap ann yang start tonight, i am a dReaMer.

In dreams, we enter a world that's entirely our own. 
~Steven Kloves, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (movie)





Lagu Best(blogwalking time)

Posted by Nina Zizan at 12/15/2011 09:58:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

Tadi blogwalkinh.. Well, aku dah gtaw dekat atas.. =_=''

Hee... Jumpak 2 lagu best...

1-Vierra- Bersamamu...
2-Nur Jannah Alia- You...

Memang best lagu2 nii.. (kalau x, xkan rr aku suka..)

lirik??? malam ni xpost lyric kot...
xdak mood.. dah copy lirik..
Tapi x semak g lirik tu.. (aku mmg akan semak dulu lirik yang aku copy...)

Well, katna aku jumpak 2 lagu tu?

Vierra- Bersamamu dekat blog Kak Alyaa...
Nur Jannah Alia- You dekat blog Aenis...

tq 4 both of you!
=D

Taylor Swift- Mine Lyrics

Posted by Nina Zizan at 12/15/2011 09:51:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

Oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh

You were in college working part time waitin' tables.
Left a small town, never looked back
I was a flight risk
With the fear of falling
Wonderin' why we botherd with love.
If it never lasts.

I say, can you believe it?
As we're lying on the couch
The moment I can see it
Yes, yes
I can see it now

Do you remember we were sittin' there by the water
You put your arm around me for the first time
You made a rebel of a careless mans careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Flashforward and we're takin' on the world together
And there's a drawer of my things at your place
You learn my secrets and you figure out why I'm guarded.
You say we'll never make my parents mistakes.

But we got bills to pay
We got nothing figured out
When it was hard to take
Yes, yes
This is what I thought about
  
Do you remember we were sittin' there by the water
You put your arm around me for the first time
You made a rebel of a careless mans careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Do you remember all the city lights on the water
You saw me, start to believe for the first time
You made a rebel of a careless mans careful daughter
You are the best thing that's ever been mine

Oh oh oh oh oh

And I remember that fight 2:30 AM
'Cause everything was slipping right out of our hands
I ran out crying and you followed me out into the street

Braced myself for the goodbye
'Cause it's all I've ever known
And you took me by surprise
You said I'll never leave you alone

You said,
I remember how we felt sittin' by the water
And every time I look at you, it's like the first time
I fell in love with a careless mans careful daughter
She is the best thing that's ever been mine

Hold on, make it last
Hold on, never turn back

You made a rebel of a careless mans careful daughter.
(Hold on, make it last)
You are the best thing that's ever been mine
(Hold on)

Hold on

Do you believe it
Hold on
We're gonna make it now
Hold on

And I can see it
Yeah, yeah
See it now (x3)

Tuesday, 13 December 2011

Tangisan Rindu-New Song From Us

Posted by Nina Zizan at 12/13/2011 05:29:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... "...Curi Masa Untuk Lepak..."


*First sekali, nak cakap...
 Lagu ni kami dan buat 1shoot ja...
Untuk reader blog Nina.. Tau ann mp3 nina dah rosak??
Sebab tu kami xboleh nak shoot laen..
Nak shoot guna fon, xsedap mcm mp3. Tu maleh tu...
Kalau ada chance, kami shoot yang baru punya..'
Kenapa aku xbuat video?
Aku xreti.
Aku wat dengan Windows Live Movie Maker.
Tapi, xboleh convert dari wmvp ke wmv.
Sebab tu aku xbuat video.
Susah betol!
Sapa boleh tlg tutorialkan aku camna nak wat video?
Tolonglah! Bantuan anda sangat diperlukan!

Orait... Dah penat merepek...
Ni lirik dia...

Engku- Tangisan Rindu (.mp3 --> 4shared file)...

Malam ini ku sendiri lagi
Seperti malam-malam yang biasa
Hanya rembulan yang setia menanti
Bagi yang bakal menjelma

Mengapa kau dustai cinta
Yang murni
Sedang kau tahu cinta ku suci
Kau robekkan jiwaku
Dan tak peduli ku lagi
Owh aku terluka

Bukan kemahuanku
Bukan kehendak, kehendakku
Atas kegagalan cinta ini
Ku turuti atas kehendak kamu
Walaupun aku sedar
Pahitnya menantiku

Aku rela apa yang berlaku
Berbahagialah owh sayangku
Kelukaan ini usah kau peduli
Biar aku berduka
Di dalam tangisan rindu

Mengapa kau dustai cinta
Owh cintaku yang murni
Sedang kau tahu cinta ku suci
Kau robekkan jiwaku
Dan tak peduli ku terluka

Bukan kemahuanku
Bukan kehendakku
Atas kegagalan cinta ini
Ku turuti atas, kehendak kamu
Walaupun ku sedar
Pahit menantiku

Aku rela apa yang berlaku
Berbahgialah owh sayangku
Kelukaan ini usah kau peduli
Biar ku terluka
Di dalam tangisan rinduku

Ku biar kau pergi
Bukan kehendakku
Tapi turuti kamu
Itulah kamu

Ku biarkan kamu
Terus berlalu
Jangan hampiriku lagi
*****


Lirik: =| saya tak tau ini lagu sapa. kepada lyrycist, kalau tjumpak entry blog ni, tolong claim ini lagu awak tau... then, baru boleh credit...
Lagu: Engku

Enjoy!

p/s.--> ini versi update.. 12/03/12
korang boleh klik sini untuk ke video youtube lagu ni... =)
http://youtu.be/PjvEG6KLokY

Monday, 12 December 2011

Nur Jannah Alia- You lyric

Posted by Nina Zizan at 12/12/2011 11:20:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine

never will forget the day
how we've met and came this far
we all know we got this feeling
but somehow it has to end up here

i know it's me who said goodbye
and that's the hardest thing to do
cause you mean so much to me
and guide, the truth from me to you

for all the things i've done and said
for all the hurt that i've caused you
i hope you will forgive me baby
cause that wasn't what i meant to do

you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine
***

you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine
***

for all the things i've done and said
for all the hurt that i've caused you
i hope you will forgive me baby
cause that wasn't what i meant to do

you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine

Thursday, 8 December 2011

mengenali seorang 'NINA' =P

Posted by Nina Zizan at 12/08/2011 12:04:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... "...Curi Masa Untuk Lepak..."





untuk pengetahuan kamu-kamu..
saya ini seorang yang sangat malas untuk update blog.
jadi, sorry kepada follower2 saya...
ngee... =P
sorry...

salam....
*mood masih merindui Sansa saya... =(

Tuesday, 6 December 2011

Aku Nak Dia Balek... =(

Posted by Nina Zizan at 12/06/2011 09:37:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and GreatG0odDay... "...Curi Masa Untuk Lepak..."

='( betul... Aku sedih...Tak tipu...
Napa dia tinggai aku? Aku nak dia...
Tak patut nangeh untuk yang sudah meninggalkan kita?
Sapa cakap macam tu? Meh sini aku cepuk dia!

Dia penting dalam hidup aku...
Berapa tahap pentingnya dia?
Bayangkan...
Tengah2 hari aku bangun, mesti aku akan cari dia dulu.
Makesure dia ada dengan aku...
Then, sampailah ke malam, dia yang nyanyikan lullaby aku...

Sedih sungguh bila dia tak dak....
Dengaq lagu Terlalu-ST12 dekat lappy, teringat dia.
Dengaq lagu Tanpamu Ku Tak Bisa dekat Ericsson pun teringat dia...
Apatah lagi kalau lagu Memori Di Sini... Lagilah aku teringat dia!!!

Macam mana aku nak dapat dia balek?
Cemana?
Ngee...!!!










Aku nak mp3 player aku balek la!!!!!!!!!!!!!!!
=(


see this one??? Ni lah buah hati aku sejak tiga bulan yang lepas. Sampai ati dia buat aku sedih camni?! Tak dak sapa nak singing lullaby aku... =(
Sedihnya...
 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez