Saturday, 25 October 2014

Nuffnang- My First CPUV campaign =>

Posted by Nina Zizan at 10/25/2014 01:04:00 am
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)


First sekali, nak kena cakap yang aku sebenaqnya tak perasan pun masa bila aku dapat CPUV nii...
Dan aku baru perasan benda nii, tadi...?
Tuu pun setelah campaign2 tuu 'Done' and credited?



Hahaa...
Xkisah laa erk pasal tuu...
 
Dan jyeah, haruslah aku tau pasal CPUV nii, disebabkan Value Nuffnang aku meningkat...
Dengan... Hmm... Boleh laa tahan...
Meningkat laa jugak dari takde langsung...
>_<

Kamsahamnida...
Terima kasih...
Thank u....

*rasanya, xrugi pun letak ads nuffnang dalam blog...
dari sekadar letih menaip update entry dalam blog tanpa dapat apa-apa,
dengan nuffnang nii, dapat laa jugak dalam seposen duaposen dari takdak apa, ann? ^_^

soo, mana2 blogger yang belum mendaftar, dan teringin nak mendaftar dengan nuffnang nii, bolehlaa menjengok di laman web ini--> NuFFNang
 Goodluck~!!! >_< Semoga berjaya mjadi salah sorang dari NuffNangErs~~~ ^_^

Saturday, 11 October 2014

7x- KEHILANGAN YANG BAHAGIA, MUNGKIN?

Posted by Nina Zizan at 10/11/2014 06:18:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

*actually, entry nii aku dah lama tulis, cuma xpublish2 jaa lagi...
so, baca dalam bentuk flashback bdasarkan tarikh laa erk...


12/09/2014
Kakak2 abang2 ambek aku dari UiTM Kampus Bertam, straight ke Sg. Petani...
Hari nii hari yang bersejarah...
Abang yang dulu main dengan aku...
Abang yang bergaduh(bergaduh bukan sikit2, bgaduh sampai tendang melayang, okey???) dengan aku...
Abang yang ...
Abang aku yang last...
Tarikh tuu...
Aku dilantik*melantik diri sendiri* menjadi jurugambar dan juruandam...
Faham? Photographer n make-up girl...
Aku yang menempek muka abang aku dengan bedak bagai2, sebab akad nikah, so, pihak laki x ambek tempahan make-up... Makeover sendirik jaa... So, aku laa ann yang melakukannya...



INFO TAMBAHAN:
pengantin lelaki(abang aku)--> Azlan Sharif bin Azizan(abang)
pengantin perempuan(kak ipar baru aku)--> Nur Suhaila binti Md Akhir(kak long)

Then... Abang nervous2...
Lastly, akad nikah pon dilafazkan dengan berkat latihan yang secukupnya oleh tok imam...
*macam nak nangeh jaa bila abang last aku dah selesai akad nikah, dah sah, dan aku pon kehilangan dia...-tiba2 kehilangan???* =P



Dan aku, ditinggalkan di chalet(diorang memang ada reserved chalet-kinda utk rombongan lelaki)... Ingatkan aku bertolak balek UiTM hari ni(Jumaat tuu jugak... Cerita yang sebenarnya, aku sepatutnya balek hari jugak... Tapi disebabkan rombongan laki(rombongan kitorang rr) ada yang nak balek dan perlu bawak orang2 yang tak ingin tinggalkan rumah, so akulah orang yang kena tinggai di SP tuu...)
Spend night dengan menonton The Return of Superman dengan Ida, my youngesttt sistesss....


13/09/2014
Tarikh kenduri pihak perempuan, pihak kak long, pihak Nur Suhaila binti Md Akhir... Dan aku, dengan baju yang kelmarin itu jugaklah aku menghadiri kenduri tersebut memandang aku sebenaqnya tak dak rancangan pon stay SP, kan...?




Then, masa pengantin pergi make-up,*sebab hari kenduri, so diorang ada tempah untuk pengantin lelaki sekali, means aku free*...
Secara tiba-tiba itu jugak, aku macam dapat idea, what if aku suruh DJ play lagu yang abang buat untuk kak long... Sebab aku nak buat memori yang aku, abang n orang2 lain xkan lupakan... Komplikasi laa jugak masa nak decide nak suruh kaa x... Dan naseb baek Ida cepat buat fikiran, dan akhirnya aku selesai buat request dekat DJ... Aku transfer file lagu abang ke memory card DJ, then aku cakap, "Play masa makan beradab..."

TETAPI.......
Sebelum bagi recording dekat DJ, aku ada buat sound check dulu file tuu, takot ada suara sapa kaa, bunyi2 yang mengganggu kaa ann... Malu pulak nanti! Memandangkan rakam pun ala2 cikai modal cukup makan jaa... Time buat audio check tuu, tiba2 jaa aku rasa macam sebak, macam nak nangeh dengaq lagu tuu...! Padahal sebelum2 nii aku dengaq, aku tolong record dia nyanyi lagu tuu, aku happy selamba gila jaa... No heart feeling, no hard feeling...

Then, bila pengantin OTW nak makan beradab, aku dengan adik aku-Ida, kami dua orang mula nervous tak senang hati... Takot kalau abang mengamuk kaa apa kaa... Sebab konon2 aku nak buat surprise laa untuk diaa... Kang tak pasai2 dia mengamuk, mmg betulla aku yang surprise!!!

Then bila aku suruh abang jan*abang ipaq aku* suruh bagitau DJ, "Play lagu tuu", aku dah ready nak rakam reaksi abang..
Mula2 plucking giter, muka abang selamba jaa... Aku macam cuak gak rr... Dia macam xsurprise jaa.....! Tapi, bila nak masuk lirik first tuu, abang seriusly touching... Aku dengan2 adik aku akhirnya terpaksa hentikan rakaman, sebab sedih gila!!! Nangeh2 rr!!! Tension betol aku!!! Kami  dua orang nangeh sebab si lelaki yang suka membuli dan memarahi kami dua orang~! Tapi, memang sebak gilaa laa ann...



Abang tulis lagu 'Suhaila' tuu time depa rapat-start rapat mungkin?
Aku still ingat time abang aku mengorat kak long... Time tuu kak long tingkatan 1, abang darjah 6... abang tanya, "Dah potong rambut kaa?" dekat kak long... Sebab sebelum nii kak long rambut panjang, tapi masuk tingkatan1 dia potong rambut pendek sikit... Masa tuu, dalam hati, aku pikiaq, "Eyy... Abang mengorat pempuan depan aku..." Then masa sembang dengan kak long hari tuu, dia cerita, "Hmm... Dulu abang suka kacau kak long. tapi kak long malas nak layan dia..." hahaahaa...

Dan aku yang memang tau dia suka kak long dari kecik- even masa akhir tahun majlis penyampaian hadiah pelajar cemerlang Sekolah Kebangsaan Bandar Baharu, tahun berapa entah-time tuu abang darjah enam, aku darjah empat... Abang nyanyi lagu first dia buat, lagu first dia cipta, aku panggil lagu tuu lagu A.L.O.N.G... Masa tuu aku ingatkan dia buat lagu tuu sebab dia suka tengok cerita "A.L.O.N.G along~!" Tapi lama2 barulaa aku tau dia buat lagu tuu untuk kak long. See? Dia simpan cinta nii dari dia kecik... Dan pada umur dia 23 tahun, dia berjaya bina masjid dengan perempuan yang dia suka, perempuan yang dia sayang, dari kecik... dan kak long cakap, dia tak sangka abang memang suka dekat dia dari kecik... ;'(

So, bagi aku yang follow cerita hidup abang, aku *konon-kononnya* tau banyak benda yang dia lalui*tiba-tiba*, aku bangga gila bila dia berjaya simpan n jaga cinta dia sampai hari nii, dan aku sangat harap dia jaga cinta dia sampai bila-bila....


16/09/2014
tarikh nii, kenduri rumah pihak lelaki pulak... rumah kitorang, rumah aku... hahahaa... *tetiba aku ada rumah?


Hmm... Dan aku balek ke rumah dari UiTM pada 15/9(isnin), sebab isnin tuu still ada kelas. ikot hati, aku balek hari khamis sebelumnya tuu lagi!!!
Sangat kesebukkan! Dari aku jejak kaki hari isnin tuu, sangat sebok! sebok ambek gambar rr! aku kan photographer xbertauliah! hahahaaa =P


 Actually, ada satu sebab paling major yang membuatkan aku jadi seorang photographer, even xbertauliah... Sebab yang paling penting, haruslah sebab aku minat kamera2 nii... TETAPI, satu lagi alasan penyebab aku jadi photographer adalah disebabkan AKU NAK LARI DARI BUAT KERJA.... You know, kalau jadi photographer, aku ada alasan nak skip keja rumah.. Contohnya, tolong basuh pinggan cawan bagai... Bila mak panggil kaa sapa2 panggil kaa, aku akan cakap, "Nak ambek gambaq nii~" So, aku boleh dikecualikan dari berkerja...

Dan yang paling best, hari kenduri hari tuu kakak aku panggil, "Nina, satgi tolong aku masak ___ sat..." Aku dah lupa Kak Na ajak aku masak apa. Tapi, makanan untuk pengantin rr.. Dan time tuu aku rasanya tengah duduk dekat tangga dapoq, tengah tunggu giliran nak mandi... Aku buat muka blurr*haruslaa! baru bangun tidoq tetiba dah kena tempah buat keja?*** Dan tetiba dia cakap, "Tak payah laa... Satgi hang nak ambek gambaq. Panggil adik Ida suruh dia tolong aku..." Dan aku tersengih sampai ke telinga. Rupa2nya aku dah Official Photographer rupanya.....

HAA-HAAA-HAAAA....  dengan sangat kegembiraan di situ... =P


Dekat kolam ikan terapung atas sungai, di belakang rumah.


DENGAN BAHAGIA & BANGGANYA, SELAMAT DATANG KAK LONG KE KELUARGA KITA!!! ^_^


So, dengan ini...
Family nii ada mak pak aku... (2x)
Aku ada 6 orang abang.. (8x)
Aku ada 3 orang abang ipar- tapi xmacam abang ipaq langsung~! sangat macam abang aku sendiri!!! dan aku sangat suka 'meminta tolong?' dari mereka, a.k.a membuli laa jugak... (11x)
Aku ada 3 orang kakak... Bermaksud semua kakak aku dah kahwen FYI... (14)
Aku ada 5 orang kakak ipar... Bermaksud 1 jaa lagi abang aku xkahwen... (19x)
Aku ada 1 orang adek... Ida namanya, baru putus cinta =P (20x)
Aku jugak ada ***Jap, nak kena start kira balek dah... aku sangat meluat bab kira2 nii~~~*
Aku ada 9 orang anak sedara lelaki... (29x)
Aku jugak ada 10 orang anak sedara perempuan (39x)
DAN TOLONGLAH, jangan lupa aku sekali!!! (40x)
Dengan kehadiran aku, keluarga kami ialah 40 orang ahli member SAH dan OFFICIAL...
TAHNIAH~!!! CLAP3!!!

Sebab nii laa aku kena berhenti, kira, dan pastikan bilangan diorang cukup =_=

Sebelum mengucapkan selamat tinggal, korang2 bolehlaa menjengok si youtube aku nii... Aku ada letak video lagu Suhaila yang aku play untuk majlis kenduri abang aku haritu...



Till then. Annyeong... Sayonara... Selamat tinggal... Assalamualaikum~ ^_^

Thursday, 9 October 2014

Faktor2 Yang Menggangu Study Seorang Pelajar

Posted by Nina Zizan at 10/09/2014 08:19:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

1- Laptop
inii adalah faktor yang paling besar yang mengganggu study seorang aku... bila ada laptop jaa, mesti nak tengok movie lahh... nak tengok kartun lahh... tengok running man, return of superman bagai... nak lagi kalau ada internet, 10x sesi study aku terganggu. sangat2 terganggu!!!

2- Katil
ini antara faktor yang sangat membunuh hari study aku. macam hari nii, aku sepatutnya study hema, memandangkan esok ada paper hema(8.12-10.15am). Dan katil menyebabkan study aku sangat tak effektif hari nii... sangat-sangat-sangat tak masuk apa pun yang aku baca. entah hamenda aku nak kelentong esok... dah tuu, tidoq memanjang! sangat unbelieveable~!!!

3- Buku tebal yang ada tulisan cacing
ini yang terjadi hari nii.. aku baca  buku teks hema tuu... konon2 semangat rr nak baca, sebab buku teks tuu boleh tahan comey... bukak jaa buku, nampak huruf2 cacing, perkataan2 pelek, shortform2 yang macam nak bagi aku masuk dunia alien, terus jaa aku tutup buku tuu... kali kedua dan ketiga mencuba untuk baca buku tuu, lagi laa teruk..! aku tengok jaa cover buku tuu, terus menguap? see???

4- Faktor persekitaran
aku jenis tak kisah sangat kalau bising2 orang laen tengok movie, orang lain dengar lagu kaa hapa kaa... sangat tidak kisah! faktor persekitaran nii maksud aku ialah orang yang ada sekeliling aku. kalau yang ada tuu mampu nak buatkan aku berminat untuk study secara langsung atau tak langsung, memang sangat memberi semangat dan membantu untuk study. masalahnya, yang selalu ada tuu ialah yang ************.......... patut kaa mai bilik aku untuk tanya pasai subjek tuu? sebab aku pandai? what the? pandai? weyh3... pandai=aku? jauh angan dari mimpi... sangat tak patut my tanya aku sebab aku tak baca apa pon lagi... dan bila aku cakap aku tak baca lagi, mesti depa cakap, 'Tipu...." Again, aku nak tanya, what the???

So please, faktor yang ke4, jauhlaaaaaaaaa dari aku... Bukan aku tak suka, tapi please jangan over-perempuan... Sesungguhnya aku sangat tak suka bila hampa2 pikiaq benda dengan sangat complicated, sedangkan hampa boleh jaa pikiaq benda tuu dengan lebih simple. jangan besaqbesaqkan masalah yang tak patut dibesaqkan. jangan bebankan otak aku yang sedang disimpan untuk kumpul mood study nii.. dengaq hampa sembang over-perempuan, mengadu benda pelek2 tuu pun dah mampu matikan mood aku nak study.

MOHON,
TOLONGLAA KESIAN DEKAT  AKU~
SEKIAN, TERIMA KASIH...


Thursday, 2 October 2014

7x Gambar- Photoshoot After Kenduri

Posted by Nina Zizan at 10/02/2014 08:56:00 pm
Reactions: 
0 Berbicara
Assalamualaikum... Hey! Goodday! =)

Hmm....
Aku, Nina...
Dan aku, secara tiba-tiba nak buat satu column entry, yg btajuk "7x Gambar'...
Dan aku sebutnya sebagai, Tujuh Keping Gambar...

Tanpa merapu, here we go~


*ACTUALLY, GAMBO NII AMBEK TIME KENDURI.. 
THIS IS ECHA GEMOK.

Akan bermulanya photoshoot kami sebentar nanti...
Actually lagi, hampir setiap kali nikon dengan aku, kitorang mesti p photoshoot.
Dekat tempat yang sama jaa hampir setiap kali..
Sebab lokasi tuu tak ramai orang lalu lalang.
So, sangat privasi...
Lighting pon ok jaa, kalau kitorang pergi time yang betul.


ini kembar tak sama genetic. Zunnurin Syamimi  n Azlinda...


okey, memandangkan aku photographer, maka lihatlah.. itu tangan saya...


Kenalkan, yang paling tinggi berselendang shawling2, itu Zunnurain Syara.


this is Geng Kecik... Tahukah anda2 mengenai kisah mereka? Dari kiri, Faema, Amer, Nurin dan Syaz


diorang pun nak jugak gambar tangan buat bentuk star >_<

this is what i called, 'the beauty of candid'
 

StreetsOf93Story Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez