Friday, 30 September 2011

Preview of Be Mine, Sudi Tak? [Afiq+Naz]

Posted by Nina Zizan at 9/30/2011 10:08:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... Another post here... =] ...Curi Masa Untuk Lepak... =P


Be Mine, Sudi Tak?

“Err... Naz pulak? Salah Arash lah.” Nazliyana tarik muka masam. Lagi mau salahkan aku. I do nothing lah. Sekarang ni, cuba pikir balik? Macam mana kita boleh bergelar suami-isteri? Macam mana? Macam mana? Haa... Kalau bukan ekau yang lafaz akad nikah tu, tak rasmi kita jadi suami isteri, tau?
                                                                                                                                    
            “Owh, tolonglah. Ni salah engkau. Apasal tak tolak ja pinangan tu?” Afiq tarik rambutnya. Protes! Dah puas aku protes dekat mummy, sekarang masanya untuk aku protes dekat my bini. Bini yang tak dikenali, plus tak pernah ditemui.


Mereka berdua dikahwinkan atas permintaan keluarga kedua-dua belah pihak.

************************************************************************

“Huh?” Nazliyana lipat maut ke belakang, dengan muka terkejut. Muka yang sedang tersenyum menyapa pandangannya. “Arash?” Nazliyana menyoal dengan spesis muka yang tak percaya. “Hermm... Nama saya Afiq Arash. Tapi takde siapa-siapa pun pernah panggil saya Arash. So, boleh tolong panggil saya Afiq tak?” Afiq Arash menyoal lalu mengeratkan lagi pelukannya  pada pinggang isterinya itu.

********************************
“Hey, nobody call me with that name kay...”
“So what? I can call whatever I want, nobody can stop me...”

Adeyh... Kerek la pulak bini aku ni.
Poyo sungguh la laki aku sorang ni.

************************************************************************

Batalkan!” Selamba Tira memberi cadangan yang lebih kepada arahan itu. Bulat mata Nazliyana mendengar perintah Tira. “Tira, jangan bagi cadangan yang hang memang tau, tak dak sapa yang akan buat, boleh?” Nazliyana cuba bertenang. Sabar hati... Kawan hang yang sorang ni kan memang straight to the point, even  otak tak center, so, sabar.

            “Habis, hang nak kahwin dengan laki  yang dah umur 40  lebih? Yang gigi dia warna kuning, yang bibir dia dah warna gelap, mata dia belum tentu lagi rabun ke tak, yang, yang...” Tira berhenti seketika, melepas nafas berat, kemudian menghirup nafas dalam-dalam. Mengikut apa yang diberitahu oleh Nazliyana sebentar tadi, macam tu lah rupa si Afiq Arash yang akan dikahwininya hanya beberapa jam dari sekarang. “Yang ntahsapasapantah! Hang nak ka kahwin dengan orang yang macam tu?” Nazliyana telan liur mendengar soalan Tira.

************************************************************************

Bilik itu kembali digegarkan oleh suara-suara mereka yang beriya-iya nak menyumbangkan suara masing-masing. Sampai part last, Nazliyana kembali mengambil alih sebagai lead singer dengan ditemani flucking dari gitar Zarif...

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku

“Huuuuu....” Semua pakat-pakat melepaskan nafas lega. Lagu dari Hazama itu selamat juga di-sumbangkan oleh mereka. Lagi satu lagu dah habis jamming malam ni. “Orait, next song.” Nazliyana memikirkan lagu yang sesuai untuk dinyanyikan. “Selamat Malam, Faizal Tahir?” Dia menyoal.

            “Cantik...”

Suara mereka serentak terhenti apabila pintu bilik dibuka dari luar. Err, nak jamming lagi...

“Orait. Selamat malam.” Zarif bangun dari duduk lalu mengucapkan ayat sebaris itu khas buat mak saudara segeng sekepala, Nazliyana. “Err, nak pi mana?” Naz bangun dari duduknya, berdiri dan cuba menghentikan niat Zarif untuk keluar dari bilik. Dia buat-buat tak faham. “Dey, dah malam ni. Dah nak dekat pukui 12 belas dah. Tu, pak uda nak tidoq. Lagi nak buat-buat tak faham?” Zarif menyoal.

“Alah... Zarif, stay rr lagi... Please, please, please.” Naz buat muka Barbie, kelip-kelipkan matanya. “Tak dak, tak dak. Pak uda dah mengantuk. Lagi pun, mana boleh kacau line.” Zarif kemudian tersenyum pada Afiq. Afiq membalas senyuman itu dengan senyuman geng dan kening terangkat sebelah. Nazliyana buat muka masam.

“Selamat malam.” Guna dialek Alleycats. Zarif memalingkan badan menghadap Afiq yang masih di muka pintu dengan senyuman hormat segaris. “Sorry kacau. Selamat tidur.” Zarif menutur sebelum pamit keluar dari Afiq.

Kemudian, diikuti pula oleh Fahmi, Shera dan Syara. “Selamat malam Uncle Hensem.” Sharnie mengucap sebelum keluar dari bilik. Tangan Nida ditarik. Tadi baru habis main lawan tarik ‘tali’ dengan mak uda. Apa lagi? Lawan tarik Nida lah! Ada ka patut mak uda tak kasi kami bawak keluar udangah? Yang pak uda pulak dah bersandar dekat pintu. Punya bosan dok tunggu kami semua habis bersurai.

“Hey! Jap, jap, jap...” Sharnie memalingkan semula badan menghadap isi bilik. “Mak uda... Selamat malam... He, he, he...” Sempat lagi dia senyum kejam. “Kakak, greatgoodnight. Moga-moga, semuanya akan berjalan dengan lancar.” Nida pula memberi ucapan.

“Nida!” Simultaneously bantal di atas riba melayang terkena Afiq di muka pintu. “Oppss...” Nazliyana menekup mulut. Terbabas tu!

Dari luar, terdengar gelak sakan Nida dan Sharnie.

Afiq di muka pintu membongkokkan badan mengutip kembali bantal yang dibaling ke badannya tadi. Dia berjalan menuju ke katil.

Automatik, badan Naz yang menghala ke pintu sebentar tadi beralih ke arah selatan. Nazliyana terkedu, macam dah kena sampuk dengan Sang Kelembai. Jantung mengepam oksigen yang dirasakan semakin berkurang di otak. Take action, make a move Naz! Tapi, nak buat apa?

************************************************************************

“Hows your first day? Sorry... Tak dapat teman lama tadi...” Afiq buat muka bersalah. Naz buat-buat tak dengar. “Macam mana hari pertama dekat situ? Okey?” Afiq menyoal lagi setelah soalannya sebentar tadi tidak mendapat respon dari Nazliyana. Afiq berjalan melewati Nazliyana dan mengambil tempat duduk di sebelah isterinya itu.

            Nazliyana menarik nafas panjang lalu melepaskannya. “Hey...” Afiq menarik hidung Nazliyana. “Arash!” Refleks tangan kanan Nazliyana menepis tangan Afiq. “Apa ni?” Naz tarik muka. Aku dah la tengah tension, jangan tambahkan tension aku, boleh tak?!

            “Spill...” Hanya sepatah yang dituturkan Afiq. “Right...” Nazliyana dah duduk bersila menghadap Afiq. “Okey...”

“Okey... Tadi dekat sekolah, ada seorang cikgu ni. Cikgu Bahasa Melayu. Ntah, dia macam suka dok perli orang. Dia cakap, ni mesti spesis tak lekat dekat rumah, sebab tu mak kahwinkan awal-awal. Then, dia cakap, mesti awak ni spesis yang tak laku, sampaikan kena kahwin tanpa cinta, husband awak pulak mesti dah lanjut usia, cikgu berani jamin yang suami awak bukan taste cikgu. Macam-macam lagi lah. Dan sungguh, memang dah rasa macam nak cepuk ja cikgu tu tadi. Nasib rr orang ingat, yang dia tu cikgu. Kalau tak, memang dah makan penampar.”

“So, sebab cikgu tu lah, Naz monyok ja hari ni?” Afiq menyoal. Terus Naz tarik muka masam. “Tak payah nak ingatkan oranglah pasal benda tu.” Naz bangun dari duduk, memusingkan badan, dan meletakkan kedua-dua tangannya ke atas pagar balkoni. Nafas panjang ditarik, lalu dilepaskan. “Sejuk...” Dia angkat semula tangannya dan menggosok-gosok tapak tangannya lalu ditekup ke muka. Dia memusingkan badannya, dan bersandar pada besi balkoni tersebut.

            Afiq dilihatnya sedang memeluk tubuh, berbaring dengan kedua-dua kaki dilunjurkan ke hadapan, dan mata galak itu memandang ke arahnya. “Apa tengok-tengok? Mata terlebih insurans?” Naz menyoal sarkastik. “Aik? Tengok isteri pun nak kena ada insurans ke?” Afiq mengangkat kening kanannya. “Tak... Suka hati lah.” Nazliyana menapak masuk ke dalam bilik. Nak tidur. Besok school.

************************************************************************

“Naz...” Iqa memanggil lagi. “Apa?”

            “Engkau... Dengan suami engkau... Dah bersama ke belum? Jangan cakap kau tak faham maksud aku!” Nada suara Iqa naik satu oktaf dekat ayat terakhirnya. Nazliyana sedang diam, memikir. Maksudnya...?

            “Owh...” Empat pasang mata yang lain dah memandang ke arah Nazliyana. “Dah ke belum?” Dila pula menyoal dengan penuh minat. “Err... Tak. Gila ke? Aku kan tengah study.” Nazliyana menjawab. Ada ke patut tanya soalan private macam tu? Tak patut!

            “Sure tak pernah?” Shahira pula ambil giliran menyoal. “Tak...” Pendek Nazliyana menjawab.

            Kringgg...

            “Loceng sudah berbunyi. Mari kita naik ke atas, masuk ke kelas.” Nazliyana melangkah terlebih dahulu meninggalkan rakan-rakannya.

            “Rumah tangga dia tak happening la.” Iqa bersuara tanpa nada pada Shahira, Dila dan Amnie. Tiga kepala yang mendengar itu mengangguk tanda setuju dengan kesimpulan yang dibuat oleh Iqa.

************************************************************************

“Wani tak pernah suruh Achik tukar spect?” Nazliyana menyoal.

            “Wani?” Wani meluruskan jari telunjuk kepada dirinya. “Nak suruh Achik tukar spect?” Masih dengan muka tak percaya. Wani kemudian menggeleng-geleng kepala.

            “Dah ramai pakar imej yang cuba tukar personaliti Achik. Tapi semua macam tak sanggup nak ubah Achik tu. Diorang cakap penat. Sebab Achik ni jenis yang suka ikut kepala sendiri. Tapi, Achik selalu cakap yang dia tak selesa dengan pakar perunding imej. Tapi... Ntah rr. Senang cakap memang Achik yang tak nak ubah imej dia.”

            Nazliyana berdiam. Fuhh! Hard core nerdy rupanya Akmal tu.

            “Wani...” Muka bercahaya. Mentol menyala.

            “Yes?” Wani menyoal Nazliyana. Apakehal pulak kakak ipar aku ni? Dengan sengih idea ‘brilliant’ pulak tu.

            “What if akak cuba tukar imej Achik?”

            Wani yang mendengar jatuh rahang. Akak? Yang memang tak pakar langsung-langsung bab fesyen, nak tukar imej Achik? Diri dia sendiri pun aku selalu tengok asyik dengan t-shirt long sleeve, track suit, tudung bawal hitam dia, nak ubah imej Achik?

            Ya Allah, selamatkanlah Achik dari akak.

************************************************************************

“Ni Robert Pattinson.”
            “Ni Remy Ishak.”
            “Ni Hirthik Roshan.”
            “Ni Kamal Adli.”
“Ni Piolo Pascual.”
           
Satu persatu gambar mereka dipaparkan kepada Akmal. Sewaktu memakai tuxedo, semasa memakai t-shirt santai. Semuanya dia tunjuk dekat Akmal.

Nazliyana mencari klip video yang memaparkan artis-artis di atas ditemu ramah. Cara mereka bercakap, confident-level yang mereka tunjukkan, suara yang mereka keluarkan dari anak tekak dan semuanyalah senang cakap. Dia suruh Akmal gunakan cara yang sama waktu bercakap. Baru nampak macho.

Kemudian, dia mencari pula video yang juga dari YouTube, lalu memainkan video catwalk model Burberry. Jenama ni je yang terlintas, sebab tengok Arash pakai Burberry, memang smart.

“Mal kena jalan macam model-model ni jalan.”

Akmal yang mendengar melepas nafas berat. “Sorry. Mal tak reti pun nak buat macam mana.” Dia menjatuhkan pandangan pada jalan.

“Mal... Mal nak ke sepanjang hidup Mal asyik kena kutuk dengan orang-orang macam budak perempuan tadi tu?”

“Nak buat macam mana? Tu mulut manusia. Kalau mulut tempayan, dah lama Mal tutup.”

“So, Mal memang takde niat pun nak ubah diri Mal?” Nazliyana menyoal. Akmal dilihat tidak memberi sebarang reaksi.

“Mal...”

“Sambung balik practice.” Akmal bangun dari duduk. Dia kemudian meneruskan sesi catwalk-nya.

            Fuyoo! Sebijik macam model. Bulat mata Nazliyana melihat Akmal berjalan dari hujung sana ke hujung sini.

            “Okey?” Suara garau milik seorang maskulin keluar dari mulut Akmal. Nazliyana kaku tak tahu nak jawab apa. Perfect! Err, cop! Ada cermin mata old-skol tu! Tolak satu bintang!

            “Nah!” Nazliyana menghulurkan beg plastik berisi pakaian dan cermin mata milik Akmal yang baru dibeli tadi.

************************************************************************

Selangkah demi selangkah kaki dibawa tanpa arah tuju. Adeyh, dekat mana bebudak STPM ambil keputusan diorang erk? Afiq menggaru kepala yang tak gatal sambil memikir. “Opss...” Sempat Afiq buat brek maut. Kalau tak, memang sah maut ni!

            “Sorry, tak sengaja.” Afiq menutur.

            “No, it’s okey.” Yang hampir dilanggar itu menggeleng kepala sambil tersenyum. “By the way, boleh saya tolong encik. Encik ni macam tengah cari something je.” Dia menawarkan pertolongan.

            “Yeah sure.” Cepat Afiq mengangguk. “Saya nak tau dekat mana student STPM tahun lepas ambil result.”

            “Owh... Student STPM? Hurmm, student saya tu. Hye, saya Laila, cikgu Bahasa Melayu diorang. Jom, saya bawak awak pergi bilik result.”

            “Thank you.” Afiq menutur sambil mengangguk kepala dan tersenyum. Cikgu Laila? A’hhaa... Cikgu ‘Lail’, cikgu ‘malam’ yang Nazliyana selalu cerita tu lah maksudnya? Hakhakk... Aku tengok baik je, tak macam yang Nazliyana selalu cerita.

            “Hah... Nak sampai dah. Dekat bilik tu student ambil result. Bilik yang bertentangan dengan bilik tu pulak, bilik pengetua. Selalunya student yang result kantoi, pengetua pegang.” Cikgu Laila menutur. Afiq mengangguk faham. Matanya menghala ke bilik keputusan yang dimaksudkan oleh Cikgu Laila. Ada lima orang pelajar tengah beratur nak ambil keputusan. Tapi, apasal aku tak nampak Nazliyana pun?

            Di bilik pengetua pula...

            “Terima kasih cikgu... Terima kasih.” Nazliyana mengucap dengan nada yang sudah cukup untuk menggambarkan perasaan gembira dan terharunya itu. Yuhuu...! Pengetua hanya mengangguk sambil tersenyum. Nazliyana yang sudah bangun dari duduk melangkah menuju ke pintu bilik pengetua, tangan kanan menarik pintu bilik tersebut, dia melangkah keluar, “Terima kasih cikgu.” Lagi sekali ucapan itu diucap sebelum tangannya menarik semula pintu bilik pengetua.

            “Amacam?” Iqa orang pertama yang menyerbu Nazliyana setelah dia keluar. Lalu diikuti oleh Dila, Shahirah dan Amnie.

            “Aku...” Nazliyana terhenti bersuara apabila terdengar namanya dilaung.

            “Naz.”

            Nazliyana tersenyum. Afiq? Tanpa mempedulikan kawan-kawannya yang sedang bingung akan siapakah lelaki yang memanggil Nazliyana, dia melangkah menuju kepada Afiq yang berada 30 meter jauh darinya.

            Sampai sahaja di hadapan Afiq, dia tersenyum lebar.

            “Nazliyana? Kenapa kamu keluar dari bilik pengetua? Kantoi erk?” Sempat Cikgu Laila menyoal sinis. But wait, apasal abang Maya boleh kenal Nazliyana ni?

            Nazliyana menggeleng kepala, menjawab soalan Cikgu Laila. Slip keputusan yang elok tergulung dalam gengaman tangan kanan dibawa ke atas, paras dada Afiq. Gulungan slip itu dibuka perlahan-lahan sambil bibirnya tak berhenti mengukir senyum. Dan, gulungan itu kini sudah tiada, yang kelihatan cuma selembar kertas yang bercetak.

            Afiq tersengih setelah membaca kertas yang ditunjukkan kepadanya. “Well, congratulation.” Afiq memeluk tubuh sambil tersenyum.

************************************************************************

            “Kalau satu hari nanti, Arash dengan Naz terpaksa berjauh, tengok la bulan.”

            “Kenapa cakap macam tu pulak? Abang dengan Naz tak kan berjauh.” Tegas Afiq bersuara. Mukanya yang tersenyum sebentar tadi berubah monyok. Nazliyana tertawa melihat wajah masam Afiq. “Arash...”

            “Its stand ‘Abang’ for you.” Masih keras suara itu kedengaran.

            “Orait. Nanti kalau ‘abang’ kena outstation ke, Naz balik kampung ke, maybe Naz sambung belajar ke ann. Tu kira macam berjauhan rr tu.”

            “Okey, so what?” Afiq menyoal, masih blur sebenarnya.

            “Kalau kita kena berjauhan, abang tengok la bulan. Nanti, waktu Naz tengok bulan, kita akan dating dekat sana. Okey?” Nazliyana menyoal sambil tersenyum dan berharap Afiq faham apa yang dia cuba sampaikan. Dah la sikit punya susah aku nak jump into romantic mood ni!

            “Lepas dah tengok bulan, nak buat apa?” Afiq menyoal lagi. Ingin memenuhi ruang dan masa yang ada di antara mereka. Sangat rugi rasanya kalau masa yang ada dan peluang yang diberikan tu tak diguna sebaik mungkin.

            “Hurmmm.....” Nazliyana buat muka senget. Nak buat apa? Aku mana ada pikir lepas dah tengok bulan tu nak kena buat apa pulak. “Hurmmm...”

            Afiq melepaskan tawa kecil. “Lepas tengok bulan, pejam mata.” Afiq menutup mata Nazliyana dengan tangan kanannya, memandangkan tangan kirinya dengan tidak rasmi telah menjadi ‘bantal’ Nazliyana.

            “Lepas dah pejam mata, bukak balik.” Afiq menarik tangannya yang menutupi pandangan Nazliyana tadi. Terkebil-kebil Nazliyana, ingin adaptasi dengan cahaya. Dan... Dia bagaikan disumpah oleh Sang Kelembai, diam membatu.

             “And imagine, I kiss you.” Afiq tersenyum setelah helahnya mengena. Nazliyana masih dengan aksi diam membisu sebelum, “Arr!!! Tu bukan imagine! Tu betul-betul!!!” Nazliyana menumbuk dada Afiq. Afiq seperti biasa, hanya ketawa. Nazliyana menunduk, ingin menyembunyikan muka merahnya dari dilihat Afiq. Argh!!!

            “Your hair, perang.” Kata-kata Afiq berhenti di situ. “Actually, abang dah lama nak tanya. Kenapa rambut sayang, perang? Tapi, waktu lepas mandi, abang nampak hitam macam biasa ja. So, abang nak tanya, did you put any dier on?” Afiq bertanya ragu-ragu dengan muka bersalah. Janganlah dia cakap aku ni nak sekat kebebasan dia ke, apa ke. Tapi, lepas dia kahwin dengan aku, apa je yang dia buat, aku ada share sama. So, mana boleh lepas tangan, kan?

            “Rambut Naz warna perang, tapi waktu kering baru obvious. Waktu basah, memang tak nampak. Well, reason?” Kening kanan dijungkit, sambil memandang ke arah Afiq yang masih dengan muka blur. Pandangan Nazliyana kembali kepada bulan di dada langit. “And the reason is you.” Selamba Nazliyana menutur.

            Refleks action, Afiq tarik muka tak setuju. “Abang?” Jari telunjuk kanan diluruskan menghadap dirinya sendiri. Aku?

            “Hehee... Memain je. Tu lirik lagu The Reason-Hoobstank.” Nazliyana tersenyum tak bersalah.

Afiq lepas nafas lega. Huh! Kerja dia nak kenakan aku je!

“Reasons yang sebenar ialah, ‘jin’ belah mak turun dekat Naz. Sebab tu rambut Naz perang.” Nazliyana tersenyum sebelum wajahnya berubah monyok seketika. Tak nak...

            “Tadi sayang cakap jin belah mak turun dekat sayang, sebab tu rambut sayang perang.” Kan? Afiq menyoal. Baru sekarang aku tau, kalau ada jin, rambut dengan semula jadinya akan berwarna perang. Habis, orang-orang Cina tu, semuanya ada jin lah erk? Semuanya pun rambut perang je aku tengok.

            Nazliyana kemudiannya ketawa. Sambil menggeleng-geleng kepalanya. Huh! Memang budak business laki aku ni rupanya! “Inche Afiq Arash sayang... ‘Jin’ yang saya maksudkan tadi ialah, ‘gene’. G.E.N.E. witch is a shortform for genetic. Bukannya jin! Ish, teruk sangat aih... Arwah wan ayah, ayah kepada mak la maksudnya, a Chinese. Genetic Chinese tu turun dekat rambut Naz. Sebab tu kalau Arash tengok, Kak Ina, Kak Ila muka putih. Naz ni je yang tak putih. Sebab genetik Chinese tu turun dekat rambut perang Naz ni.” Nazliyana masih menggeleng kepala. Aiyoo. Dah bertahun kahwin, baru sekarang dia tanya? Pandangan menala kembali kepada langit yang masih dihiasi bulan. Cantik!

            Afiq menggaru kepala yang tak gatal. Ish! Buat teruk je aku pikir macam-macam tadi! Dia ni, memang kerja nak menyusah aku je! Afiq kemudiannya tersengih nakal. I got a plan. Baekk punya.

            “Means, family sayang takde saka lah erk.” Afiq menyoal, masih dengan senyum nakal. “Alhamdulillah, takde.” Nazliyana menjawab soalan itu dengan gelengan kepala tanpa memandang si tukang tanya. Afiq masih tersengih. Hakhakk...

            “Means, kalau kita ada baby, tak kan ada masalah rr pasal keturunan-keturunan ni?” Afiq tersengih lagi. Nazliyana masih menggeleng kepala, tanda tak.

            “So, bila kita nak buat anak?” Senyum di bibir Afiq makin melebar. Nazliyana yang menggeleng kepala dari tadi berhenti kaku diam membisu. Apa soalan tadi? Macam tak boleh nak cerna je. “Bila kita nak buat anak?” Afiq berbisik di telinga Nazliyana. Refleks, Nazliyana memalingkan muka menghadap muka Afiq. Dilihatnya, Afiq sedang tersengih nakal. Mak!!!

            “Tak mau!!!” Nazliyana bangun dari baring dan lari masuk ke dalam bilik. Argh!!!

            Afiq cepat berlari ingin mendapatkan Nazliyana.

Katil yang semak akibat kejar-mengejar mereka sebentar tadi menjadi sasaran Nazliyana. Go, go, go! Save yourself first. Kaki kanan dah melangkah tinggi memanjat katil. Go! “Auchh...” Nazliyana mengaduh. Kepala rasa berpusing. Kakinya ditarik sesuatu tadi dan berjaya membuatnya terjatuh. Nasib baik jatuh atas tilam!

            Badan yang meniarap tadi dipusing agar berbaring. Dan, terasa ada sesuatu yang berat di atas badan menindih badannya. Serentak, matanya dibuka. Arash!

            Afiq kini berada di posisi atas Nazliyana. Tangannya memegang tangan Nazliyana sebagai langkah berjaga-jaga. Takut nanti tangan kecil bertulang besi urat dawai itu menolak dadanya.

            “Hey gurl...” Afiq bersuara. Today, tonight, is my night. Afiq memandang wajah Nazliyana. Muka tu, dia kenal. Muka takut. Mulutnya dibawa ke telinga Nazliyana. “Jadi milik abang secara total, boleh?” Afiq menyoal berbisik. Sayang dah janji lepas STPM habis, you’ll be mine, kan?

            Nazliyana yang masih dalam ketakutan dan kepenatan lepas habis takut dengan Arash dekat balkoni tadi, mengangguk teragak-agak. I have promise you, right?

            Afiq tersenyum lega. Then, tunggu apa lagi? Kalau belajar memandu, lampu oren, atau kuning tu, tandanya bersedia untuk berhenti. Kalau merah tu, berhenti. Kalau hijau tu? Kalau hijau, jalan daa...

            There is green light Afiq. Go for her!

            Lampu di-switch off. Cahaya bulan menerangi ruang dalam bilik.

            “Abang sayang Naz...” Afiq lagi sekali berbisik kepada Nazliyana. Nazliyana tersengih dalam malu.

            “Be mine, sudi tak?” Afiq menyoal berbisik lagi. Dan soalan Afiq itu dijawab dengan anggukan kecil dari Nazliyana. Afiq tersenyum puas. Bibir Nazliyana menjadi sasaran bibirnya, dan malam itu ialah malam mereka berdua, Malam Bersama Selamanya.


ENDING OF PART 1
******************

(ni versi preview... so, memang pendek jalah)
=]

Bruno Mars- Talking To The Moon Lyric

Posted by Nina Zizan at 9/30/2011 09:58:00 pm
Reactions: 
I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbours think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

[Chorus:]
At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon.
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too.
Or Am I a fool
who sits alone
Talking to the moon?

I'm feeling like
I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know
Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

[Chorus:]
At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the moon.
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too.
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon?

Ahh...Ahh...Ahh..
Do you ever hear me calling
(Ahh...Ahh..Ahh..)
Ho hou ho ho hou

'Cause every night
I'm talking to the moon

Still try to get to you
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon?

Ohoooo...

I know you're somewhere out there
Somewhere far away


Kertas-Kekasih Tak Dianggap Lirik

Posted by Nina Zizan at 9/30/2011 09:58:00 pm
Reactions: 
Aku mentari
Tapi tak menghangatkan mu
Aku pelangi
Tak memberi warna dihidupmu
Aku sang bulan
Tak menerangi malammu
Akulah bintang
Yang hilang ditelan kegelapan

Selalu
Itu yang
Kau ucapkan padaku
Sebagai kekasih yang tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba mengalah
Menahan setiap amarah

Aku sang bulan
Tak menerangi malammu
Akulah bintang
Yang hilang ditelan kegelapan
Sebagai kekasih yang tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba mengalah
Menahan setiap amarah
Sebagai kekasih yang tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba bersabar
Ku yakin kau kan berubah

Sebagai kekasih yang tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba mengalah
Menahan setiap amarah
Sebagai kekasih yang tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba bersabar
Ku yakin kau kan berubah

Sebagai kekasih yang tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba mengalah
Menahan setiap amarah
Sebagai kekasih yang tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba bersabar
Ku yakin kau kan berubah

KRU- Tiga Kata Lirik

Posted by Nina Zizan at 9/30/2011 09:58:00 pm
Reactions: 
Wo ai ni

I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar

Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut

Mungkinkah kerna kita dah terlalu selesa
Keintiman seolah semakin hambar
Dari gerak gaya
Hingga ke tutur kata
Tak menggambarkan cinta

Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar

Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut

Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta kamu
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta

Walaupun kita saling
Sayang satu sama lain
Tapi kenapa sukar meluahkan rasa
Berikan mereka tahu
Andainya hari esok
Ditakdirkan berpisah

Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar

Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut

(Rap)
Dalam kesibukan
Kita seringkali mula hilang kemesraaan
dengan mereka di sisi
Tak rasa bersyukur
Tak rasa berbangga mempunyai bahu
sedia untuk kita bersandar
Pejamkan matamu
Lihatlah di hatimu semua kasih
terhimpun dibiarkan terkurung
Jadi luahkan sekarang luahkan

Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar

Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut

Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta kamu
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta (Aku cinta padamu)

Wo ai ni
I love you


Forteen-Berdua Bersatu Lirik

Posted by Nina Zizan at 9/30/2011 09:58:00 pm
Reactions: 
Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu


Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu


Black-Dewi Aleeya Lirik

Posted by Nina Zizan at 9/30/2011 09:57:00 pm
Reactions: 
Apabila jendela terbuka

Terbongkar segala rahsia
Betapa indah semua
Kewujudan yang tercipta

Senyummu Dewi Aleeya
Indah nan mempersona
Sanggup ku telan selaut bara

Ku tak menghiraukan
Apa tohmahan terhadap dirinya
Ku yakin percaya
Kerana ku tahu kau dewi hatiku

Kau Dewi Aleeya
Tiada duanya
Hanya kau yang satu

Kau Dewi Aleeya
Dambakan selalu
Penyeri di istanaku





Thursday, 29 September 2011

Form 6 @ Politeknik

Posted by Nina Zizan at 9/29/2011 11:22:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... Another post here... =] ...Curi Masa Untuk Lepak... =P

macam biasa, new letter sampai lagi hari ni. dari poly. yang pelik, msa bilanya aku mohon poly???
xkesah rr! tapi, family aku suruh p poly, coz under gov, kan?

tapi, aku still nak form 6(even lepas balik umah ni, sehary pon aku xjejak sekolah lagi.)

aku nak STPM, tapi xyakin, tapi... Aku nak!
poly? macam xmau, tapi, family suruh ja p..

so?

pusing pening kepala bersebab rr kali ni.

btw, afiq+naz punya story baru tambah satu bab spanjang aku balik ni..
urghh.... cam xdak smgat jak... suma bnda pon mcm xdak desire nak buat.

=[
masalah lagi, kan???
penat........

Tuesday, 20 September 2011

Jeng3x.. Im Back =D

Posted by Nina Zizan at 9/20/2011 07:59:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... Another post here... =] ...Curi Masa Untuk Lepak... =P

Best ann jadi pelatih yang diKECUALIKAN ni?
aku budak medic dekat kem.
so, jgn tanya best x kawad, or buat aktviti lasak, sbab aku mmg xbuat aktvti2 tu. aku kan budak MEDIC.
next, aku hanya masuk kelas, dua kali. tu pun, first class ja aku main. sebab second class tu aku dah pakai tag warna hijau tu(Light Duty).
aku duduk dekat sana 5 hari. serius aku cakap, sehari dekat sana, aku rasa macam setahun.

second tyme aku pi medic(siang), malam tu, pukul 10pm, ada orang panggil aku dekat dorm. dengan baju kurung coklat aku tu, aku pun bjalan lah dari dorm H p Call Center. paztu, diorang sruh balek dorm, tukar baju claz, coz nak g hosp malam tu gak.

then, pi hosp.
serius, aku tengok muka aku sendiri dah macam muka vampy tak cukup darah.
ambek BP(blood pressure). berapa? hehe... 140/94 kot? Staff Hairi tak puas hati, coz tinggi. ambek untuk second tyme, tau berapa? troz jadi 140/100.

then, ganti dengan sorang nurse ni pulak. (tak silap aku, Staff Hairi pi jumpak doctor tyme tu.) nurse cucuk tarik darah aku untuk ujian lab la kot. dio cucuk tangan belah kanan. tapi darah aku ketegaq, tak mau keluaq, lagi 1/5 part tube tu tak cukup. so, bila cucuk tangan belah kiri untuk masuk ayaq, sebelum masukkan ayaq tu, dia tarik lagi sikit darah aku untuk ckupkan limit tube darah tu. dekat sejam gak rr tunggu ayaq tu masuk.

keluar dari hosp, Staff Hairi cakap, "Haa... Kamu dah diKECUALIKAN."

aku dengaq word 'DIKECUALIKAN' tu, terus nak tersenyum. cutting de line sungguh, tyme tu aku still pening, senyum pun antara nak tak nak ja. tapi, tyme tu memang aku dah bayang pintu rumah ja... =D

balek dari hosp, singgah makan/minum. inche wira Afiq x makan lagi. pukul satu pagi baru sampai kem.
hakhakk... malam tu aku di-eskot oleh 4 orang laki tau? aku sorang2 dok tengah(well, naik  van kan..)
ada Staff Joe kot, yang bawak van tu, tepi dia, Encik Rizal(inche polis dalam kem), then Staff Hairi(yang uruskan pengecualian aku), n Afiq(wira).

huhhh! mmg best rr aku dapat balek rumah...... serius, best!!!

=D

cerita Afiq+Naz yang aku nak tulis tu, aku tak sentuh2 g sejak aku balik rumah ni. sebab apa? sebab banyak idea, tapi malas nak tulis. sungguh, sangat malas.

whateve!

last words, Salam+Bubbubbye...
=]

Wednesday, 7 September 2011

CUAK LAGI

Posted by Nina Zizan at 9/07/2011 10:32:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... Another post here... =] ...Curi Masa Untuk Lepak... =P

Aku cuak aku cuak aku cuak aku cuak aku cuak!!

harini, dh p chek up. x hbez2 dri dlu d0k kna chekup. pnat taw x?!

ptang tdi, aq cri inf02. k0n0n2ny nk senangkn keja aqu tliz afiq+naz. cita ni, slgi aq xsiap tliz, xley pblish. kalw pblish gak, mybe 2 3 entry ja. sbab, mmg xmau pblish slgy xhabez, tk0t tgant0ng ja mcm cita freak.

aqu brada d 2 psimpangan y mana aq mmg ckp xsuka dan bnci nk buat plihan. f0rm 6 @ farmasi?

f0rm 6, blh save msa, xyah ja0h dr fmly, kwn mmg dh sdia ada. yg pntg mmg blh sve masa rr!

farmasi, 3thn, kna d0k 0ztel(even kdh prliz xda la ja0h cm kdh klntan, tp bg aq ttp ja0h!), yg plg pntg, family xdak dgn aqu! tpi! ak suka bab2 ubat ni. mmg bdang ny yg aq mnat.

s0???
mcm b0ngek!
tntg skul, klw aq dh ada ataz baz tu, bru aqu akn sruh fmly aq wt surat. serius, stengah hti aq stil ada dkt smksat. skul 2 bkn skul t0p cm mrsm, sbp, tapi, skul 2 skul aku. 2 yg pntg.
lgy, kalw aq p kem, aqu x b0leh wish bzday tikah. :( tikah kn ank mesia, mna b0ley lupa bezday dya...

bbalik kpd crita afiq+naz, aqu akn tulis spndek mgkin! serius! impian aq ialah nk tliz crita pendek! sebab aq ada mslah, bila aq nk tliz skit, laz2 bnda 2 akn jdy bnyk. pr0blem2..

d0a la aqu smpat siapkn citer tu n da4 submit sblm hri ahad erk..

laz skaly,
satu pesanan,
JANGAN BIARKAN HIDUP ANDA DISELUBUNGI... PR0BLEM.

salam,nyte,bubbubbye...

STILL! AKU STILL CUAK!!!

Tuesday, 6 September 2011

Will Go

Posted by Nina Zizan at 9/06/2011 09:34:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... Another post here... =] ...Curi Masa Untuk Lepak... =P

gotta go...
wanna say goodbye...
selamat hari raya, orang mintak sory kalau orang ada wat salah...
sorry.....

kalau ada chance lagi, aku post...
kalau tak...?
jawabnya blog ni akan berserawang rr.....

bubbye... salam... =]

Saturday, 3 September 2011

Najwa Latif- Cinta Muka Buku

Posted by Nina Zizan at 9/03/2011 05:04:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... Another post here... =] ...Curi Masa Untuk Lepak... =P

Najwa Latif

Cinta Muka Buku(original Najwa Latif)
Cinta Muka Buku(coverby Syamkamarul)



Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan suruh aku terima kamu
Ooh hati ku rasa sesuatu

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oohh kenakah rasa itu

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Ooh ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

Friday, 2 September 2011

Pertukaran Link

Posted by Nina Zizan at 9/02/2011 08:40:00 pm
Reactions: 
eherm... Assalamualaikum, and greatg0odday... Another post here... =] ...Curi Masa Untuk Lepak... =P

dulu, address blog ni streetof93story. tapi, skunk dah tukaq ke streetsof93story. so, aku nak kena edit balik semua link untuk episode2 crita yg aku tulis tu. skunk, blog ni dalam pnyelenggaraan.
sorry......
 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez