Saturday, 22 June 2013

Segmen Topup By Emas Putih Part #3

Posted by Nina Zizan at 6/22/2013 03:24:00 pm
Reactions: 
1 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)
As-Salam


Segmen Topup by Emas Putih Part #3
Klik banner di atas kalau nak join.

Ada 40 x Topup RM5 untuk dimenangi !!
Tarikh tamat : 23 Jun 2013

Segmen My Feveret Song Everrrr by Miss Fifi

Posted by Nina Zizan at 6/22/2013 02:46:00 pm
Reactions: 
2 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)


klik banner kalau nak join..

Hadiah:
  • topup rm3 x3
  • template blogger x3
  • novel e-book English pilihan x2


p/s---> seriusly, ini FIRST TIME kot nina join segmen~
sebab sebelum ni nampak macam2 segment, xpenah tergerak hati nak join..
*maybe jugak sebab aku memang suka mjengah blog Miss Fifi nii kot?* >_<

OK, done with that FIRST TIME~

So~~~~~
My favourite song is~



=> Seize the Day by Avenged Sevenfold >_<

Seize the day or die regretting the time you lost
It's empty and cold without you here, too many people to ache over

I see my vision burn, I feel my memories fade with time
But I'm too young to worry
These streets we travel on will undergo our same lost past

I found you here, now please just stay for a while
I can move on with you around
I hand you my mortal life, but will it be forever?
I'd do anything for a smile, holding you 'til our time is done
We both know the day will come, but I don't want to leave you

I see my vision burn, I feel my memories fade with time
But I'm too young to worry (a melody, a memory, or just one picture)

Seize the day or die regretting the time you lost
It's empty and cold without you here, too many people to ache over

Newborn life replacing all of us, changing this fable we live in
No longer needed here so where do we go?
Will you take a journey tonight, follow me past the walls of death?
But girl, what if there is no eternal life?

I see my vision burn, I feel my memories fade with time
But I'm too young to worry (a melody, a memory, or just one picture)

Seize the day or die regretting the time you lost
It's empty and cold without you here, too many people to ache over

Trials in life, questions of us existing here, don't wanna die alone without you here
Please tell me what we have is real

~~~
intrumental tyme!!!
~~~

So, what if I never hold you, yeah, or kiss your lips again?
Woooaaah, so I never want to leave you and the memories of us to see
I beg don't leave me

Seize the day or die regretting the time you lost
It's empty and cold without you here, too many people to ache over

Trials in life, questions of us existing here, don't wanna die alone without you here
Please tell me what we have is real

Silence you lost me, no chance for one more day [x2 then continues in the background]
I stand here alone
Falling away from you, no chance to get back home
I stand here alone
Falling away from you, no chance to get back home

 p/s--> saya hanya suka lagu a7x yang macam ni, bukan yang scream2headbanger yee~
Enjoy~ ^_^

Saturday, 15 June 2013

Salam~

Posted by Nina Zizan at 6/15/2013 12:21:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Hey~
Just update here~
Tapi xmau tulis banyak, penat sangat dah ny~

Nina dah kembali ke UITM.....
Sekarang, Nina dah ada DUA kampus...

Kampus Bukit Mertajam= Kolej Kediaman
Kampus Bertam= Kuliah

See?
Pukul 7 pagi, naek bas UiTM ke Bertam...
Dan akan pulang ke Permatang Pauh setelah kelas habes...

Kinda tiring...
Tapi, dah minat punya pasai rr, HAVE TO rr...

I got a SENPAI~
Miss Ahad bin Isnin~
MISS, okey???
=P
SENPAI!!!!

Buat masa sekarang, masih belom face-to-face dengan SENPAI...
Waiting 4 de time~

Kay, sampai sini jelah dulu erk?
Salam~~~

Wednesday, 5 June 2013

AssignJobs~ *ape tuu?*

Posted by Nina Zizan at 6/05/2013 06:30:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Orait~~~
Actually, tadi Nina pergi blogwalking dekat blog Nad~
Dan terbaca entry dia tentang 'AssignJobs'.

Lepas dah habis baca entry tuu, rasa macam, "Huu~ Boleh tahan jugak nii."
So, Nina pon tekan laa link ke 'AssignJobs'...

Daftar, activate, dan login~
Sekarang nii, Nina sedang CUBA melakukan tugasan pertama...

Salah satu tugasan yang available sekarang ialah,,,

Create Blog Post - AssignJobs
 Itu lah tugasan pertama Nina...
Korang nampak kan yang button hijau and merah tuu?
Lepas korang dah baca2 tentang apa2 kerja yang available, kalau korang rasa korang MAMPU dan BERMINAT untuk buat tugasan tuu, click laa 'Apply for this job'.
Then korang buat laa~~~
Dah buat2 tuu,,,,,,,,, nanti korang kena submit bukti yang korang dah siapkan tugasan tuu~
Macam mana nak submit?
Senang je...
Lepas korang click 'Apply for this job', akan tukar ke page yang macam ni,,,,

Letak laa link hasil kerja korang tadi, and submit... See? Senang tak? >_<

Bayaran? Gaji? Payment???
Okkeyy... Sila lihat di bawah...
Ini Job Detail~~~
Untuk sesuatu kerja yang ada dalam AssignJobs nii, dia akan ada Job Detail masing2...
Job Detail ni ada dekat sidebar kanan setiap kerja~
Refer gambar dekat bawah~


Ini capture full desktop Nina~ See? Job detail ada dekat area sidebar~

Kalau korang rasa korang mampu buat job tuu, buat je lah~
Work yang Nina tengah buat sekarang nii, kalau berjaya disempurnakan, akan dibayar $1.00...
Dolar kot? Kalau RM, maksudnya darab dengan 3 rr!
See???
Untung tak??? *memang untung giler* ^_^

Dan yee~!
Lepas je korang dah daftar dengan AssignJobs nii, korang akan dapat $2.00 awal2~
TAPI, kalau korang nak cashout, minimum kena ada $30.00...
Okeyy???

So~~~~
Jom join AssignJobs sekarang jugak!!!! ^_^
 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez