Wednesday, 25 April 2012

Seddiyh la macam nii... :(

Posted by Nina Zizan at 4/25/2012 11:41:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Salam n greeting...Well, again... Nina(xpayah guna aqu dah la erk..) nak inf0rm yang nina still tak b0leh 0nline guna lappy@br0adband...Apa masalahnya?

Well, lets identify the pr0blem0s.....
1st- Masalah2 ni semua start masa charger lappy nina(inche adapter buat hal lagi...) Apa yg terjadi dekat adapter tuu? Sebenaqnya, wayar adapter tu kind 0f terputus rr(wayar c0uple yang ada dekat dalam penebat tuu)... So, start dari situ rr tak leyh nak update entry guna lappy.
2nd- N0w, wayar adapter tuu dah macam 0rang accident kena plaster simen(tapi wayar adapter nina kena plaster dengan kertas+getah... tuu yg line clear tuu)... Tapi, masalah kedua pulak yang emerge... emerge? Ida... Maksud emerge ialah muncul. Harap paham. G0od... Masalahnya ialah 'saya dah p0kai+k0pak+takdak duit untuk membayar bill br0adband saya'...kesian sungguh!!!
3rd- Tapi, seandainya nina tak p0kai sekalipun, rasanya nina memang masih tak b0leh 0nline dekat lappy, c0z m0dem br0adband nina gel0ng. Mean, r0sak.

Dia punya s0ket tu macam nak patah...see, dengan adanya masalah2 yang terkumpul dekat atas tu memang dah cukup untuk memberi kesan kepada bl0g ni... Kesannya?1st- Menyusahkan nina bila nak meng-update bl0g.2nd- Membuatkan nina menyesal c0z delete entry2 freak yang dulu pernah di-publish dalam blog ni(atlez, kalau ada entry2 freak tuu, ada gak bahan yang f0ll0wer@bl0gwalker b0leh baca bila dah sampai bl0g ny...)3rd- Susahkan nina nak publish st0ry2 yang nina dah adjust balek semata2 nak senangkan reader faham jalan cerita st0ry2 nina tu...see, seddiyhnya macam ni..... :(seddiyh! :'(

Sunday, 1 April 2012

Multiple Character Disorder? -_- 'apetuu?'

Posted by Nina Zizan at 4/01/2012 12:11:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
salam!
Tau x apa bnda multiple character disorder(mcd; jgn baca bunyi McD!) tuu?
Actually, aku p0n gaya tautautaktau ja pe benda mcd tu...
apa yg aku blh ckp ialah, sumtimes, aku rasa yg aku ny sum0ne yg tg0l0ng dlm kateg0ri manusia yg mgalami mcd tu..
'Kejap2, awak akan jadi macam serius-black-severus-snape, tetiba ja, b0leh pulak jadi gaya budak tadika yg xpikir msalah lnsg...'
agak2 ann, knpa mslah tu blh jdi?
aku ada gak rr c0nclusi0n yg aku buat. xtaw rr para pnyelidik blh terima ka x ksimpulan aku ny. ksimpulan dia bdasarkan situasi aku dekat atas tu rr.
1-stress@hypertensi0n dgn keadaan sekeliling@0rg2 skeliling yg xphm diri kita@yg suka push kita.
2-then, terlalu tutup fikiran, xnak terima kebenaran yg masa dh blalu cepat@jauh tinggalkan kita. 0r maybe jgk sebab tlalu rindukan time2 masih budak2. tpi, yg aku lagi sure ialah, sebab diri sndri xblh terima yg kita ny spatutnya dh dewasa seiring usia. mean, tutup minda sendiri rr...
itu jelah reas0n yg blh aku kasi... reas0n lain? k0rang blh rr share... tapi, p0st aku yg ny xley c0mment, k0men jelah dkt sh0utb0x kalau rajin.
tq utk tia@ini kisah tia yg singgah sini. als0 tq 4 nyna... :D
Atikah, Sonia, n Saadah.... miss3... :D Farah, Adila, Suhada, Saidatul... rindu.............. :)
then? kak as, anda sudah jrang update bl0g! dila leni, miss yr st0ry. al0ng? al0ng? aku ada al0ng ke??? xde... :(
hahaa...
p/s--> aku tetiba ter-suka severus snape...
h0w-dare-y0u? (dgn cara severus bcakap w0rd 2 sbijik2... hahaa)
en0ugh merepeking, fullst0p....
salam... nice day... nyte... :)









 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez