Sunday, 20 April 2014

Cuti Sem 2- Part2

Posted by Nina Zizan at 4/20/2014 11:28:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =) 

Jam laptop tunjuk dah pkol 11.11pm...
Dan aku maseh menghadap si Acer nii...

Well... Cuti sem...
Cuti sem...
Cuti sem?

APA YANG ORANG BUAT MASA CUTI SEM???

-->JALAN2/DATING DENGAN KAWAN SEKOLAH LAMA...
***aku tak ramai sangat pon kawan sekolah lama yang rapat.... =_=
Atikah ada dekat Kampus Permatang Pauh sekarang... Dia budak degree, xcuti sem lagi... Sai, Adila, Suhada n Farihah, aku tak pernah contact depa pon!!! Sai aku sembang dalam fb jaa~!!!

--> JALAN2 BERCUTI DENGAN FAMILY???
 ***kalau yang nii, depend dengan takdir dan nasib aku laa jugak ann... orang bawak, aku pi... kalau orang tak bawak......??? =_=

-->MENGULANGKAJI UNTUK SUBJEK SEM DEPAN???
***weyh!!! aku dah siap letak note2 hema, bloodbank, microb n chempath2 dekat depan tuu.... Asal aku TERsentuh jaa note tuu semua, teroz aku menguap~!!!

-->TONTON SEGALA MOVIE/DRAMA YANG DAH DIKUMPUL SEPANJANG SEM DARI KAWAN2???
***aku dah tak tau nak tengok citaa apa dah... Running Man yang ada dekat aku semua aku dah tengok... Tunggu sem depan laa pulak ann mintak dari sesapa yang dah ada download RM sepanjang cuti sem nii...

-->MENGHADAP FACEBOOK/WECHAT/TWITTER/INSTAGRAM DAN RAKAN2NYA???
***aku bukak fb xsampai 10minit pon aku dah jemu.. asyik scroll news feed tuu jaa.... =_=
kalau dekat library Bertam, boleyhlaa lagi nak maen game fb... dekat kampung nii, bukak fb tuu jaa pon dah ciput2.. maen game? wassalam jalaahh ann... menghadap blog nii jalaa kot yang boleh tahan lama pon...

--> KERJA, AGENDA PALING POPULAR SEMASA CUTI SEM DI KALANGAN PARA MAHASISWA???
***aku takot nak pi interview kerja... aku takot nak tanya, "Sini ada kerja kosong tak?"... Seriusly, sangat takot~!!! Aku tak tau laa macam mana aku nak kerja nanti... =_=


DAN AKU, MASEH LAGI DI SINI...
DI RUMAH....

BANGUN LAMBAT...
TOLONG MAK MASAK...
MAKAN...
TENGOK TV...
MAEN GITER...
TIDOQ....
BANGUN LAGI UTK MAKAN TGK TV MAEN LAPTOP MAEN GITER...
TIDOQ...

DAN KITARAN HIDUP AKU BERPUTAR KEMBALI...


=_= boring


Sunday, 13 April 2014

Cuti Sem 2- Part 1

Posted by Nina Zizan at 4/13/2014 12:29:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Aku boring...
Yup, seriusly, boring...

=_=

Saturday, 5 April 2014

Nak Balek~ 0_0

Posted by Nina Zizan at 4/05/2014 04:00:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =) 

hmm...
As we know...
budak2 MelTech dah habez paper..
And esok, senpai*senior* kitorang akan start praktikal...

 So, di sini, saya-Nina ingin mengambil kesempatan di waktu yang terluang *kalau refer pada laptop, sekarang pukul 3.52 pagi- di tengah malam*, ingin mengucapkan BEST of LUCK kepada my Dearest Senpai- Nurul Hazwani Mohamad!!! Do your best yaw~!!! ^_^
Senpai saya akan jadi Medical Laboratory Technologist- trainee di Hospital Taiping. So, sesiapa  yang selalu ke hospital Taiping, and menderma/TERPAKSA dermakan cecair badan korang- maybe senpai saya yang akan menganalisisnya~! ^_^
Senpai~!!! Take care~!!! Anda akan berhadapan dengan benda2 yang sangat berbahaya!!! *ada lambang Biohazard di situ

And, tak lupa kepada ribena- bekas roomate masa zaman pra-diploma dulu, Yana~
*Yana is the one who directly and indirectly dragging me to this Meltech ^_^
Goodluck di Hospital Sg Petani~!


  Barang tadi dah pack...
And seriusly, tertanya2, "Esok berapa kali aku nak kena ulang alik naek atas turun bawah mengangkut barang?" Saya tak beli borang simpan barang dekat stor- sebab malas. So, mmg seriusly, banyak gila... Buku saja dah ada 4 beg- BESAR~! Again, a BIGBIGBIG TIME THANK U- A LOT kepada senpai yang menitip, mengirim dan menghadiahkan segala nota, test, past year paper dan sebagainya kepada kohai mu ini... <3

Hmm...
Saya dah start pening kepala =_=

Nak tidoq~!
Esok nak balek~
Assalamualaikum....








Wednesday, 2 April 2014

Hurmmm...

Posted by Nina Zizan at 4/02/2014 01:00:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)


Yaww~! *gaya rap tetiba

Orait...
Jam laptop tunjuk dah pukol 12.46 AM...
Di tengah malam, yang rabun gelap....

Actually...
Keboringan-kebosanan-ketensionan melanda diri tika ini...

Actually lagi...
Saya sepatutnya menghadap Lecture2sss Immunology and Serology...

And u know what???? ^_^
Kitorang budak2 Meltech, tinggal paper Final Immune jaa sebelom boleh berangkat pulang ke rumah untuk menikmati cuti semester~!!!

And jyeah...
Immune...
Bila sebot Immune, well...
Rasanya...
Berkemungkinan BESAR
Kitorang satu kelas*xtermasok Encik Four Flat* =_= akan sangat blurr dan..... blurr lagi....

And jyeah~ Saya maseh ada waktu untuk mengupdate blog secara TIBATIBA...

Yoo~!
Aku baca lecture xpaham dowh~!!!!

Hurmmm....
Tetiba traffic blog aku kembali tinggi...
Well,,, ni bukan tetiba...
Sejak aku buat entry pasal Program Pra Diploma Sains MDAB UiTM, ramai yang follow entry tuu...
Especially bila nak apply Diploma UPU bagai....

Aku budak Pra Dip...
*its a BIG history, aku sampai satu tahap macam nak jadi ASSASSIN masa dalam PD nii =_=
orait, abaikan kisah hitam dan suram aku time tuu...

And, I guess, more entry coming pasal Pra Dip*Sc* laa kan... Aku ambek PD Science....

And NOW, aku nak balek dunia realiti, nak belajaq Immunology =_= *how bored!!!!! and tensioning, poisoning ofcourse... ^_^

bubbubbbye.... Assalamualaikum~~~!

n jyeah AGAIN, tinggalkan soalan dekat entry nii kalau ada nk tanya pasal Pra Dip Sains...
Kalau tau, saya jawab...
Kalau tak tau, xdapat den nak tolong... ^_^


 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez